Плевнелиев или Калфин? Кунева гласува по съвест

Независимият кандидат не казва и дали ще прави партия
Обновена: 24 окт 2011 10:47 | 24 окт 2011 02:21,
29
Плевнелиев или Калфин? Кунева гласува по съвест
Снимка: БТА

Меглена Кунева обяви, че ще гласува на балотажа, но отказа да призове хората, които са я подкрепили, за кого да гласуват. Независимият кандидат за президент остана трета в президентската надпревара. 

"В този момент не мога да видя основание да подкрепя статуквото - трети мандат на БСП за президентския пост, или цялата власт да отиде в ръцете на една партия. Ще вземете най-правилното решение", заяви Кунева, обръщайки се към 500-те хиляди избиратели, които са я подкрепили. 

Тя подчерта, че се позиционира в център дясно, откъдето дошла и най-голямата подкрепа за нейната кандидатура. За нея са гласували много млади, образовани  хора от големите градове. 

"Тези хора, които са ме подкрепили, те са умни, независими и са гръбнакът на обществото. Не бих им казала как да гласуват. Те ще решат", заключи Кунева и подчерта, че и за нея ще е труден изборът на втори тур да "направи крачката". 

Тя отказа да отговори конкретно на въпрос как вижда политическото си бъдеще и дали смята да направи политическа партия, за да оползотвори подкрепата на хората. 

"Нали не очаквате, че в този момент мисля за нещо друго освен за резултатите и как по-добре да служа на хората, които са ме подкрепили. Ще направя всичко възможно да направя гражданският глас силен и ще използвам всички начини затова", заяви тя и добави:

"Ако бях поискала подкрепа от политическа партия, резултатът можеше да бъде различен. Аз не искам резултат от изборите, а промяна в държавата. Никой не може да ме убеди, че президент от управляващите или от опозицията е полезен за България". 

Кунева отчете, че 303 917 хил. лева е цената на предизборната й кампания, която е финансирана от дарения. 

"Каузата остава непроменена. Искам да бъда гласът на хората. Това ще правя в следващите години. И ще съм още по уверена, че имам подкрепата на хората, които искат независим глас", отбеляза още тя. 

Тя категорично отрече да е влизала в договорки с БСП, и че с кандидатирането си е направила услуга на левицата. 

"Не правя услуга на Калфин и на Плевнелиев. Аз съм себе си",категорична бе Кунева и обяви, че не съжалява за нищо. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
18
 
12
 
! Отговори
аха преди 12 години
показа си рогата,*** умряла!Що забравяте че тя е първо Пръмова-как да не е БСП?Кривоуста мръхла,че знаем колко е подла и подмолна...Прави сте,БСП трябва да остане опозиция,поне си знаят какво да лаят като опозиция-все едно и също!
8
21
 
15
 
! Отговори
да да преди 12 години
Кунева е тази, която подписа предприсъединителните глави за ЕС. Тая дама лиши нас и децата ни от възможността да работим в Европа, и ни направи втора ръка хора.Какво и се радвате, не знам.Къса памет или незнание ?
7
11
 
4
 
! Отговори
Глас преди 12 години
Стой си на село...
6
19
 
6
 
! Отговори
Млад Човек преди 12 години
Анонимен и Гражданин ... "Харесва ми как се справят БСП като опозиция! " Идете на Психитерапевт Бе Хора
5
23
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Харесва ми как се справят БСП като опозиция! :) На следващите избори пак ще гласувам да са опозиция! Там им е силата! --------+1
4
37
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази е резервния вариант на БСП.Не мога да и гледам мазната и грозна физиономия.
3
24
 
40
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
500 000 *** гласували за шумкарскта снаха, дето Париба и дава по 200 000 евро на месец заради затова, че ни затвори 4 реактора.......кофти матр'ял---Хората малко помнят и решават прибързано!Ама с такива медии и журналисти дето лъжат и викат на черното бяло не е лесно да се излъжат всички !
2
27
 
38
 
! Отговори
Масончето с базуката преди 12 години
500 000 *** гласували за шумкарскта снаха, дето Париба и дава по 200 000 евро на месец заради затова, че ни затвори 4 реактора.......кофти матр'ял
1
28
 
50
 
! Отговори
гражданин преди 12 години
Харесва ми как се справят БСП като опозиция! :) На следващите избори пак ще гласувам да са опозиция! Там им е силата!