9 нови депутати се заклеха в парламента

Не им била важна заплатата, а дългът към народа
Обновена: 9 ное 2011 13:59 | 9 ное 2011 12:04,
40
9 нови депутати се заклеха в парламента
Новите депутати положиха клетва в Народното събрание. Снимка: БТА

Девет нови депутати положиха клетва пред Народното събрание на мястото на избраните за кметове техни колеги, чиито пълномощия бяха прекратени предсрочно. Осем от новите избраници са от ГЕРБ и един от ДПС. 

На мястото на Атанас Камбитов в парламента от листата на ГЕРБ влиза Йордан Антонов. Веселин Давидов сменя Георги Икономов, Диана Йорданова – Иван Алексиев, а Катя Колева – Иван Иванов.

Никола Белишки е заменен от Петко Петков, Николай Мелемов – от Недялко Славов. Мястото на Живко Тодоров се заема от Пламен  Русев, а Петя Чалъкова сяда на банката на Иво Димов. На мястото на Георги Колев от ДПС в НС влиза Хамид Хамид.

Минути след като положиха клетва, трима от новите депутати коментираха пред журналисти, че се чувстват добре на новото си  работно място, макар и да нямат все още ден в парламента.

„За мен е чест да служа на България“, каза в кулоарите на парламента новият депутат Веселин Давидов, избран от листата в Благоевград. Той е най-младият от новите народни избраници – на 33 години, и е строителен инженер.

„Надявам се с опита, който съм придобил при обучението си, и работата в Германия, да бъда полезен на родината си в този висш държавен орган. Работил съм над 50 различни работи по време на следването ми. Имам две специализации – пътно строителство и строителна икономика“, обясни той.

"Досега получавах заплата на месец около 700 лв. чисто. Не ми е известно като депутат каква заплата ще получавам и това не е водещо за мен. Водещият критерий за мен е, че приемам това нещо като дълг към народа, дълг към родината”, каза Давидов.

Още по темата
На въпрос коя е най-сложната магистрала в България, той прогнозира, че най-сложен за изграждане ще се окаже Лот 3 на автомагистрала "Струма".

Икономистката Диана Йорданова, избрана от Бургас, заяви, че все още не се е запознала в детайли с проектобюджета за 2012 г., но в следващите няколко дни това ще стане. Тя по всяка вероятност нямало да ползва служебна кола като народен представител, а до момента дори не се е ориентирала къде е парламентарният бюфет.

Първите ми минути в парламента са безкрайно вълнуващи, сподели в кулоарите на парламента Катя Колева от ГЕРБ. Тя е машинен инженер по професия, но през последните 11 години е работила в социалната сфера, в дирекция „Бюро по труда”. В ГЕРБ е от самото му създаване. Била е общински съветник в Трявна.

Преди ГЕРБ Колева е била в СДС, но тъй като структурата им в Трявна е „угаснала”, тя е потърсила място в нова партия. Колева смята, че би била най-полезна в социалната сфера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: клетвадепутати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да са ни живи и здрави, весели и честити, да лапат и заради нас
36
0
 
1
 
! Отговори
за народа ли били преди 12 години
ъм чи вЕрваме им ! ха ха ха ха....!!!!
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фидосова ще има конкуренция.......
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
50 различни "работи" по време на следването????????, малееееееее, а този кога е учил? 50 "работи" за 5 години следване, какви ли са били, че да помогнат на депутатстването!
33
0
 
0
 
! Отговори
кой им вярва!? преди 12 години
Абе то всичките 240 дупетати се кълнат в името на народа,а па на заседаният редовно няма кворум.
32
1
 
3
 
! Отговори
^ преди 12 години
моля ви се стига с тия ала-бала.Просто не го слагайте като новина,те са се заклели в ББорисов и друго не ги интересува.Народа ли ,кучета го яли!
31
0
 
6
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Там върлува нелечим вирус - всички се кълнат в едни и същи неща, и всички правят едни и същи неща. И *ваксина* не помага.... защато са с имунитет.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На други да ги разправят тия, че отиват в парламента водени от дълг към народеца!
29
0
 
3
 
! Отговори
kom6iqta преди 12 години
ei sega kolev 6te izto4i ob6tina shumen
28
1
 
21
 
! Отговори
чичо Митко преди 12 години
"Не им била важна заплатата, а дългът към народа"Искам и аз да се кандидатирам за депутат, защото чувствам, че съм преизпълнен със силен порив да служа на народа. Дългът ме зове, напира неудържимо в мен. Моля някой политик, който чете форума да ме вземе напредвид и да се свърже с мен, без значение от коя партия е, няма сега да издребняваме я, когато дългът към народа е най-важен. На мен не ми е за парите и заплатата, искам самоотвержено да служа на народа просто. Очаквам оферти и обаждания, пак казвам, от коя да е партия. Веднъж да влезна да служа на народа само, ей това ми е мечтата...
27
0
 
9
 
! Отговори
;) преди 12 години
9 нови дУпЕтати
26
0
 
12
 
! Отговори
ужас преди 12 години
вижте ги добре красавците които са нашето бъдеще и нашият глас. какъв дълг към народа какви 5 лева? срам и позор. исках да се върна в българия, да живея на село и да се заема със земеделие ама като гледам какво се случва ми умира всякакво желание. жалко за хората които са проляли кръвта си за тази земя и за т.нар. "свобода", жалко за хората които са си счупили гърбовете от работа за да строят, пътища, заводи и училища.
25
0
 
11
 
! Отговори
Бойковист преди 12 години
защо така пошло коментирате тези достойни хора,избрали да градят бъдещето на родината?те сам там за да работят за нашето добро,да живеем по-добре и да сме щастливи ...хахахах :))почти истинско звучи,нали?само некадърници в парламента !!
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ъхъ хъъ нънъ хъхъ нъ хънъ хнъх нъх .... Още малко ше ревна от умиление и радост и гордост от такиви едни герои
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не щеме ний заплата,не щеме ний пари!Дайте ни салатас кюфтаци до зори!
22
0
 
8
 
! Отговори
пенсионер преди 12 години
Единият приемал "като дълг към народа, дълг към родината пребиването си в НС, другата хвърчи от партия, в партия-иначе обаче ГЕРБ имат много подготвени кадри. Тези герберисти се уляха-че "материалът" е лош, но да подценяваш всички граждани, вече е кощунство. Имайки за пример Бойчето(лъже когато, за когото и каквото си поиска)всеки може да лъже.Да си взимат 700 лв., а другите да ги дават за децата, които трябва да се лекуват в чужбина.
21
0
 
16
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Новия порция лапачи и готованци-от едната партийка в другата...егати държавата!!!
20
1
 
9
 
! Отговори
pege преди 12 години
ама че ни прават наивни
19
1
 
20
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
"Не им била важна заплатата, а дългът към народа"Аз пък ходя на четири крака, нося бяла вълна на гърба си и викам "Бе-е-ее-е-е"
18
0
 
23
 
! Отговори
бай Курти преди 12 години
След като за тях не е важна заплатата, тогава да получават минимална работна заплата, а разликата да отиде в дом за деца. Така ще са съгласни ли? Съмнявам се... най-вероятно ще се окажат поредните търтеи, които да издържаме..