Обединяват военноморските бази в Бургас и Варна

Функциите им се дублирали, обяви министър Аню Ангелов
29 юни 2012 11:20, Красимир Ангелов
69
Обединяват военноморските бази в Бургас и Варна
Военноморските бази във Варна и Бургас ще бъдат обединени. Снимка: Булфото

Военноморските бази в Бургас и Варна ще бъдат обединени през декември тази година, обяви министърът на отбраната Аню Ангелов.

Той обясни, че сливането се налага, тъй като двете бази били едни и същи и функциите им се дублирали. Така след промяната командването ще е в Бургас, а във Варна ще има пункт за базиране.

"Искаме да премахнем това дублиране и да има едно командване на военноморската база", поясни военният министър.

Едновременно с това няколко кораба ще излязат от въоръжение по план. Въпреки сливането военният министър бе категоричен, че намаляването на състава няма да засегне чувствително военноморските сили.

Относно закупуването на нови военни кораби министърът отбеляза, че това най-вероятно ще стане при едно следващо правителство, а в момента целта е да се поддържат способностите, които в момента има флота ни.

Аню Ангелов пристигна в Бургас за ВИП-деня в рамките на военноморското международно учение "БРИЗ 2012".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фатмашка работа!
53
0
 
5
 
! Отговори
Полк.Борис Дрангов преди 11 години
АНЮ АНГЕЛОВ Е СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ!АНЬО,ТИ НЕ СИ БЪЛГАРИН!!!
52
0
 
4
 
! Отговори
georgi-arm.oficer преди 11 години
Това вече е цинизъм!!! Продажниците от политическото ръководство на МО нямат срам.Как може да кажеш ,че щом имаш две бази ,едната ти е излишна,все едно от две съседни РПУ-та да махнеш едното! Да но Цветанов си пази хората за разлика от пенсионера Ангелов ,на когото не му пука за хората му!Жалкото е ,че и генералите ни са такива (бедни душици)на мравката път правят само и само да си запазят стола!Залива ни полицейщтина ,но за това пък имаме ширеща се престъпност,арията ни е на 0 КАКВА ДЪРЖАВА СМЕ
51
0
 
8
 
! Отговори
Дано преди 11 години
Дано следващото "сливане"не е с военните та Турция под техен флаг Да пази Бог!
50
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Има пари за 65 000 ченгета, които не пазят българите от престъпниците, а пазят престъпната власт от българския народ, на първо място в ЕС сме по брой на полицаите, а няма пари за кораби, самолети и армия.ПРЕДАТЕЛИ МРЪСНИ, НЕ СЛУЖИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, А НА ЮДИТЕ, МАСОНИТЕ И САТАНИТЕ ОТ ЕВРопЕЙСКИЯ СЪЮЗ, СВЕТОВНАТА БАНКА И САЩ!!!!!!!!!
49
0
 
5
 
! Отговори
Васо преди 11 години
Бравос. Скоро ще си останем на въоръжение само с торпедоносеца Дръзки, и база военно-историческия музей. И тогава ще си пусна едно дървено кану в Панчаревското езеро с черешово топче на него, и ще се провъзглася за адмирал. Щото генерали взеха да стават лесно и по много, а при адмиралите поизостанахме. В едно общество дето е победила пазарната икономика и демокрацията трябва да има равновесие, нали така.
48
1
 
15
 
! Отговори
h преди 11 години
PREDATEL
47
19
 
4
 
! Отговори
като за военен преди 11 години
сегашния министър има доста акъл в повечето случаи, както и сега.
46
2
 
22
 
! Отговори
1234567890 преди 11 години
армия - няма,здравеопазване - съсипано,образувание - разсипано и на ниско ниво,малък и среден бизнес - няма или е със затихващи функции,цените - нагореполиция и прокурори - във възход,БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ В НЕЯ!!!
45
3
 
12
 
! Отговори
Djimi преди 11 години
SLED ZAKRIVANETO NA ARMIQTA 6TE ZAKRIEME I BALGARIQ NATAM OTIVA ZA DA SA DOVOLNI AMERIKANCITE PRI SSSR BQXME PO4TI 9 MILIONA ,AMARIKANCITE SE GRIJAT DOBRE DA IZ4EZNEM PI6ETE MINUSI PREDATELI
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигурно, защото не могат да си платят тока.
43
3
 
32
 
! Отговори
и те така преди 11 години
ще дойде ден и дедо аню ще бъде съден, за държавно предателство, за умишлено съсипване и унищожаване на родната армия... постоянните съкращения не са никакъв начин за реформа и модернизация. всичко се разпада. никой военен няма мотивация и сигурност в службата. в очите на народа армията се превърна в ненужен израстък на държавата. армейската техника отива в небитието, а старчока говори за модернизация и реформа. АНЮ Е НАЙ-ОБИКНОВЕН ЛИКВИДАТОР!
42
9
 
2
 
! Отговори
до 51 преди 11 години
Ами точно защото съм ходил го казвам, аз друго освен желание за скатаване, не съм видял у войниците. Всички се оставят службата да ги носи а не те нея.
41
3
 
1
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
NA6TE SA OT SASTAVA NA KRIMSKATA KREMALSKA BAZA.KOMANDVANETO I E W KREMALSKIQ ANKLAV KRAI BURGAZ
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе ние да се молим да няма война, че не ми се мисли.Знам че момчетата ни имат сърца,но ако нещо стане освен един-два героични момента,друго не виждам какво могат да направят.
39
1
 
11
 
! Отговори
ДО 40 преди 11 години
Ти май не си ходил войник щом мислиш че на войника е необходимо само за 2-3 дена да се научи да стреля и готов Да ама за какво?? освен за кърски пъдарин за друго няма да става
38
1
 
17
 
! Отговори
Васил Василев преди 11 години
... И ако има какво да се направи то е да се модернизира и да се закупува нова техника, а не да се руши малкото останало. Министър Ангелов наистина се гаври с армията и ще дойде ден, когато такава няма да има. В съвременния свят предизвикателствата пред военноморските сили не са само и единствено война ! Тези достойни мъже търсят и спасяват човешки животи ! Не си мислете, че всички те стоят и си клатят краката чакайки поредна заплата. И не си въобразявайте,че екипаж се сформира за 3 дни ...
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знаех че на съкращението му викат обединение ...ама след като казват
36
0
 
18
 
! Отговори
Васил Василев преди 11 години
Някои разбирковци по-долу твърдят, че с тия 30-40 годишни кораби се защитава морската ни граница. За да сме по-коректни нека им припомня, че тази функция до голяма степен се припокрива с функциите на корабите на Гранична полиция, с тази разлика, че граничарите не са в НАТО и всъщност корабите/катерите им не са въоръжени. Корабите са стари наистина, но моля ви не се гаврете със службата на военните моряци от бойните кораби. Факт е в армията се спи, но не така стоят нещата по бойните кораби.
35
0
 
13
 
! Отговори
ж преди 11 години
ПРЕДАТЕЛ