Боянова за строежа край Несебър: Подписвам, защото ми се носи

Върху нея не е оказван натиск за това
Обновена: 2 яну 2013 17:10 | 2 яну 2013 16:10, Веселина Йорданова
179
Боянова за строежа край Несебър: Подписвам, защото ми се носи
Светлана Боянова и Румен Порожанов. Снимка: МЗХ

Нямам специално отношение към тази преписка, подписвам много преписки, заяви заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова, която е подписала документите за спорния строеж край Несебър.

В края на миналата година по разпореждане на премиера Бойко Борисов органите на Дирекция "Национален строителен контрол" - ДНСК спряха строителни дейности по обекта,  след като еколози аларамираха, че е върху дюни между Равда и Несебър. Според природозащитника Тома Белев държавата е загубила поне 3.5 млн. лв. от неизгодна сделка за продажбата на 29 дка пясъчни дюни,  които са продадени от земеделското министерство. Ден по-късно теренът е препродаден на няколко пъти по-висока цена.

Тодор Бояджиев, който преди две години е прехвърлил на вътрешния министър Цветан Цветанов два от шестте му апартамента на занижени цени, се оказа съдружник с управителите на фирма "СЛЕ груп", придобила 29 декара пясъчни дюни, съобщи сайтът „Биволъ“.

По признанията на самия Цветанов, направени в разгара на скандала с многобройните му апартаменти, Тодор Бояджиев му е дългогодишен приятел и кумец.

Сделката за дюните е изповядана на 28.11.2012, а само ден по-рано същият терен е продаден от Министерството на земеделието на пловдивчанина Димитър Петров за 581 000 лв.

Общата фирма на Тодор Бояджиев с управителите на "СЛЕ груп" се казва "БИЙЧ ХОЛИДЕЙ" ООД  и е учредена едва преди три месеца в Несебър, на 04.09.2012 с капитал от 100 лв. показват данните от Търговския регистър.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов даде извънредна пресконференция в последния ден на 2012 г., на която обяви, че цялата процедура за продажбата на терена ще бъде проверена от междуведомствена комисия. Найденов заяви още, че ако някъде има допуснати нарушения от длъжностни лица, те ще понесат своите наказания. Той обаче отрече да става дума за защитени територии.

Още по темата

Боянова заяви днес, че е подписала преписката като заместваща министъра и че върху нея не е оказван натиск за това.

„Подписвам, защото на мен ми се носи за подпис“, каза тя и допълни, че не изследва всички преписки, защото има експерти, които са ги подготвили, освен това горският ресор не е от нейните компетенции.

Заместник-министърът каза още, че по процедура няма никакви нарушения и че всичко ще се проверява наново от междуведомствената комисия. Боянова напомни, че има заповед за изключването на терена от горски фонд още 2008 година.

Утре междуведомствената комисия с участието на представители на земеделското и на регионалното министерство ще се срещне с екоорганизации. На срещата ще бъде и земеделският министър Мирослав Найденов.

На брифинга днес изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов съобщи, че по Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ не са усвоени 51 млн. евро.

Средствата са от бюджета за 2010 година и по регламент се изплащат две години след определянето му, тоест 2012 година. Така с 51 млн. евро ще бъде намален бюджетът на програмата за следващия програмен период.

Основните причини за непълното усвояване са близо 2-годишното закъснение на програмата и недостатъчният брой бенефициенти по ос 2, в която влизат агроекологичните и горските мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: Светлана БояноваДФЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
17
 
! Отговори
Yakov преди 11 години
Ето защо няма пари за пенсии, за училищата за болниците за.......много други неща!
64
0
 
9
 
! Отговори
Дудук преди 11 години
Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов не са собственици, а са само управители в "СЛЕ груп", която по информация на Медияпул се свързва с несебърския бизнесмен Чавдар Александров. Самият Александров обаче е изпратил опровержение на Медияпул след като избухна скандала. Официален собственик на СЛЕ Груп е холандска фирма, представлявана в България от същия адвокат, който представлява и близкия до властта Чавдар Александров.Източник: Биволъ
63
0
 
9
 
! Отговори
Дудук преди 11 години
"СЛЕ груп" и "Бийч холидей" делят един и същ офис в Несебър на ул. ОТЕЦ ПАИСИЙ, N 27 А, ет. 1. Строителната фирма "ЛС груп", която до вчера заравняваше дюните, е регистрирана на N 25, където е адресът на единия от управителите на "СЛЕ груп". Това ясно показва, че всъщност става въпрос за един и същ икономически субект зад различните юридически лица.
62
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
че за кво е нужно да има зам.минитърки ? една машина за подписи по-евтино ше ни излезе
61
0
 
6
 
! Отговори
Дудук преди 11 години
Собственикът на фирмата "Ти Ви Би" ООД Тодор Иванов Бояджиев, който преди две години е прехвърлил на Цветан Цветанов два от шестте му апартамента на занижени цени се оказа съдружник с управителите на фирма "СЛЕ груп".В края на миналата година стана ясно, че "СЛЕ груп" е придобила 29 декара дюни в Несебър за 4 млн. лв. Сделката е изповядана на 28.11.2012, а само ден по-рано същият терен е продаден от Министерството на земеделието на пловдивчанина Димитър Петров за 581 000 лв.
60
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тва звучи като "ми нагъзвам се, щото ми казват да се нагъзя".
59
0
 
30
 
! Отговори
asd преди 11 години
Няма ли един да наведе глава и да каже, че е сгрешил. Тази мома се държи толкова арогантно, че не се и съмнявам как е станала зам-министър. Щом като подписва без да гледа, защо изобщо е нужна тази позиция в министерството. То и *** да сложат, ефекта ще е същия. Лесно се раздават чуждите пари, нали г-да управляващи. А м-у другото стартира кампанията за прибирането на данъците, гласят медиите. Айде всички да ходим да внесем парички, за да може такива като тази да си играят на шефчета.
58
0
 
20
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Калинка, милиционер, калинка, мутра, калинка,милиционер, калинка...
57
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Междувременно стана ясно, че собственикът на фирмата "Ти Ви Би" ООД Тодор Иванов Бояджиев, който преди две години е прехвърлил на Цветан Цветанов два от шестте му апартамента на занижени цени се оказа съдружник с управителите на фирма "СЛЕ груп", сочи разследване на "Биволъ", съобщи БГНЕС.По признанията на самия Цветанов, направени в разгара на скандала с многобройните му апартаменти, Тодор Бояджиев му е дългогодишен приятел и кумец.В края на миналата година стана ясно, че "СЛЕ груп" е придобила 29 декара дюни в Несебър за 4 млн. лв. Сделката е изповядана на 28.11.2012, а само ден по-рано същият терен е продаден от Министерството на земеделието на пловдивчанина Димитър Петров за 581 000 лв. До разкритието се стигна след като природозащитникът Тома Белев алармира, че булдозери заравняват дюните, които са в защитена зона по Натура 2000 и започва строителство на ваканционно селище.Общата фирма на Тодор Бояджиев с управителите на "СЛЕ груп" се казва "БИЙЧ ХОЛИДЕЙ" ООД. Учредена е едва преди три месеца в Несебър, на 04.09.2012 с капитал от 100 лв. показват данните от Търговския регистър. Тодор Бояджиев има 50% от капитала, а Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов по 25%. "СЛЕ груп" и "Бийч холидей" делят един и същ офис в Несебър на ул. "Отец Паисий", N 27 А, ет. 1. Строителната фирма "ЛС груп", която до вчера заравняваше дюните, е регистрирана на N 25, където е адресът на единия от управителите на "СЛЕ груп".*Информацията е актуализирана към 16.04 ч.
56
0
 
18
 
! Отговори
даващ рушвети преди 11 години
Ама, как се правиш на ощипана, носили и за подпис! Ти да не си шеф че ще подписваш без да гледаш и четеш. Гледала си колко ти е рушвета. Експертите проверявали, ами нали и те лапат някаква комисионна. На шефа повечко, да подпише, а на експертите по-малко да подготвят преписката. Ако е написано да те режат 20 ***, ще го прочетеш и няма да го разпишеш, нали! Кво се правиш на незнаеща и много работна. Сега Бойко да те изтапанчи пред площада и да те залее с вряла вода и да те вкара в панделата.
55
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОБЩЕСТВОКумецът на Цветанов - съдружник с управителите на фирмата купила дюните в Несебър Собственикът на фирмата "Ти Ви Би" ООД Тодор Иванов Бояджиев, който преди две години е прехвърлил на Цветан Цветанов два от шестте му апартамента на занижени цени се оказа съдружник с управителите на фирма "СЛЕ груп", сочи разследване на "Биволъ".БГНЕС припомня, че сделките с шестте апартамента на вътрешния министър
54
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе кво се правят на умрели лисици - щели да проверяват.Кво ша проверяват?Ша проверяват Цецо.Ми нали чрез врътка са продадени на негов човек.Минава през един и хоп веднага се продава на "добросъвестен" купувач.Поредната делавера за милиони.Нали същия човек му е продал апартаментчета на безценица.А сега колко апартаментчета ще получи?
53
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само който не е бил в държ.администрация,не знае - носят се купища заповеди и други актове за подпис и началника/директора/министъра ги подписва,без да ги чете,само това им е работата - подписват и ходят по разни срещи!Ако мислите,че някой министър ви чете жалбите...
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нагли гробари народът мизерства,а те далавера за по-малко от 3 милиона не захващат
51
0
 
29
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
Калинката казва...:" - Подписвам, защото на мен ми се носи за подпис, каза тя..."- АМИ ТОГАВА ПОДНЕСЕТЕ И ДА СИ ПОДПИШЕ ОСТАВКАТА... И АКО А ЗАБЕЛЕЖИ...- ПРОСТО Е...- ДАЙТЕ Я НА ПРОКУРОРА ЗА КОРУПЦИЯ...!!!
50
0
 
14
 
! Отговори
Не четете ли ? преди 11 години
Ами нямате ли малко мозък да видите какво подписвате ? Даже казва , че не е компетентна ....Тази дейност може да върши всеки извикан от улицата !Такива ли са министрите на Борисов ?И той подписва , но той не е много компетентен , Каза си го : Като получим доклад от ЕС , разбираме къде сме сгрешили ! Така ли , през другото време спите ! И първият удар на 2013, ЕС намаляват парите ?
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да й поднесат следващият път оставката за подписване, тя милата, ще я под пише!
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 52 е как как с рушвети
47
3
 
22
 
! Отговори
ДядоПетър преди 11 години
"Управителите на фирмата, купила дюните край Несебър, съдружници с кумец на Цветанов".Така пише в друг електронен вестник.НЕ СЪД, ТРИБУНАЛ ЗА РАЗБОЙНИЦИТЕ ОТ ГРОБ!Все ще му дойде времето.
46
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕТО, ТАКИВА СА НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ!!! АКО ИМ ПОДНЕСАТ ЗА ПОДПИС ДА СЕ ИЗТРЕБЕ ЕДИН ГРАД - ПАК ЩЕ ПОДПИШАТ, ЗАЩОТО НЯМАТ ОТНОШЕНИЕ. ЗАТВОР ЗА Г-ЖАТА, КОЯТО "НЯМА ОТНОШЕНИЕ"!!!!! НА ТОВА МЯСТО ТРЯБВА ДА СА ХОРА КОМПЕТЕНТНИ И С ОТНОШЕНИЕ. ТЕЗИ ПРИКАЗКИ СА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ГАФ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ. ЖАЛКО, НО ФАКТ - НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ПО-НЕПОДГОТВЕНО ПРАВИТЕЛСТВО. НЕГОВИТЕ ЕКСПЕРТИ НЕ СА В ЧАС, НЕ ЗНАЯТ ЗА КАКВО СА СЕДНАЛИ НА СТОЛОВЕТЕ СИ... СРАМ!! СРАМ!!