Няма логика да ме арестуват, отсече Цветанов в Брюксел

Бившият министър определи промените в МВР като политчистка
Обновена: 4 юни 2013 11:27 | 4 юни 2013 07:11,
258
Няма логика да ме арестуват, отсече Цветанов в Брюксел
Снимка: Булфото

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов определи слуховете, че ще бъде задържан, "повече като вестникарски".

"Няма логика това да стане, това е начален етап на досъдебно производство, коментира той в Брюксел, където късно снощи се срещна с председателя на групата на Европейската народна партия в ЕП Жозеф Дол.

По неговите думи трябва да бъдат събрани доказателства, а прокуратурата трябва да извърши процесуално-следствени действия, като затова трябва да поиска неговия депутатски имунитет, за да се види каква е истината.

Той изрази очакване, че досъдебното производство ще събере доказателства в полза на становището, че няма достатъчно данни "за тези твърдения, тиражирани от лидера на ПЕС Сергей Станишев в предизборната кампания".

Цветанов попита защо има такава бързина по този случай, а няма такава бързина по "случая Хохегер".

Още по темата

"За мен е важно да имаме еднакъв подход към всичко, което се случва в държавата", добави той.

Цветанов определи темата за бюлетините в печатницата в Костинброд като изключително добра манипулация, инициирана от една телевизия.

Той допълни, че при разговора им Дол е дал пример със себе си, тъй като преди години във Франция срещу него било водено разследване, продължило 4-5 години.

"Това е политическо, трябва да се въоръжиш с много търпение и да си щадиш нервите. Когато всичко това приключи, ще бъдеш много по-силен", казал Дол на Цветанов.

"Всички тези действия ще се наблюдават от ЕНП и предполагам, че ще представляват интерес и за Европейската комисия, за да види какви са доказателствата и тези твърдения и внушенията, направени по време на предизборната кампания", заяви Цветанов по повод темата за подслушването у нас.

Той се позова на главния прокурор, за да отбележи, че няма доказателства за незаконно подслушване.

"Тройната коалиция между "Атака", ДПС и БСП дори правораздава от парламентарната трибуна", коментира още бившият МВР шеф.

"Няма експертиза и вече не се говори за незаконните подслушвания, такива няма, видно от това, което има прокуратурата и което аз твърдя, защото знам, че съм невинен и такива неща никога не съм правил", каза той.

"Просто това са внушения, които изиграха добра роля по време на кампанията. Говори се за неупражнен контрол, при положение, че няма констатирано престъпление", допълни той.

В отговор на въпрос ексвътрешният министър изрази мнение, че предприеманите законодателни промени в МВР ще застрашат сигурността на ЕС, тъй като "има пълно неразбиране по нещата, които се входираха в българския парламент, които не кореспондират с цялостната национална стратегия", приета от предишното Народно събрание, с даването на досъдебни функции на контраразузнавателна служба, каквато е ДАНС.

По думите на Цветанов действията, свързани с дейността на ГДБОП и ДАНС, са промяна на закона "в уродлив вид" и възраждане на бившата Държавна сигурност.

По повод промените в ръководствата на СДВР и ОДП-тата в страната Цветанов заяви, че това изглежда като чистка.

Той добави, че когато е поел поста на министър на вътрешните работи, е предприел промени, едва след съвещания и запознаване с отчети за дейността.

По неговите думи полицейските ръководители, изградени през последните 10 години, никога не са били съпричастни към политически каузи, а оценката, която е давал за тях, се е основавала на професионалните им качества.

"Гордея се с тях, включително и с отстранените по незнайно какви причини. Явно е и е видно, че това е политическа чистка", категоричен бе Цветан Цветанов, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
6
 
27
 
! Отговори
GiveMeFive преди 11 години
Ще те арестуват, пък било то и нелогично. И за какво ги трупа тези апартаменти, като ще спиш в кауша!???
50
1
 
6
 
! Отговори
Рени преди 11 години
Уважаеми (очевидно некомпетентни редактори), за нас обикновените читатели е истинско предизвикателсво да се запознаем в пълнота с представената от Вас информация, имайки предвид недопустимото аматьорство, което проявявате при изписването! Мисълта ли Ви тече бавно или граматиката Ви куца не знам, но определено имате не трески, за дялане, а крещяща нужда от стилистично и граматично обогатяване! Из под кои пръсти пъргави се роди това умопомрачително подзаглавно изречение???????
49
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лошо цветанов лошо ,кат гледам май ще ядеш голата опашка
48
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледам го и мисля, че много ще му отива един раиран костюм на този самозванец и мошеник. Чудя се само коя книга да му изпратя за четене. Той май не си падаше по Винету.
47
7
 
24
 
! Отговори
Иван преди 11 години
А промените на Герб не бяха ли политически, изчистиха всички който им пречиха и си назначиха свой.
46
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По време на работата си в ръководството на МВР Цветан Цветанов специализира противодействие на глобалния тероризъм и на незаконния трафик в Генералната дирекция на полицията в Мадрид (2004). Той завършва и курс по мениджмънт в Международната правоохранителна академия в Розуел (2004), специализация в Сикрет сървис във Вашингтон (2004), курсове на ФБР (2004), Департамента за вътрешна сигурност на САЩ (2005).[4]тоя американски чиновник заедно с добревчето, младеновчето и дянковчетода ходи у сащ
45
6
 
25
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 11 години
На снимката, Цецо Сересето показва с ръцете си, какъв го чака, като влезе в Централния затвор.
44
5
 
25
 
! Отговори
Диляна Маркосян преди 11 години
Как не го е срам този ЛЪЖЕЦ? Преди и аз невярвах, че полицията върши такива безобразия, но сега знам, какво ме сполетя и никога немога да повярвам в нито една дума казана от този престъпник ЦВЕТАНОВ! Той лично прикриваше престъпници! Той лично действаше с такива, какъвто е Росен Иванво - директора на ОДП Враца в престъпни схеми! Няма ДАНС, няма Калин Георгиев, няма служители на които той да не се разпореждаше само и само да прикрие ПРЕСТЪПНИЦИ! РЕД Е НА РОСЕН ИВАНОВ - ОДП ВРАЦА!
43
3
 
5
 
! Отговори
Някой преди 11 години
Има има да ги бяхте *бнали като можехте са вече е късно. Вади компроматите и може и да се спасиш.
42
1
 
14
 
! Отговори
пол до 34 преди 11 години
Абе толкова рано ли пропивате бе? Стига с тия велики Македонии, велики Албании, велики Гърции, велики Турции, велики Българии,...като ви бръмнат сачмите на куп народ та пощуреете и отровите живота на останалите? Защо не си живеем хората, като хора; да търгуваме, се разбираме, ами ви прищрака и почнете щуротии? Няма велики държави, народи; има умни, справедливи управници- тогава държавите и народ са в разцвет; има и крадкиви несправедливи управници - тогава народ държава е в упадък.
41
6
 
23
 
! Отговори
вотан преди 11 години
Ако питат него естествено е,че няма логика!Ама чакай да видим логиката на Цацаров каква ще е?
40
7
 
27
 
! Отговори
dd преди 11 години
Това щяло било да е досъдебно без арест за наглеца, а когато той пращаше боп-аджиите по нощите да арестуват хора и да ги държат по няколко месеца в ареста, за да им вземе бизнеса, това как се казваше ?
39
7
 
38
 
! Отговори
Цветанов Е преди 11 години
ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ
38
8
 
42
 
! Отговори
политически труп! преди 11 години
Този престъпник, Цецо Апартаменто, така се държи, че все едно още е министър и все едно, че народът не го е изхвърлил на улицата, заедно с кирливата му "герб"! Престанете да показвате уродливата му и омразна физиономия! Разберете, че "герб-Буда" умря! Цецо е един, вече разложил се, политически труп!
37
6
 
35
 
! Отговори
затворническа куртка преди 11 години
Много му прилича на Цецо Лажецо тази затворническа куртка!
36
2
 
33
 
! Отговори
demeo преди 11 години
Логиката е да го осъдят тоя *** и да не излиза от затвора! А *** му партия да я истрият от картата на България!
35
0
 
15
 
! Отговори
до 34-Александър преди 11 години
Каква Велика Македония бе, това вашето си е диагноза?!!!Плачете за усмирителни ризи, ама сте тръгнали на другите гайлето да оправяте. Шизоидни ***!
34
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може и да има - като истински престъпник на колене :D
33
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цвъцко... не само ще те арестуват, а и ще те осъдят ище ти извадят безобразията пред Брюксел... нагъл, крадлив и некадърен ГРОБ-ар...
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ABRE CECO TAPANARINO , TI PO KAKVA LOGIKA SRI4A6E I OBVINQVA6E LEKARITE OT TRIBUNATA NA PARLAMENTA I PREDVARITELNO RAZDAVA6E PRISADI . NIE DOBRE ZNAEM KAKVA TI BE6E TVOQTA LOGIKA -- LOGIKATA NA DRUGARQ GRIGOR 6OPOV I ZADRASTENITE KOMUNISTI4ESKI TIKVI KOITO 70 god POLZVAT SADA ZA PARAVAN , A PRISADITE SE IZDAVAT I DO DEN DNE6EN V CK na BKP , A SADA E ZA PARLAMA . ZA DA VI UZAKONI BEZZAKONIETO . I SEGA -- S TVOITE KAMANI PO TVOQTA GLAVA S TAZI RAZLIKA 4E TI SI DOKAZAN RAZBOINIK I KRADEC