Поискаха имунитета на Цветанов, бездействал за СРС-тата

Цацаров не водил Пеевски на среща с ексминистъра, заварил го там
Обновена: 30 май 2013 10:36 | 30 май 2013 10:36, Веселина Йорданова
88
Поискаха имунитета на Цветанов, бездействал за СРС-тата
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Прокуратурата поиска снемане на депутатския имунитет на народния представител от ПГ на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. В парламента е внесено искане за разрешение за започване на наказателно преследване спрямо Цветанов.

Той ще бъде обвинен в бездействие, което е дало възможност на подчинените му да извършат незаконни подслушвания, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров преди началото на заседанието на ВСС.

На 15 април прокуратурата образува 4 досъдебни производства срещу бившите началници на СДОТО Цветан Иванов и Камен Костов, както и срещу последния началник на "ушите на МВР" Сергей Кацаров и срещу подчинения му Радко Димитров, станал по-известен като Радко Отвертката. Докато се реши въпросът с имунитета на Цветанов, прокуратурата спря временно делата срещу тях.

Още по темата
Главният прокурор заяви, че ако парламентът даде разрешение или Цветанов се откаже от имунитета си по друг начин, веднага ще бъде повдигнато обвинение, след което ще се внесе обвинителен акт. Проверката показа още в самото начало, че липсата на какъвто и да е контрол над мобилните екипи за негласно наблюдение и подслушване, е пълна предпоставка за извършване на нерегламентирани действия. Имам предвид използването на СРС-та, уточни той.

По думите му данни дали някой е извършвал нерегламентирано подслушване може да се получат само ако експертизата на паметовите устройства ги даде. „Ние считаме, че това обвинение за нас е абсолютно доказано”, каза главният прокурор.

Цацаров отрече да е водил Делян Пеевски, в качеството му на депутат, на работна среща с ексвътрешния министър. Главният прокурор призова Цветанов сам да си спомни какви са обстоятелствата и допълни, че когато е отишъл на въпросната среща, Делян Пеевски вече е бил там.

"Не съм толкова невъзпитан или некоректен, за да заведа на служебна среща лице, което не е било поканено, или чието явяване не е било предварително известно на домакина, нито пък пропускателният режим, особено по времето на Цветанов, допускаше такива волности", каза той.

Цацаров отказа да коментира дали Пеевски е останал на срещата, или си е тръгнал. За въпросната среща съобщи вчера Цветан Цветанов от парламентарната трибуна по време на дебатите преди гласуването на кандидатурата на Пламен Орешарски за премиер.

„Когато имах една среща, когато бях министър на вътрешните работи, с главния прокурор, учудващо за мен, дойде и Делян Пеевски, това е силата и стилът, по който решихте изборите на 42-рото НС”, каза бившият вътрешен министър.

Пеевски репликира Цветанов с думите, че "вади много лъжи".

"Тепърва ще излиза с колко криминални лица сте се срещали. Това ви го обещавам! Но аз няма да се занимавам с вас, правораздавателната система ще се занимава с вас”, заяви Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
2
 
! Отговори
Дан-55 преди 11 години
Всеко чудо за три дни,ще се мотат ще овъртат и както до сега-нищоооо,а парите ги няма,убитите са си убити.Продажна правосъдна система.......
73
0
 
3
 
! Отговори
chach преди 11 години
ne bezdeistval a porachval
72
4
 
8
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 11 години
Невинен съм, ще го докажа, отсече Цветанов. Това е ясно, но срещу колко ще го докажеш? Шест апартамента може и да спасят шестака. Ама- надали!
71
3
 
11
 
! Отговори
баз преди 11 години
Вдигане на пушилки само. Това обвинение няма да издържи в съда, гаранция, че не могат да докажат умисъл, дори и да направят невъзможното най - много ще стигнат до условна присъда. Тези,които бързат да се радват и да злобеят, да не се надяват Цецо да влезе у пандиза.Но това, което се случва в нашата съдебна е мнооого смущаващо.Ако Цацаров не продължи делата,по които се окрадоха милиони,ако не даде смислено обяснение по изцепката с бюлетините,мисля,че този път ще играе дървеното правосъдие.
70
5
 
8
 
! Отговори
nikolaberti преди 11 години
Тези ***,лентяи без работа където протестираха преди три месеца да свалят правителството на ГЕРБ сега пак излизат на протест.Сега и това правителство не им харесва,ами по *** народ от този няма.Най добре тези от протестиращите да си направят те един парламет на *** и да им гледаме сира.*** простия народ.
69
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Любопитно,защо ако е имало незаконно подслушване и съответно бездействие на Цветанов, няма обвинение за същото и срещу Петя Първанова от служебното, все пак по тяхно време колите бяха излизали не по план и има трити записи,ако са изтрити за покриване на следи,де,да не се окаже нещо друго после.И защо в медиите преди време излезе инфо,че Цветанов бил разпореждал подслушвания,а сега се говори за липса на достатъчен контрол.Много скалъпена и миризлива история.
68
9
 
10
 
! Отговори
Кан Крум преди 11 години
Ето новия адрес на Цветан Цветанов:Централен софийски затворКилия 216, южното крило.
67
6
 
13
 
! Отговори
667 прод-е преди 11 години
Важното е да хванат трима мишока, мераклии да станат защитени свидетели (те знаят цената) и да громят страшния Цветанов.Зер той подхвана, макар и само част от мафията, а това не е угодно Богу, а и Цацарову!O sancta simplicitas!
66
5
 
18
 
! Отговори
666 преди 11 години
1.Документално е доказано кой колко милиарда открадна от енергетиката.Само аз не знам дали е Румен Овчаров, Фронтиер и компания, или има и други;2.Налице са документите за аферата Хохегер семейните връзки, Моника, и как избраха (стани)Шеф на ПЕС;3.Аудио и визуално документирани са престъпленията срещу избирателните права на българските граждани в предизборния и изборния ден;Дори няма значение дали е даден тон за това, от сестра Галева,или от Гл.прокурор на републиката;4.Няма значение, че всчки публикувани СРС, съдържат компромати, само срещу хора свързани с ГЕРБ ( а уж те подслушвал
65
6
 
10
 
! Отговори
Параход с комин преди 11 години
Цветенцето за да порастне е нужно да се полива. В случая - с апартаменти.
64
5
 
8
 
! Отговори
Параход с комин преди 11 години
Цветенцето за да порастне е нужно да се полива. В случая - с апартаменти.
63
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Винаги са ни подслушвали.Така си е още от времето на Т.Живков,така бе и когато намериха бръмбарите в апартамента на тогавашния главен прокурор,така бе при царя,тройната коалиция ,така бе и при Цветанов,така ще бъде и при новите управляващи , защото информацията те прави по силен и ти дава възможност да управляваш съдбите на другите. В края на краищата това е борба за власт. И в САЩ се оказа ,че са подслушвали журналисти,но нито една партия в България не критикува американските служби.
62
6
 
8
 
! Отговори
Иван преди 11 години
до 67: Ами ако не е подслушвано незаконно ?Доказателство за това няма.Само думите на политическите противници на Цветанов ако са доказателство ?
61
6
 
25
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
Гледахте ли "поведението на Пеевски" от трибуната на Народното събрание? Заплашителна поза и думи - като ,че ли "от него зависи всичко" - объркана държава! Много интереси има забъркани и много пари, май е късно да се бори държавата с олигарсите, те са обхванали всичко! За Цветанов се говори като за "най-големия престъпник", а доказани престъпници са на свобода и произвеждат "сценарии" в тяхна полза - лошо, много лошо!!!
60
9
 
13
 
! Отговори
999 преди 11 години
Ето започна се с обработването на общественото мнение. Той бил бездействал !!! И после чакайте да го осъдят. Ще изкарат ония тримата смешници на които им е заповядал да подслушват и които за 800 лв заплата са си *** на достойнството и принципите. За да може тоя *** и всички Алчни *** от последните 23 години да си продължат за крадат и унищожават Държавата ми. До 3 смешници, а бе защо не вземете да им изкарате всичките *** на тия политици,а ние Народа ще им разкажем играта
59
6
 
20
 
! Отговори
яяяя преди 11 години
Какво НЕ свърши Цацаров:1. Не пожела да разбере кой е напарвил незаконните подслушвания на ББ и компания.2. Не пожела да разследва как така от мейла на неговия заместник се пръкна анонимното писмо на "доблестните".3. Не процедира правилно по казуса Костинброд и се създаде усещане, че прикрива някого.4.Не повдигна обвинение на Петя Първанова, въпреки че по нейно време е засечено черно на бяло незаконната разходка на подслушвателната кола. Само че коя е Петя Първанова и кой е Цветанов?? разлик
58
8
 
12
 
! Отговори
nan преди 11 години
Ще призная реформите когато Цецка стане булка в софийски затвор и Боку тиквата му стане шаферка,а и *** почнат да ходят на работа,а не да карат само на социални и кражби.Не искам да се хранят от гърба на работещите
57
9
 
13
 
! Отговори
КАКА преди 11 години
КОМИЦИТЕ ЦЕЦО И БОКО ПРИ ЦАЦАРОВ--ЩО СИ ПОДСЛУШВАЛ,БЕ?-АМА ТОЙ ТАКА МИ КАЗА.ТОЙ МИ КАЗА-ЩО СИ СИ ЗАТВАРЯЛ ОЧИТЕ,БЕ?-АМА ТОЙ ТАКА МИ КАЗА.ТОЙ МИ КАЗАБОКО- АМИ ТРЯБАШЕ ДА ЗНАЙМ ЗА ЕДНИ И ДА СИ СТИСКАМЕ ОЧИТЕ ЗА ДРУГИ-ТЪЙ СА ПРАИ БИЗНЕС...С ВЪТРЕШНА ПОЛИТИКА.КОНКРАЧУЛЕЙШАН
56
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Активно и съзнателно е бездействал Цецо с особената форма на главата!
55
4
 
12
 
! Отговори
Х преди 11 години
ПРЕДПОСТАВКИ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ПОДСЛУШВАНЕ МОЖЕ БИ ИМА ПОДСЛУШВАНИЯ-ЗА ПРЕДПОСТАВКИ И МОЖЕ БИ НИКОЙ СЪДИЯ НЯМА ДО ОСЪДИ НИКОГО.ТОВА Е ПРОКУРАТУРАТА НИ.