Пеевски готов да се откаже от ДАНС

Той ще приеме такова решение от НС
Обновена: 15 юни 2013 15:00 | 15 юни 2013 15:00, Камелия Цветанова
302
 Пеевски готов да се откаже от ДАНС
Пеевски беше избран за шеф на ДАНС вчера. Снимка: БТА

"Приех да изпълнявам отговорностите на председател на ДАНС в името на гражданите, обществото, държавата. Пак в тяхно име съмготов да приема Решение на 42-то Народно събрание, с което да се отмени Решението за избирането ми. Този акт е израз на общатаотговорност - моята, на премиера Пламен Орешарски и на председателите на БСП и ДПС г-н Сергей Станишев и г-н Лютви Местан". Това се посочва в изявление от името на Делян Пеевски, предаде БТА.

"За мен властта не е самоцел. Неслучайно още не съм подписал акта за встъпване в длъжност. Убеден съм, това е характеристика на новото управляващо мнозинство", пише в изявлението.

Още по темата

"Ние поехме отговорността за управлението в името на публичния интерес след 4 години власт на лица с криминален генезис от подземието. За тях властта е самоцел. Извън нея те се чувстват несигурни. Боят се от неизбежните разкрития. Наясно са, че времето, отредено за новото управление, е техният най-голям бич. Затова тръгнаха по пътя на деструкцията и се прицелиха в мен, защото знаят, че съм човек, който може да им противостои ефективно".

Кабинетът Орешарски има право на кредит на доверие, за да реализира реформите в правосъдието и вътрешния ред и да изведе страната от блатото на престъпното управление, се посочва в полученото изявление. Ако в името на този най-висш национален интерес е необходимо председателят на ДАНС да бъде професионалист от кариерата, аз съм достатъчно доблестен да приема с вътрешна убеденост това, пише в текста.

Противно на системното натоварване на публичния ми образ с безпочвени и незаслужени съмнения, аз имам мъжката си съвест да заявя, че нищо и никой не стои по-високо от националната сигурност на България, се декларира в писмото от името на Пеевски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още по темата: ДАНСПеевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този и Винету не е чел.
179
18
 
10
 
! Отговори
х преди 11 години
г-н Пеевски, побързайте на Бойко и Цецо да им изкарате кирливите ризи народа да види какви,,дела" са вършили и тогава протестите ще спрат.Всички ги е страх от човек който ще им лъсне задниците.
178
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
достойна постъпка на пеевски - може да остане в данс, защото го може, а щом пък толкова ви пречи и ви е страх от него заради кирливите ви ризи, той пак постъпва честно.герберите ги чака страшна присъда.
177
3
 
13
 
! Отговори
Психиатър преди 11 години
С отвореното си писмо до медиите Делян Пеевски отново разиграва гражданите, опитвайки се чрез институционални хватки да ги изиграе. Това коментираха пред Faktor.bg топ юристи, които са разчели веднага скрития замисъл на новоизбрания шеф на ДАНС.По Конституция Народното събрание може само да прекрати избора на новия шеф на ДАНС и да избере нов, но не и да вземе решение за отмяна на предишно свое решение. В писмото си Пеевски прокарва и друга манипулация: Неслучайно още не съм подписал акта за встъпване в длъжност. Юристи смятат, че това му твърдение няма никаква стойност. Работодател му е па
176
3
 
24
 
! Отговори
Калин преди 11 години
Май някой от журналистчетата на мама е поработил извънредно...Ако този разплут *** е написал лично тези слова, аз съм готов да се нарека Хасан!
175
1
 
16
 
! Отговори
nero43 преди 11 години
До Shopкакъв баща да има не виждате ли че този човек е същински франкенщайн създаден да бъде чудовището на БСП
174
0
 
17
 
! Отговори
Shop преди 11 години
Син е на ръководещата редица печатни издания и телевизии Ирена Кръстева.----------- Този човек баща няма ли?
173
3
 
25
 
! Отговори
зад кулисите преди 11 години
С това писмо, Пеевски показа, че не познава правната материя. Което пък показва, че си е купил дипломата и следователското място
172
2
 
11
 
! Отговори
до 222 преди 11 години
До АнонименЕксперте,би ли подхвърлил алтернатива,напълно съм съгласен с теб и го казвам същото,но не мисля,че господата от герб свършиха нещо по добро за 3,5 години...а с цигарите в заведения не е лошо да се спрете,аз съм не пушач и когато не искам да дишам дим не ходя...всичко се Рада средила,само не се срешила...май има по сериозни неща за обсъждане...
171
11
 
7
 
! Отговори
някой преди 11 години
Притолкова много крадливи мишки за ловене и изтребване кой ще свърши по добре работата-зайченцето Бъни , или един як котарак ,който им знае бърлогите За какъв морал говорим бе хора, имаме работа с престъпници. В една джунгла моралът и толерантността са равни на смърт.
170
2
 
22
 
! Отговори
tsuri_mitev преди 11 години
г-н Пеевски,един личен въпрос...как от толкова отговорни хора като волен сидеров,пламен орешарски,сергей станишев.лютви местан,вие и още 235 /до 240общо/,можахте да създадете един толкоз БЕЗОТГОВОРЕН И СЛАБОИНТЕЛЕКТУАЛЕН ПАРЛАМЕНТ???????????????????????????НАСТОЯВАМ ЗА ОТГОВОРЪТ ВИ ПРЕД ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
169
2
 
29
 
! Отговори
james1 преди 11 години
" ....Началник на кабинета на премиера Пламен Орешарскистава Мария Дивизиева. Тя живее с Петър Стоянович,министър на културата,който е баща на детето на Таня Андреева, министър на здравеопазването и личен гинеколог на Моника Станишева ...."СЕКСпертен КАБИНЕТ"Експерти" да намерят обещахаи, вярно, хубаво се постараха,
168
3
 
30
 
! Отговори
james1 преди 11 години
Делян Славчев Пеевски е роден на 27. 07. 1980 г. Завършва специалност Право в Югозападния университет Неофит Рилски. Син е на ръководещата редица печатни издания и телевизии Ирена Кръстева. През 2001 г. е член на НДСВ и е назначен от министъра на транспорта в правителството на Симеон Сакскобургготски - Пламен Петров, за парламентарен секретар.. Член е и на междуведомствената комисия, която издава лицензите за търговия с оръжие. През 2007 г. срещу него се води дело за изнудване и той е уволнен от поста зам. -министър заради "липса на морал". Уволнен е от премиера Сергей Станишев!
167
2
 
9
 
! Отговори
Дедо поп преди 11 години
До Разумен трезвомислещЧадо божие, нито си разумен, нито си трезво мислещ. Ти си просто едно заблудено от твоя фюрер създание
166
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
XAXAXAXAAAA GABARITE VZEXA DA ISKAT NESHTO MNOGO NA POSLEDAK XAXAXAAAAA SAMO 4E SLED 4 GODINI I NE E SIGURNO )))))))))
165
6
 
22
 
! Отговори
Мирела преди 11 години
Не обичам угоени хипопотами : Фидосова, Пеевски, Камен Костадинов ...Всички те са вредни за България !
164
38
 
21
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 11 години
всички които тази вечер ще излязат на протеста преди това да минат от централата на герб за да си вземат обещаните 50 лв, за да излязат
163
12
 
24
 
! Отговори
james1 преди 11 години
БСП иска да наложи тотален контрол чрез подслушване, следене, после изнудване и мачкане на българите. За по-непокорните бой в полицията, изгонване от работа, лагер.Хора, нещата отиват на Северна Корея, събудете се !!!
162
2
 
16
 
! Отговори
tsuri_mitev преди 11 години
г-н Пеевски,един личен въпрос...как от толкова отговорни хора като волен сидеров,пламен орешарски,сергей станишев.лютви местан,вие и още 235 /до 240общо/,можахте да създадете един толкоз БЕЗОТГОВОРЕН И СЛАБОИНТЕЛЕКТУАЛЕН ПАРЛАМЕНТ???????????????????????????НАСТОЯВАМ ЗА ОТГОВОРЪТ ВИ ПРЕД ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
161
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
който и да стане гръбавите пак в ареста