БСП загърби "Атака" за импийчмънт на Плевнелиев

Червените не искат хаос, но дават акъл на президента да е по-умерен
Обновена: 8 юли 2013 17:19 | 8 юли 2013 17:18,
101
БСП загърби "Атака" за импийчмънт на Плевнелиев
Снимка: Булфото

БСП няма да подкрепи искането на "Атака" за импийчмънт на президента въпреки неумерените и неуместни изказвания на Росен Плевнелиев напоследък, обяви в Пловдив левият депутат Петър Мутафчиев.

По думите му не трябва, а и не бива да се стига до конфликт между институциите.

Още по темата
"Трябва да има стабилност в държавата. Всеки, който цели хаос и иска отново в "мътна вода да лови риба" и да прокарва своите бизнес интереси, срещу което народът стачкува, иска да дестабилизира държавата. Една дестабилизация няма да е в интерес на българските граждани. От своя страна президентът също трябва да се изказва по-умерено и по-отговорно. Именно по тази причина хората сами започнаха да събират подписи за отстраняването му", категоричен бе той.

Петър Мутафчиев призна, че наистина е много трудно де се работи под натиск на протестиращи.

"Най-важното сега е диалогът, затова и правителството и парламентът трябва да направят така, че да има пряк диалог с представителите на обществото. Само диалогът може да стабилизира държавата – държавните институции и чак тогава може да се върви към конкретни решения с ясно формирани промени на конституцията и законодателството. Без опозиция също се работи трудно", допълни той.

Според него е популизъм от страна на ГЕРБ да не идват на работа, а да гледат отстрани Народното събрание, защото без тяхно участие не може да стане промяна в Конституцията и системата на управление.

"Това може да стане само с консенсус - както политически, така и обществен. Каквото и Велико народно събрание да бъде свикано, не може да стане промяна на системата без дебат и консенсус", рече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
18
 
! Отговори
Adiito0 преди 10 години
Плевнелиев трябваше да бъде президент на хората, а стана ясно, че всъщност е президент на ГЕРБ. Сидеров е прав да иска импийчмънт, БСП щяха да ги подкрепят, но отново се оказа, че просто говорят срещу вятъра и думите им не струват. Плевнелиев трябва да се разграничи от ГЕРБ, ако не иска да бъде свален от народа, който иска и неговата оставка.
84
0
 
18
 
! Отговори
B_Georgieva преди 10 години
Волен Сидеров единствен показа уличаващите документи за офшорните сметки на президента ни!От както съществува партия Атака си изпълнява обещанията и търси сметка за кражбите!Тази партия е трън в очите на всички и на депутати и на Европа и на медии защото без страх им казва истината! Нашите мили депутати не подкрепят Атака и се разграничават от нейната политика, защото защото Атака не иска да ни изнасят държавата и да работим за чуждите интереси, а нашите управници си искат комисионите!Затова луд го изкараха хахаха :)!
83
0
 
17
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Герб е най- арогантната партия, с "най- интелигентните лидери", с "най- културните симпатизанти". Герберите са с "най- богат" речник. Герберът никога не краде. На герберът винаги някой му е виновен.... Кой може да ме опровергае? Не случайно бяха биз- бизе с атака.
82
0
 
17
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
На въпрос към Цветанов, дали като криминално проявен ще си върне оръжието, той отговори, че засега не го е върнал, но ако се наложи, ще го направи. И учудено попита "Защо да съм криминално проявен? Защото си известен криминал, мафиот и ***, натрупа 6 апартамента, докато 60 хил. българи загубиха жилищата си, хвърляше компромати, калчища и издаваше приосъди от парламентарната трибуна и медиите, прибираше милиарди от контрабанда, мачкаше бизнеса, манипулираше избори, използваше незаконно СРС
81
1
 
19
 
! Отговори
Daniela.1 преди 10 години
Само Волен търси и намира уличаващите документи за офшорките на разни политици, президенти! Само на него му стиска да работи и да казва истините!Атака единствена работи в този парламент, затова искат имунитета на Волен, за да не им пречи в следващият парламент да си работят изцяло за олигархията!Затова от Европа също се намесиха и се обясняват, че не искат Атака, защото Атака не иска България да обслужва чуждите интереси и да извличат печалбите от страната ни, за да си ги вкарват в техните!Затова депутати от разни партии също се обърнаха срещу Волен защото ще спрат и техните коми
80
0
 
22
 
! Отговори
ОСТАВКА !!! ОСТАВКА преди 10 години
НОВИ ИЗБОРИ !!!президентскиataka.tv/видео/08-07-2013-имение-за-милиони-на-плевнелиев-на-мориския-бряг-до-черноморец-c2645.htmlИмение за милиони на Плевнелиев на морския бряг до Черноморец
79
1
 
22
 
! Отговори
Оставка Плевнялиев! преди 10 години
На народът му е писнало от нелегитимният президент на ГЕРБКУКЛА НА КОНЦИ
78
1
 
19
 
! Отговори
Долу плевнелиев преди 10 години
ataka.tv/видео/08-07-2013-имение-за-милиони-на-плевнелиев-на-мориския-бряг-до-черноморец-c2645.htmlИмение за милиони на Плевнелиев на морския бряг до ЧерноморецНови президентски избори!
77
1
 
18
 
! Отговори
Долу плевнелиев преди 10 години
/видео/08-07-2013-имение-за-милиони-на-плевнелиев-на-мориския-бряг-до-черноморец-c2645.htmlИмение за милиони на Плевнелиев на морския бряг до ЧерноморецНови президентски избори!
76
0
 
18
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Това е партия.
75
1
 
20
 
! Отговори
Милка преди 10 години
Каква работа има Росен Плевнелиев с Огнян Донев? Той ли ще става премиер? Не забравяйте, че "Оги Доги" караше подготвителен курс за премиер преди това. Как така в политиката ще влиза човек, срещу когото в момента текат дела за укриване на данъци и пране на пари? Как мисли да я кара президентът занапред?
74
2
 
25
 
! Отговори
михаил преди 10 години
тея червените сега се искараха защитници на нацията и борци срещу олигарсите!!! на кого го обеснявате тея бе нагледци? няма по-голями крадци и олигарси от вас и вашите спонсори, като *** например, или Пеевски и т.н. Почти на всички червени депутати, техни роднини имат фотоволтайци или ветрогенератор! Даже онзи лицемер Корумбашев си има ВЕЦ. Оставка ***!!!!
73
1
 
24
 
! Отговори
Каси преди 10 години
Естествено,че няма да се съгласни с Болния ,те ако го направят не се самоубиват, направо ще се изпарят.Европа подкрепи президента,хората го подкрепят /изключвам малкото заблудени бабички/ съвсем са наясно че това ще ги довърши.
72
2
 
22
 
! Отговори
дали? преди 10 години
Или се страхуват, че и те имат офшорки?!
71
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много комунисти пишат вместо да са по-ниски от тревата вирят носове.Но народа си знае работата няма да остави наглото правителство да управлява
70
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***
69
14
 
23
 
! Отговори
laura преди 10 години
Плевнелиев какъв президент е изобщо. Първо, той само си мънка под носа; второ. не решава проблемите, а ги задълбочава. И трето и най-важно - зависим е от мафията, корпорациите и олигархията.
68
2
 
23
 
! Отговори
Hol преди 10 години
До tedi77MRI be parcalProdajna utrepko. Hodi si vzemi 20te lv or Bolencho I si kupi s tyah edno vujence da se obesish
67
20
 
21
 
! Отговори
djohn преди 10 години
Росен Плевнелиев трябва да бъде принуден да си подаде оставката, независимо дали с или без подкрепата на правителството, защото той подкрепя корпоративните интереси на олигарсите от кръга Капитал в ущърб на българския народ.
66
19
 
21
 
! Отговори
tedi77 преди 10 години
Достатъчно е, че народът подкрепя искането, Плевнелиев за пореден път погази Конституцията, заемайки страната само на протестиращите, а не на народа и заслужава импийчмънт.