На Цветанов не му трябва охрана, намекна Йовчев

НСО обаче ще реши дали да продължи да пази ексминистъра
Обновена: 11 окт 2013 15:42 | 11 окт 2013 15:33,
104
На Цветанов не му трябва охрана, намекна Йовчев
Цветлин Йовчев Снимка: архив, БТА

Вътрешният министър Цветлин Йовчев смята, че трябва да бъде направен преглед на необходимостта от охрана от НСО на абсолютно всички, които в момента се ползват с такава. Това стана ясно от думите му днес в кулоарите на паралемнта.

Той не каза директно дали ще настоява да бъде свалена охраната на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, но намекна, че такава не е необходима. 

Ще информираме НСО за резултатите от проверката, която сме направили. От извършените проверки няма нито едни сигнал, който да смятаме, че е сериозен. Аз не виждам сериозна заплаха, заяви Йовчев. 

Още по темата
Днес той представи пред парламента данните за заплахите за живота на Цвeтанов, които налагат той да се ползва с охрана от НСО. От данните стана ясно, че сериозни заплахи няма.

Йовчев беше категоричен, че ще даде всички данни на НСО и преценката какво да бъде направено и дали да бъде свалена охраната на Цветанов ще бъде на службата.

Нямам информация за това. Аз не знам, заяви той на въпрос колко струва охраната на Цветан Цветанов.  Със сигурност едно нещо мога да ви кажа - аз по никакъв начин няма да участвам и няма да подкрепя поръчкова акция, заяви още Йовчев. 

Изказването му дойде по повод акцията със задържането на трима души от „Напоителни системи“, които впоследствие бяха освободени от съда с подписка поради липса на доказателства. Вътрешният министър отказа да коментира решението на съда.

Трябва да уважаваме българския съд и да следваме неговите решения. Ако не сме свършили нещо както трябва, следващият път да го свършим, както трябва, заяви Йовчев.

Цветлин Йовчев коментира и казуса с незаконното подслушване във вече несъществуващото СДОТО. Той обясни, че са установени нарушения, а дали има незаконно подслушване ще каже съдът. По негови думи МВР е разработило пакет от мерки, а голяма част от тях вече са изпълнени, за да не се стига пак до подобни сценарии.

Вътрешният министър хвърли светлина и върху това какво ще се случи с 58-те служители на ГДБОП, които не отговарят на критериите за назначаване в ДАНС. Те ще бъдат преназначени в „Охранителна полиция“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
Koko преди 10 години
Да я махат тогава, това ли е най-важното, че да се занимават в НС с него.
90
1
 
2
 
! Отговори
lsl преди 10 години
До Анонимен 95На теб ти трябва малко мозък.
89
2
 
2
 
! Отговори
lsl преди 10 години
А на орехчето, за какво му е охрана. Оставете го да се радва на народната любов. Днес 100 полицая охраняват входовете/ изходите на НДК /БТВ.
88
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А на ибрика йовчев и орешаркси трябва ли им охрана?? Аз съм против парите от моите данъци да отиват за тяхната охрана!
87
0
 
3
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Ei,shimshirik NA AHMED YURGAN TRYABVA LI MU OHRANA????NA FESA MOJE NA BULGARINA NEMOJE,A??!!Amsalaklaru,pitai LYUTVI BUSTAN KAKVO SUM TI PISAL
86
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На Цветанов му трябва охрана, за да не избяга от централния след присъдата
85
0
 
7
 
! Отговори
съдник преди 10 години
До гуньоДа, съгласен съм, че е отпреди правителството на ГЕРБ, което пак не обяснява защо Борисов и Цветанов не поискаха снемане на охраната на Доган, когато зависеше от тях.
84
0
 
4
 
! Отговори
гуньо преди 10 години
аз съм и 86 но не си записах името.Доган я има охраната не само от времето на ББ,но и далеч преди него Сигнал не значи заплаха,но и заплаха може да се изиграе пак за (протокола)особено в държавата България.Това е от страна на правителството-казвам аз
83
0
 
3
 
! Отговори
съдник преди 10 години
До гуньоДа не навлизаме в технологията на оценка на заплахите, че имаме по 500 символа, а и няма да сме интересни на хората! Но в общия случай, ако дете се обади и заплаши Цветанов, след няколко часа ще позвънят на родителя му, настойника му и после той на свой ред ще дърпа ушите на детето! Ама 20 човека професионална охрана от НСО, то така може и да идат да отстранят "заплахата" по тая логика. Добре, че не са се смахнали чак до там компетентните служби!
82
0
 
4
 
! Отговори
съдник преди 10 години
До гуньоТова, че някой подал сигнал, все още не значи заплаха.
81
0
 
6
 
! Отговори
съдник преди 10 години
До Анонимен (86)Не знам точно от колко време му е охраната на Доган, нито колко струва, но знам, че Доган имаше охрана от НСО и по времето, в което Борисов беше Премиер, Цветанов беше вътрешен министър, Йовчев беше шеф на ДАНС, Плевнелиев беше президент. Питай тях, наложителна ли е била охраната на доган? Защо не са поискали снемането и поради отпаднала необходимост или каквото и да е там? И спри да ми задаваш тъпия въпрос - говорим за краставици, а ти няма няма току се притърчиш и почнеш да
80
1
 
1
 
! Отговори
гуньо преди 10 години
Би могло да се симулира.За протокола.И дете би го направило(разбира се с по дебел глас)Я, заплашиха ме 5 пъти и затова искам охрана 20 човека.
79
0
 
5
 
! Отговори
съдник преди 10 години
До Анонимен (87)Ако знаеш колко комунисти го чакат в централния, да ги мачка, пък може и повече от един мандат!
78
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мачкай цветанов мачкай комунистите още един мандад за герп
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До съдникНа Доган колко му е охраната и от колко време ?Станишев когато беше в опозиция ,от колко човека беше охраняван?Ами другите министри?
76
1
 
1
 
! Отговори
съдник преди 10 години
До гуньоДа логика може да се приложи в различни посоки, обаче ако няма регистрирани обстоятелства (заплахи), то няма такава логика, която да води до извода, че охрана е наложителна!
75
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам от какво се страхуват герберастите - нали всичките са светци.
74
2
 
2
 
! Отговори
гуньо преди 10 години
До Анонимен 81Това си го измислят от БСП ,нали все за нещо трябва да обвиняваш и отклоняваш вниманието от собствената си ЖАЛКОСТ
73
1
 
6
 
! Отговори
съдник преди 10 години
До гуньоКаквото за всички охранявани от НСО, такова и за Цветанов.Ама, ако има само три регистрирани заплахи, една от пиян, една от човек с психично разстройство и една от човек, на който Цветанов обещал да му свърши услуга и не му я свършил, то очевидно това не оправдава 40 000 лева месечно, ако цифрата е вярна.
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С ГЕРБ мутрите станаха министри и милиционери... Сега ние им плащаме даже колите и охраната ....Оставете го без НСО, ще видите как ходи със същите охранители около него. Но поне сам ще си плаща, а не българският данъкоплатец.