След снощните стълкновения: 23-ма в РПУ-тата

Тази сутрин пред НС протестиращи няма, но полицаите са тук
Обновена: 13 ное 2013 09:20 | 13 ное 2013 09:20,
77
След снощните стълкновения: 23-ма в РПУ-тата
От двете страни на барикадата. Снимка: БТА

23-ма души са задържани след вчерашните протести в столицата, съобщиха от МВР.

От полицията уточняват, че те са арестувани за хулигански прояви, нанасяне на имуществени щети и за неподчинение на полицейски разпоредби.

Dnes.bg припомня, че през целия ден вчера имаше стълкновения между полиция и протестиращи, които се бяха събрали пред сградата на парламента и настояваха за оставката на кабинета.

Спречкванията бяха белязани с няколко ранени демонстранти, един униформен също пострада.

Късно снощи няколкостотин души образуваха жива верига пред сградата на НС и заявиха, че днес няма да допуснат вътре депутатите.

Протестиращите събориха част от металните заграждения с помощта на контейнери за боклук, до сериозни инциденти обаче не се стигна.

След полунощ ситуацията се уталожи, а днес парламентът осъмна с много полицаи, жандармеристи и нова заграждения, заключени с вериги. 

Коли на жандармерията са спрени откъм служебния вход на НС, откъм храм-паметника "Св. Александър Невски" също се забелязват униформени.

Периметърът на охрана е разширен, затворен е участък от ул. "Оборище" – от бул. "Васил Левски" до храм-паметник "Св. Александър Невски". Затворена е и ул. "Московска".

Няма обаче протестиращи, движението в района се осъществява нормално. Обстановката е абсолютно спокойна.

Рано тази сутрин парламентарната група на БСП се събра на заседание. В парламента днес са премиерът Пламен Орешарски и финансовият министър Петър Чобанов. В пленарната зала ще продължат разискванията по първото четене на бюджета за догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До просто азГЕРБ Е ОПРАВДАНИЕТО ВИ ЗА ВАШАТА ЗЛОБА КЪМ БЪЛГАРИТЕ И СТРАСТТА ВИ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ ЧЕРВЕНИ !*** !
14
15
 
9
 
! Отговори
Пич преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Абе гейче червено. Каза ли "браво" на българската полиция, когато февруари месец счупи главата на няколко платени запалянковци, които обръщаха кофите по улицата по малките часове на деня? Тогава имаше ли "браво"? Че сега си тръгнал да хвалиш една разбеснели се биячи, които мачкат студенти, интелигенцията на България? Червен *** ...
13
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Мистър ХА ТИ ЛИ ЕДНО ЧЕРВЕНО КОМУНИСТИЧЕСКО ,ХРАНЕЩО СЕ ОТ ЗЛОБА КЪМ СВОЯТ НАРОД !
12
8
 
11
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Нормално е да е така, те също искат да живеят нормално и си дават сметка, че с това правителство и този парламент, това е невъзможно.
11
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ. ОТНОВО СМЕ В РОБСТВОТО НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИЗВЕРГИ. ПОЛИЦЕЙЩИНА !
10
10
 
17
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
в Полша вчера използваха ГУМЕНИ КУРШУМИ. (а са страна в ЕС) в ТУРЦИЯ - ВОДНИ СТРУИ и СЪЛЗОТВОРЕН ГАЗ, както и ШУМОВИ ПИСТОЛЕТИ. ВЪВ ФРАНИЦЯ при времеот на САРКОЗИ избъскваах с щитове и удсряха с ПАЛКИ (ЕС, Еврозона)А ние тука ги галим да не би някой да каже полицейсок насилие и пак са недоволни
9
16
 
14
 
! Отговори
Пич преди 10 години
А онзи *** вчера, полицаят който счупи колелото на един човек защото го беше яд, че не можа да го хване, той в ареста ли е за "нанасяне на имуществени щети"? Ще има ли арестувани за побоя на хора, които се опитваха да пресекат пешеходната пътека през художествената галерия? Ще има ли арестувани за опита на полицаите да прегазят хората с моторите си? За една пуъканата глава по времето на "лошия Борисов", медиите ореваха целия свят. Сега това е нормално и в реда на нещата, вече на никой не му прави впечатление. Срам, срам за тези, които не са на улицата в момента.
8
13
 
21
 
! Отговори
Turkish Man From BG преди 10 години
100 или 200 протестиращи не представляват народа. Те нищо не предлагат а искат оставка но не скандират против предишните управляващи.Това е от стената на Б.Борисов във Фейсбук:"Изпълняващият длъжността председател на ЕНП Жозеф Дол изрази личната си подкрепа и съпричастността на ЕНП към протестиращите български студенти."КОЙ ОРГАНИЗИРА ВСИЧКО?
7
8
 
7
 
! Отговори
тан преди 10 години
Боят настава, тупкат сърца ни -ето ги близо наште душмани.Дързост дружина вярна, сговорна -ний не сме веке рая покорна.Дързост дружина вярна, сговорна -ний не сме веке рая покорна.Бийте, братя, Бог е с нас, вража порода -бой за чест и свобода, за мила рода.О, майко моя, родино мила,земя си красна, райска градина.О, майко моя, родино мила,земя си красна, райска градина.Нека с тоз удар врага да смажем,нека му гордо, братя, докажем,че сме строшили мръсни окови,че сме свободни, а не робове.Че сме строшили мръсни окови,че сме свободни, а не робове.Бийте, бр
6
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По по-долнопробна *** от български полицай няма! Но щом търпим.....
5
10
 
15
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
броят от тези 152 дни надали е имало и 90 дни протести и то - с прекъсвания. но нали е по ефектно да каже - 4 месеца протести без прекъсване. А че имаше моменит само 20 човека да протестират никой не споменава.
4
12
 
16
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
журналиститет са големи МАНИПУЛАТОРИ - 152 ден - протест.153 ден протест. къде ги видяхет бе. няма да споменавам че протестът след 3 си ден е чисто политически - възгласите "долу мафията" "не искаеме туй, за да се върен онуй" бяха заменени с " червени ***" или пък с контрапротестиращи "ИСкаме орешарски". Но е факт че през половината август нямаше протести. След началото на септември около преактуалзицаията на бюждета имаше за кратко - после пак всичок утихна -300-400 чмовека сутрин не се
3
9
 
12
 
! Отговори
мен преди 10 години
Ето сега е момента за окупация на Парламента - когато вътре са т.нар. депутати, министри и примиер! Вечерните протести са само забава за тази шайка *** - седят си на топло на дивана, пият си уискито с фъстъчки и зяпат мъките народни с клиничен интерес! Да ги затворим вътре, все някога ще изплюскат депутатските кифтаци и да ги видим после как гладуват.
2
8
 
14
 
! Отговори
Футуролог преди 10 години
Някой от пишештите по-горе да ме светне!Талибанин неозначаваше ли студент?Пък нашите вече и по бради го докарват.....
1
17
 
26
 
! Отговори
... преди 10 години
Станишев говори в парламента... Този човек няма капка срам!!! Той да говори за платени протестиращи... Не мога да повярвам, че има хора които ще чуят това и няма да отидат на протестите!!!