Депутат от ГЕРБ видя заплаха за валутния борд

Ремонт на бюджета ще се наложи още в средата на 2014 г., смята Владислав Николов
17 дек 2013 19:36, Красимир Ангелов
30
Депутат от ГЕРБ видя заплаха за валутния борд
Владислав Николов (в ляво) предрече тежка 2014 година. Снимка: БТА

Понижаване на кредитния рейтинг и заплаха за валутния борд у нас прогнозира депутатът от ГЕРБ Владислав Николов.

"След Нова година очаквам да бъде понижен кредитният ни рейтинг, което ще доведе по повишение на лихвите по кредитите", обяви в Плевен народният представител.

Той обясни, че има обвързаност между кредитния рейтинг с това на какъв лихвен процент получаваме нашите кредити. "България е заложила в бюджета си за следващата година 4,2 милиарда лева кредити и ще плащаме лихви по тях, т. е. ще се оскъпи кредитният ресурс на страната", допълни Николов, цитиран от БТА.

Според него още в средата на годината ще се наложи усилване на бюджета, "което означава, че ще трябва да се теглят още кредити". Николов се обоснова с това, че "не се изпълняват приходите на бюджета за тази година с около 800 млн. лв., а е заложен по-висок размер на приходите за следващата", което той смята, че няма да бъде изпълнено и ще доведе до "дупка" в бюджета.

"Дупката" и в бюджета на НОИ мина 2,1 млрд. лв. заради популистки ходове на правителството", каза още депутатът.

Според него е лошо, че "не се предприемат икономически мерки, за да се постигне социален ефект, че няма раздвижване на икономиката, за да се правят социалните плащания".

По думите на Николов трупането на кредити и неправенето на реформи е заплаха за валутния борд у нас. Прогнозите на световните агенции за страната ни не са случайни, заяви Николов и добави, че окачва те да са особено лоши в края на 2014-а и особено за 2015 година.

Народният представител от ГЕРБ коментира и намерението за строителство на Седми блок на АЕЦ-Козлодуй. Според него вече имало ясни индикации, включително и това решение, че правителството "Орешарски" нямало намерение да строи АЕЦ-Белене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
2
 
! Отговори
456 преди 10 години
Тия наистина ни смятат за загубеняци-че сме такива,такива сме щом избрахме некомпетентен човек да управлява държавата ни,но наистина ми е интересно как едни небивалици изречени от устата на пожарникар,без никакви финансови и юридически познания могат да накарат медии да раздухват това недоразумение и да плашат хората.Но МОРАРА си е МОРАЛ нали така а той бил марка на ГЕРБ и Реформаторите разбира се,а те мълчат,защо ли.Чак ми писна вече от този МОРАЛ!!!!!
27
6
 
4
 
! Отговори
Крис преди 10 години
Валутният борд трябва да падне, може би 6м ще сме зле (ние сме така 22г.) , но после нещата ще тръгнат нагоре и ще се оправим. Валутният борд спира развитието ни. Докато го има , ще сме винаги зле... Колко държави в света са в борд !?
26
5
 
6
 
! Отговори
tyo преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Хич не си в час как е паднал валутния борд в Аржентина. Това не е политическа система,която да бъде свалена, а пада заради икономически глупости. Точно такива,каквито върши в момента това правителство.
25
8
 
5
 
! Отговори
MWF преди 10 години
Всички работят за нас, мравки. Дянков с рестрикциите си до края спря производството. Сега със заемите си Станишев и Местан си купуват рейтинг, а накрая аз печеля. Щете не щете ще вземете нов заем колониален от мен.Закъде сте тръгнали бълхари. Ще ви изпия и кръвчицата и после ще ви заселя с пенсионирани евреи
24
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След 4 г. управление на държавата ГЕРБерския елит все още не знае или се прави ,каква точно е функцията на валутния борд,но ние или поне някои знаем.Не ни плашете с Баба Меца , големи сме вече и май по-образовани от тези с вувузелите ,които ни навирате всяка вечер пред очите!
23
3
 
17
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
От снимката струи интелект на талази...
22
5
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Като им гледам мазните закрълени лица на снимката - за тях едва ли ще бъде тежка новата 2014 г - всеки иска да е във властта за да краде и стане богат за сметка на прошляците тънещи в бедност - то не бяха ЕРПта Топлофикации ВИК бързи кредити от мутри - банки взимащи домове на глупави хора .апартаментни мафии - нотариуси бандити,, съдии "крайно нуждаещи се" за парцел до морето ,полицаи продаващи дрога и цигари ,БГ е една голяма *** ! Герб са от същата мафия - Мафията на бързо забогателите
21
10
 
6
 
! Отговори
акуд преди 10 години
дпс чрез бсп и атака съсипва България
20
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шута ще си бият над 250 000 души от Нова година!Вервай ми !Това е записано и в предизборната програма на БСП !" Съкращаване на безработицата с 250 000 души "Тука ще останат само членове и симпатизанти на БСП и ДПС и Атака.Лично аз съм от 6-ти януари на работа в Германия ..... с още 450 човека
19
11
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Валутния борд не е заствашен от нищо. За третото тримесечие на тази година по данни на Националния Статистически институт имаме икономически растеж от 0.7% докато за трите тримесечия средно е 0.5%. Тази че вече има движение напред. За следващата година ръст от 1.5% е напълно постижим. Е, ГЕРБ това не ги устройва, но това си е техен проблем. Както беше казал един синдикален лидер, хората трябва да даврандисат от три и половина години Дянковщина.
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Валутния борд не е застрашен ОТ някое правителство или ПРИ някое правителство... Застрашен е от някой икономически ФАКТОРИ и СЪБИТИЯ!!! Например- през 2014г. трудовия пазар в ЕС се отваря напълно за българите и... Ако, за цялата 2014г. изчезнат 200-300 хиляди трудоспособни българи от частния сектор- БОРДА ПАДА (или се коригира драстично)!!! Надявам се да не си "бият шута" толкова много хора, но ако това стане, тогава все едно КАКВО е правителството! Дали на Робокоп или Дарт Вейдър- все тая!
17
21
 
26
 
! Отговори
Мда преди 10 години
Щом ГЕРБ не е на власт значи идва края на света?!!! Туй са те хората на Бочко Тиквето! Специалисти по всичко, досущ като батя си Бочко Мутряка, генерал-лейтенант, доктор по шланговите науки, инженер по рекета, премиер на българските тиквоци и разни там зеленчуци, архиевропеец и най-вече *** на простаците - Аз съм прости вие сте прости,затова се разбираме! Да живей простотията!
16
6
 
21
 
! Отговори
до 11 преди 10 години
"Май ще трябва пак да си спасяваме парите от банките докато е време."---Дали ще са в сибанк или в бурканбанк все е тая, Падне ли валутния борд еврото и долара ще скочат. По добре от сега ги обърнете в някаква валута да знаете че няма да се удвоят но поне ще запазят стойноста си
15
18
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Мисля, че без обяснения е ясно, че депутат от ГЕРБ може да види само това, което вижда бат' му Бойко.
14
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кредитния реитинг и некадърните реформи не са от вчера , онзиден или тая есен ! За това положение са виновни най-вече герб , не напразно народа ги изрита предсрочно , нещо което не беше ставало 15 години . И спокойно вал. борд няма опасност да падне . То като се замисля падне ли тук наистина ща настане "апокалипсис" !
13
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ненавиждам БСП , но ГЕРБ имам чувството , че го играят на инат само и само да са КОНТРА . Това ли представлява една опозиция в условията на демокрация ? Контра на всичко и никаква реална работа .При ГЕРБ като имахме блеястящ рейтинг , изпълнявахме всички изисквания на ЕС и ни потупваха по рамото отляво и отдясно какво ни донесе това ? Повече инвестиции ? По-ниски лихви по кредитите ? Икономически растеж ? Нови работни места ? Защо и всяко правителство се бави с електронното правителство?А?А?
12
4
 
6
 
! Отговори
Ей кух преди 10 години
До татоКаза неграмотния шматарок.....
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май ще трябва пак да си спасяваме парите от банките докато е време.
10
12
 
16
 
! Отговори
икономист от БНБ преди 10 години
Заплахата за валутния борд е реална. Това е мечтата на мутрите от това правителство. Просто казано те не искат в ЕС , в Евразия при Путин. Така, че всичко е реално и е на гърба на народа.
9
6
 
13
 
! Отговори
do 5 преди 10 години
Аз пък ще си обърна левовите в юани :Dпа тия тия долари си ги пази за тапети ;)