Няма опасност за валутния борд, контрира Гечев

Изказванията на Борисов били политически
18 дек 2013 09:58,
23
Няма опасност за валутния борд, контрира Гечев
Румен Гечев. Снимка: архив, Булфото

Няма никаква опасност за валутния борд, категоричен беше в студиото на Нова телевизия депутатът от "Коалиция за България" Румен Гечев. Той направи този коментар във връзка с изказване на Бойко Борисов по време на среща с чужди дипломати.

Бившият премиер е заявил, че Агенция "Митници" и Националната агенция по приходите (НАП) не са събрали планирани приходи в размер на 1 млрд. лева. Правителството в момента харчи бъдещи приходи и ако продължат да управляват така, има заплаха за валутния борд, е заявил Борисов.

Още по темата
Това изказване е политическо и е израз на паниката на Бойко Борисов - групата му се разпада, рейтингът му също намалява, смята от своя страна Румен Гечев. Според него няма никаква връзка между несъбрани средства от митниците и данъчните, а Българската народна банка (БНБ) има резерви от 17 млрд. евро, които поддържат паричния съвет.

Макроикономическите данни също не потвърждават опасенията на Борисов за предстоящи проблеми с валутния борд.
Гечев направи и коментар относно намалената перспектива по рейтинга на България, изготвен от S&P, припомняйки как институцията е била съдена за подвеждане на свои клиенти, поставяйки нереалистични корпоративни рейтинги.

Икономистът посочи още, че няма намаление на рейтинга - той остава ВВВ, а променена е само перспективата.

Още икономически новини вижте в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
слфигхйпсидф преди 10 години
***!Държавата затъва, той не вижда опасностНяма опасност за теб, докато те пазят робокопите; после ако знаеш каква опасност те чака, жалка комунистическа твар!
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От къде изпълзя тая долна милиционерска гнида?
18
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 10 години
Българската народна банка (БНБ) има резерви от 17 млрд. евро, които поддържат паричния съвет. ТОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА И НАЙ-БРУТАЛНА ЛЪЖА ПРОИЗНАСЯНА ОТ БГ ПОЛИТИК В ПОСЛЕДНИТЕ 10 Г. ВАЛУТНИЯ РЕЗЕРВ Е 4,6 МИЛИАРДА В МОМЕНТА, ПРИ МИНИМАЛНО ДОПУСТИМИ 4,5 МИЛИАРДА.НАИСТИНА ТАКА ПРИКАЗВАШЕ *** И ПРЕЗ 1996 Г. И ПОМНИМ КАКВА КАТАСТРОФА ПРЕЖИВЯХМЕ.ЯВНО НЕ СМЕ СЕ ПОУЧИЛИ ЩОМ ПАК ДОКАРАХМЕ НА ВЛАСТ ТАКИВА ***. ПРЕД ТЯХ ББ И ДЯНКОВ СА ИСТИНСКИ ТИТАНИ НА МИСЪЛТА И УПРАВЛЕНИЕТО.
17
0
 
6
 
! Отговори
хх преди 10 години
Точно гумен речев, корупционера на снимката беше икономически вицепремиер на изродското правителство на жан виденов, което ограби парите на цялото насаление на България.И точно същите мазни приказки ръсеше през 1996 г. по всички телевизии. Младите не помнят, но именно този иковомически мининистър докара долара от 30 лв. за долар до 3000 лв за долар и с тази хирперинфлация всички спестявания на хората бяха занулени.Трепането му е малко на този ***, а по телевизиите го пускат да ни поучава.
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този еврейски валутен борд - трябва моментално да бъде премахнат!Това ни убива и финансово и икономически!Ние сме под пряк външен валутен контрол!За това няма никакви пари на територията! Единствените "приходи" са подаянията от евро фондове - субсидия и грабежа по линия на тъй наричаните - чужди инвестиции...Това е контролирана мизерия с цел изтребване на българския етнос!Дяволски кодове - 66631 - абе, днесбг - КАКВО Е ТОВА, БЕ!?
15
0
 
6
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Ще видите вие няма опасност. Помните ли хиперинфлацията по времето на Жан Виденов? Тя е благодарение на правителствата преди него, които заробиха България с кредити, а отсрочката изтече и Виденов не успя да договори нова такава. Стига се до там, че за да се погасят дълговете на държавата и да се запълнят всички дупки, беше нужно да се напечатат пари. Това от своя страна обезцени валутата и демонизира Жан Виденов-премиерът, който и така не успя да забогатее от властта и да се облагодетелства.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другари, предлагам всички роднини на гечев да влизат по право в парламента без гласуване.
13
0
 
9
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Знаете ли, след днешното му изказване, започвам да се страхувам повече. Точно така, през 2008 година сладко ни успиваха с приказки, че криза няма или ако има, то нас ще ни подмине. Тях трябва да ги слушаш и да провиш точно обратното. Негодници. Ще видите, предприятията фалират едно по едно, теглят се милиарди кредити, цените на всичко се вдигат полекичко и в един хубав момент ще ни тресне бухалката. За сега всичко се удържа със схеми, като в Гърция. И балона ще се пукне.
12
0
 
11
 
! Отговори
Бо преди 10 години
Ама това Румбата ли бе! Е-е-е-ехеее направо ми липсваше този човек с вечния си смешен дидактизъм, както ония в 1996, когато долара стигна 3000 лв., а той с бодър оптимизъм се провикваше от Япония, че бил обнадежден и икономиката процъфтява. Даже и не четох статията! Радвам се за Румбата, че е жив и здрав, само се чудя, кой го търпи още за политик!
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
издекламирал си е опорните точки не може да го упреквате
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
гечев като екперт във фалирането на държавата през 1997г ще пази борда като прасе преди нова година
9
1
 
6
 
! Отговори
бомбаджия преди 10 години
тьжно много тьжно ,човек който беше стратег на сриванети на дьржавата през 1996г. сега пак натрапва икономическите си разбирания -гечев ти си олицетворение на политическата наглост на бсп която се вихри толкова годинни .весела коледа
8
1
 
26
 
! Отговори
Н. Генов преди 10 години
Ужас - този човек, участвал активно в съсипването на държавата при Виденов сега отново е в Парламента... То е ясно, че той е ***, но нашата къса памет ще ни изиграе много лоша шега. Наскоро излязоха и историите му с ректора на УНСС Статев - и двамата горди агенти на ДС. Щеше да ми е смешно, ако не е тъжно и страшно!
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
през 1996 гечев, между държавните дела ми беше преподавател в унсс, долара растеше , беше октомври-ноември, пред пълна аудитория обяви, че долара никога няма да поскъпне над 250 лева, няколко месеца по-късно долара достигна 3000 лева, от тогава знам, че е ВЕЛИК макроикономист
6
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това доноснице от ДС на снимката беше министър на икономиката при Жан Виденов. Така, че му Вервайте...Червни ***, гледат как да оберат пак спестяванията на хората.
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kойто няма пари няма от какво да се притеснява ще пада ли борда! Който има много левчета спестени от закуска има от кво да се притеснява!Борда трябва да падне че да започне Бе ге то да се оправя! В Аржентина като паднал борда взела да се оправя! Какво става Гечев три завода се закриват само тази седмица Бургаски корабостроителници Завода за електроди Ихтиман Акомулаторен завод Търговище....България е станала скотобойна тежко му на народа! нали обещахте 250 000 нови работни места къде са ...
4
4
 
28
 
! Отговори
Sviro преди 10 години
То така каза и шефа на БНБ навремемто Тодор Вълчев. Тогава изгоряхамного хора, комунезите им обраха спрестяванията.
3
19
 
7
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Боко каза ,че има опастност ! В пожарната са го учили точно това ,а и Цвъко го е учил по физкултура.
2
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този беше икономическия идеолог на Жан Виденов!Сега отново тегли кредити за олигарсите и и ще ни досъсипе!Помним глада и стода!
1
5
 
37
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Щом Гечев казва ,значи има опасност.