МВР шефът против "оръжие за самоотбрана"

Иска система, която да гарантира сигурността на хората
Обновена: 24 дек 2013 10:10 | 23 дек 2013 19:38,
312
МВР шефът против "оръжие за самоотбрана"

Вътрешният министър Цветлин Йовчев смята, че не би трябвало на хората да се раздава оръжие за самотбрана, коментирайки проекта за нов Наказателен кодекс (НК), в който се дава право на гражданите да се защитават.

"От една страна да се даде възможност на хората да защитят себе си, близките си, а от друга страна това да не даде възможност да се отиде в другата крайност - да се позволи на хора да употребяват оръжие не в съответствие със закона. Лично аз съм противник на това да се разширяват обхвата и възможностите за носене на оръжие", каза МВР шефът в Шумен.

Той допълни, че за българина като цяло не е характерно насилието. Вицепремиерът заяви, че е привърженик на това да се ограничават възможностите за притежаване на оръжие.

"Не мисля, че оръжието само по себе си може да разреши проблемите, включително и тези, свързани с престъпността", каза Йовчев.

Според него, подходът не би трябвало да бъде насочен към това да се раздава на хората оръжие и те сами да се пазят.

"Подходът трябва да бъде насочен към това да се изгради система, която да гарантира сигурността на хората и обществения ред", каза той.

Министърът смята, че новият проект на НК е добър и изрази надежда, че редица въпроси ще бъдат дебатирани в рамките на обсъждането и ще бъде взето добро решение по проблема.

По думите му като цяло ресурсът на МВР е достатъчен за противодействие на престъпността.

"В момента голяма част от ресурса на МВР е насочен към допълнително усилване на наблюдението и охраната на границата и е ангажиран и към охрана на протестите. В такава ситуация не можем да бъдем толкова ефективни, колкото бихме желали", призна Йовчев.

"Битовата престъпност е бич, с който трябва да се справим. Чака се влизането в сила на новия Закон за МВР, който да позволи по-широкото сътрудничество с гражданите", допълни той.

Според статистиката над 130 000 посегателства срещу личността и собствеността на гражданите са регистрирани през 2012 г.

Вътрешният министър обяви още, че догодина няма да има възможност за подновяване на автопарка на полицията.

"Това, което ще се направи е увеличение на заплатите в МВР с 5%", каза още Цветлин Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само това липсваше - оръжие за всички...:(((
250
0
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Всеки трябва да има право да защити с оръжие живота и имуществото си. Така ще се гарантира на практика възможността на значителна част от населението да осигурява прехраната си с труд. Какво е направила държавата за селския стопанин, който дори двора и къщата си не може да опази от кражби. Има ли той стумул да работи, щом всеки може безнаказано да влезе и да краде? Нека всеки да може да притежава поне дългоцевно оръжие ( с което няма да отиде в кръчмата), тогава и кражбите ще намалеят.
249
0
 
2
 
! Отговори
Sensey Potashaka Poc преди 10 години
МВР шефът против "оръжие за самоотбрана"Иска система, която да гарантира сигурността на хоратаИ аз искам такава система, но явно управляващите разбирачи са против нея, след като за четвърт век не пожелаха да я реaлизират. Ха сега да видим този професор дали само плямпа или наистина ще направи нещо такова, че да не ходим със запасани пищови на кръста. Чакаме да видим.
248
1
 
13
 
! Отговори
Върши Правда преди 10 години
такива служители от "системата" няма никакви проблеми да им се разреши да притежават и лично оръжие освен служебното което вече имат - издават им една бележка от където работят/са работили и готово. Ето това е параноята и промиването на мозъци по съветската система - само на наши хора може оръжие на народа - НЕ
247
0
 
2
 
! Отговори
Върши Правда преди 10 години
Понеже гн Йовчев не го е явно не го е много грижа аз ще обясня как се взима легално оръжие по сегашния закон на който иска да се сдобие с такова. Освен разните там глупави бележки, свидетелства за съдимост и т.н. местния косаджия няма да ви издаде разрешително за оръжие освен ако не докажете че се занимавате с търговия и пренасяте големи суми пари. Това става с фиктивна бележка издадена от някой ваш познат в каквато и да е фирма. Естествено за служители на МВР, НСО и подобни служби или бивши
246
2
 
9
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Абе народецо не се ли сещаш че това е еврейска говорилня? Никога няма да ти дадат оръжие, и редовна армия няма да има за да не се дава на народа оръжие. По скоро при нужда ще въоръжат *** и помаците. За евреите и еврействащите даже геноцида не е по важен от съхранението на собствената им безопасност.
245
1
 
2
 
! Отговори
Latinkov преди 10 години
gorkia minister!...kolko li mu e bilo trudno s edno golo orajie samo da se opazva v jenskata prezidentska armia?!...ot opit vi go kazva sigurno - faida nyama ot golo orajie pri samootbrana?!
244
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев размишлява много тесногръдо от собствената си камбанария, обграден с млади и здрави гардове зад блиндирани врати и стъкла. Всъшност у нас оръжие имат само мафиотите, така е много удобно, нали?!)
243
0
 
7
 
! Отговори
акуд преди 10 години
Цветлин Йовчев се е притеснил за евентуално забавяне в ромската популация
242
1
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Приятели,Йавчев не е "Буда"-ла, но със сигурнос е... будала...!!!- За да поумнее един такъв будала... най... е време да му дойдат но гасти трима надървети роми...!!!- На да поумнее и да ги ... запомни...!!!.
241
0
 
12
 
! Отговори
опаа преди 10 години
Тука няма значение какво иска мин. Цветлин, ще говори това, което му пуснат отгоре. Както и с измисления премиер, който успя да назначи човек с присъди за шеф на данс, макар и за една нощ. Та закона е ключов, нали електората на бсп и дпс ще започне да се отстрелва. Те с това препитават хайваните-кражби, насилие-безнаказано!!!! Оръжие за самоотбрана трябва,точка. Липсва държавност, няма спазване на законите. Затова хората тр. да се защитят особенно, когато *** дофтаса с бандата на вратата...
240
12
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Аз също съм на мнение,че на българина не му е необходимо легализация на оръжие, не защото няма битова престъпност,а заради народопсихологията му-последните няколко десетки години се наблюдава оскотяване и освирипяване и липса на задръжни процеси!
239
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо господин министър обикновенния човек да си няма по един автомат АК и дома си ще пази и държавата ами поучете се от братята американци във всеки дом оръжие или ви е страх да не ви пометат излъганите и ограбени българи
238
0
 
17
 
! Отговори
АААА преди 10 години
недейте обижда момата ЦАЦАТА .....ТОЙ Е МАСОН В ПЛОВДИСКАТА ЛОЖА СЛЪНЦЕ ......ВЪОБЩЕ Е САТАНИСТ И ЖАДЕН ДА НАТРУПА КАПИТАЛИ КАТО СЕ ПРАВИ НА ПРАВОСЪДНИК
237
0
 
22
 
! Отговори
О, не чалга преди 10 години
Жилището на др.Йовчев нали се охранява ,дреме му за простосмъртните!
236
0
 
30
 
! Отговори
калшник преди 10 години
господин министър ,народа не иска да се въоръжава с калашници и базуки,ние искаме само да се узакони законната самоотбрАна.а оружия дал господ в един дом,да изброявам ли.в моя дом има:ножове 20 -30,СЕКИРИ-РАЗЛИЧНА ГОЛЕМИНА ПОНЕ 10,ВИЛИ-ТОВА Е ИНСТРУМВНТ КАТО ВИЛИЦА НО 50 ПЪТИ ПО ГОЛЯМ-5БР.,КОСИ-5БР.,РЪЖЕНИ-3,И ОЩЕ МНОГО МЕТАЛНИ ИНСТРУМЕНТИ КОИТО МОГАТ ДА СЕ ПОЛЗВАТ ЗА САМООТБРАНА.ДОСЕГА ЗА 25 ГОДИНИ ОТКАКТО ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ НИ ХВЪРЛИ НА МУТРИТЕ И ***,СЕМЕЙСТВОТО МИ Е ОБИРАНО 35 ПЪТИ.
235
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МОМАТА КРАДЕ ЦИЦАров МЪЛЧИ. ЧАЛМАТА НЕ ЕБ.ВА СЪДА ЦИЦАров ПАК МЪЛЧИ . САЧМАТА СЕ ПРАВИ НА ХИТЛЕР ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ ЦИЦАров НЕ ХАЕ.В МОМЕНТА В БЪЛГАРИЯ ИМА КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ ФАШИЗЪМ И ТУРСКО РОБСТВО ТРИ В ЕДНО А ЖАЛКИЯ БЪЛГАРИН СЕ РАДВА НА 5лв ПОДХВЪРЛЕНИ МУ ОТ МОМАТА САЧМАТА И ЧАЛМАТА. ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА......ЛУДИЯТ ***-ФИКУСА СЪВСЕМ ПOЛУДЯ.ГЛУПОСТИТЕ И ПРОСТОТИИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ ОТ СВИНАРЯ СТАНАХА СНЕЖНА ЛАВИНА!ВРЕМЕ Е ПСИХИАТРИТЕ ДА ГИ ВЪДВОРЯТ В 4-ТИ КИЛОМЕТЪР,ЗА ДА НЕ ЛУДНЕМ И НИЕ!
234
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА ЩЕВЕ НАГРАДИМ СЪС ЗЛАТНИ МЕДАЛИ ЗА ДЕТО ПРЕБИВАХТЕ ПРОТЕСТАНТИ ПО УЛИЦИТЕ АВТОБУСИ И ДОМОВЕТЕ ИМ,ПРЕСЛЕДВАХТЕ НИ КАТО ПРЕСТЪПНИЦИ ЗАЩОТО СИ БРАНИМ ДЕЦАТА ОТ ВАШИТЕ МИЛИАРДИ ЗАЕМИ,МРЪСНИ МЕКЕРЕТА ЧЕРВЕНОТЪРСКИ ПОДЛОЖИ,ЗАРЯЗАХТЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ И БЪЛГАРСКО ЗАРАДИ ВАШИТЕ *** КРАЖБИ,СЪУЗИХТЕСЕ СЪС ДЯВОЛА ДА ДОИЗСМЪЧИТЕ СИРОМАШКАТА КРЪВ И СЕ ОПИТВАТЕ ДА ИЗЛЕЗНЕТЕ ГЕРОИ,САМО КУРШУМ ЗА ВАС ОСТАВКА И БЕСИЛКА МЕКЕРЕТА НИЩО ДРУГО.
233
0
 
9
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Kakvo oznachava tova ? Shte vleznat v kashtata ti shte iznasiliat jena ti, shte ubivat decata ti i ti shte gi gledash s prazni race ? Zashto da jiveesh ako niamash pravo da zashtitish decata si i sobstvenia si dom?Tozi ministar niama miasto sred naroda na balgarite !!! Vsiaka minuta na posta ministar e izgubeno vreme za balgarskia narod. Na hora kato nego nemoje da se razchita.
232
0
 
15
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Mинистъра нe e глупав. Ako за глупocттa му народa му плаща голяма заплата означава чe народa e глупав и прекалено търпелив .