БСП-ари: Санирането в страната се бави! Защо?

Програмата за енергийна ефективност си оставала само намерения
12 юли 2015 15:44,
47
БСП-ари: Санирането в страната се бави! Защо?
Снимка: архив, Булфото

Кметовете на общини в страната трябва да проявяват повече активност и да ускорят процеса по санирането на панелните блокове, е позицията на депутатите от БСП лява България Красимир Янков и Манол Генов, който днес дадоха съвместна пресконференция във Варна.

Според тях на този етап добрите намерения на управляващите за изпълнение на Програмата за енергийна ефективност си остават само намерения, без практическо приложение.

Още по темата

Като конкретен пример Янков посочи Варненска област, където документи по програмата са подали 45 сдружения на собственици, 23 от тях са подписали договори, но не се работи реално по нито един проект.

Около програмата все още има неясноти, допълни Янков. По думите му при извършването на конструктивна експертиза на сградите не е изключено да се налага собствениците да си доплащат, за да бъде тя изчерпателна.

Тъй като по програмата на общините са делегирани големи правомощия, при започването на реалните строителни работи хората трябва да контролират отблизо нещата, ако искат качествени резултати, посочиха още депутатите.

Янков каза още, че министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова или трябва да започне да работи, или да си подаде оставката. По думите му настоящото ръководство на МВР не е в състояние да реагира адекватно при възникване на ситуации.

БСП стои зад справедливите искания на полицейските синдикати и ако управляващите решат да променят бюджета на министерството, за да ги изпълнят, ние ще подкрепим тази стъпка, каза Янков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди 20 г санирах със стирапар. Още не мога да се отърва от него. Искат ми двойно повече пари,за да го изчегъртат от сградата
29
2
 
2
 
! Отговори
бакса преди 8 години
Санирането ще бъде само за блоковете на кметовете и приближените им. Примр община Младост в София. първия готов блок е 474, в който живее юристка от общината. А за паспортизацията - целта е придобивки на жишищната мафия, която вима кански размери и никой нехае. От всеки собственик ще се иска по 10000лв. след Нова година за паспортизация. Как ще стане тва или това е още един начин за посягане върху собствеността на жилищата на българина. Как 2 пенсионери с по300лв. песия ще платят тези пари?
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЧОВЕКО ЗЕ ПАРИТЕ И КАЗА ШЕ ВИДИМЕ!!!
27
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нужно е да се приеме закон, с който санирането да стане задължително, но за сметка на собствениците. Които нямат средства, да теглят кредити.
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие луди ли сте да вярвате на Рапона, че ще ви подобри поне с едно нещо живота?Той като имаше пълната власт само краде и дерибейства, та сега ли искате да си мръдне пръста. Сега положението му е зле, хамериканците ще го шутират а руснаците ще му търсят сметка за откраднатите 500 милиона от Южен поток.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е как защо нали парите се усвояват сега, пък после каквото остане за саниране!
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и за незрящите е ясно, че целта е да се гепи този 1 млрд, пък материяла - кучета го яли.Ще си остане със санираните-недосанирани разкопани апартаменти и да се оплаква на Арменския поп.Отделно дето ще напълним гушките на наши фирми и спонсори за изборите.
23
3
 
15
 
! Отговори
se преди 8 години
Що е то саниране?Законнен начин да краднеш за сметка на народа!Ами ГЕРБ за рожби на комунистическото минало!Да си припомним колко сегашни демократи са деца на комунистическите дейци!И очаквай народе промяна? Ядец....
22
5
 
7
 
! Отговори
сволач преди 8 години
Другари БеСеПари,защо никой не попита,каква е цената за метър-квадратен санирана площ.Цената без ДДС е между 35лв и 40лв. на квадратен метър.Попитайте или кажете ,ако знаете каква е цената на др.Бойко Борисов,т.е. колко остават за него,колко за партията и колко за тези които ще приемат работата.Кажете бре другари, не се срамувайте .Всички ви е родила майката БКПартия.Стига с този пошъл театър.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като са задължителни кой си е извадил досега паспорт от 2006 година?9 години вечетова е схема за събиране на пари от народаНародното събрание има ли изваден Технически Паспорт?
20
4
 
6
 
! Отговори
Запасен преди 8 години
До Уиляна Паулола 19Паспортите на сградите (не само на панелките) са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ съгласно Наредба 5 на МРРБ още от 2006 г. Сроковете за съставянето им за повечето панелки изтичат в края на 2015 г. Така че сдруженията за саниране нямат нищо общо с това. Така че собствениците и без това са длъжни да платят.
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лелеееееееее, каква загриженост да превърнат блоковете в сдружения и да ги откраднат.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бойкоабе калдаръм,как си се родил толкова *** ,пък и такъв да си останеш
17
14
 
12
 
! Отговори
Уиляна Паулола преди 8 години
Важното е че направихте сдруженията.Сега всички ще платите за Задължителен Технически Паспорт на сградата.Със събраните пари ще оправим на Цецо 6-те апартамента, че чака човекапък той е от нашите. Обещал е на тъщата си. Няма да му разваляме семейните отношения Я !
16
1
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Е, пеограмата за саниране наистина не върви. И това е проблема, а не защо БСП или някой друг пита за това. Един милиард бяха предвидили гербаджиите за това. Какво сатва с тези пари?
15
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След тези лъжи,които избълвахте при обявяването на програмата - сега пък се интересувате защо не върви!Остава сега и тези от атака да питат - става нещо като в стария виц при който си блъснал баба ти по стълбите и я питаш защо тича!
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е па имаме специалистия сам таковв общината като пия 2 бири и в гуугле мапс гледам блоковете са яка нема падане братченаздравевервайте мис тая програма ще стана като Презеденточе спим по строежа, *** че станем милионер кат него
13
1
 
17
 
! Отговори
въпросче преди 8 години
А общинските администрации имат ли подготвени проверяващи алпинисти,които да проверяват,качеството на външната изолация?
12
13
 
13
 
! Отговори
Цвет Цветанов преди 8 години
Обяснявам.Сега ще изберем наши фирми да вземат парите.Ще санираме само нашите блокове на ГЕРБ и РБ.Ако случайно попадне друг блок, ще му намерим конструктивен дефект, той трябва да се поправи от собствениците с техни пари, което няма да стане естествено или ще ги забавии пак си оправяме нашите блокове.Аз имам 6 апартамента за оправяне вие ме занимавате с вашите проблеми.Бе много зорлии сте бе!
11
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално е ГЕРБ да изчакват местните избори,все пак трябва да си гарантират,че парите,ще отидат в правилните фирми,с "мяукащи"собственици,които знаят,къде е касичката за рестото.