Обрат: Детелината на ГЕРБ повехна в Добрич

Реформаторите поведоха с около 200 гласа на балотажа
1 ное 2015 21:35,
23
Обрат: Детелината на ГЕРБ повехна в Добрич
Снимка: РБ

Драматичен обрат в Добрич. Дългогодишният кмет на града Детелина Николова, която е начело на общината вече три мандата губи от кандидата на Реформаторите Йордан Йорданов.

Още по темата

Паралелното преброяване на щаба на РБ сочи, че Йорданов изпреварва Николова с 246 гласа разлика. Не е отчетен единствено протокола в следствения арест, съобщи "Дарик".

При предишното обявяване на резултатите от екзитпол към 18 часа Николова водеше с 51% срещу 49% за Йорданов.

На първия тур за Николова гласуваха 49,05% от добричлии, а за Йордан Йорданов гласовете си дадоха 19,31 на сто от избирателите.

Добрич е от градовете с най-ниска избирателна активност. Към 17 часа до урните бяха отишли едва 24.98 на сто от имащите право на глас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Бивш добричлия преди 8 години
Дано този не краде чак толкова много колкото Николова и си спази предизборните обещания! Града се изпразни защото няма работа за хората, той твърди, че ще направи всичко възможно, за да ги върне. Дано да е така. Не, че Детелина не направи нищо - напротив - но с един гол център и една градска градина, няма как да задържиш хората в града след като нямат работа. Всички се разбягаха по чужбина. Само пенсионери са останали в града, единствено защото твърде стари, за да се махнат от там.
14
2
 
7
 
! Отговори
Гвххесвгклшудффрфг преди 8 години
Честно казано ми е писнало със сърказма под всяка една новина. Ако някой има нещо да казва да си го казва направо, отдавна не сте интересни...
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чрез ГЕРБ и РБ Добрич става военно-морска база на НАТО !Миналото лято кметицата и управата на ГЕРБ реализираха успешно "идейния проект" за екологично чист градски транспорт- чрез организираното наводнение по улиците на града се разхождаха лодки.Догодина РБ ще "додеформират" проекта:Добрич ще стане българската "Венеция"- с гондоли,а след време бившето военно летище с евросредства ще се преустрои в пристанище за бойните кораби и подводници на съюзниците от НАТО!
12
1
 
6
 
! Отговори
циника преди 8 години
по въпроса за купените гласове. Не знам с какви средства са разполагали реформаторите за официална кампания, но то по принцип никоя партия, включая и герб не хвърлиха много пари за рекламни материали. Големите пари бяха хвърлени от черните каси и разбира се чрез корпоративния вот. То може и да се погледне м определени малцинствени секции как е нараснал многократно вота за реформаторите. Да не говорим за случая в Сливен с онзи купувач на гласове и спечелените 4 общински съветника.
11
1
 
9
 
! Отговори
циника преди 8 години
а бе, одисей, ти си много наивен ако смяташ, че Тиква.ата се плаши от вас. РБ си е вече присъдружна партия на герб и тиквата умишлено я бута лекичко напред, за да удовлетвори егото на нейните лидери и да им използва скромната електорална база в своя полза, когато им е нужно. А и за да създава впечатление, че стъпва на широка коалиция, за да не го обвиняват, че води страната към еднопартиен режим...Единственото от което се плаши Тикв.ата е да загуби външнопол. подкрепа-тогава вече ще е изпят
10
0
 
3
 
! Отговори
do 9 преди 8 години
по-скоро останалите са се обединили зад един кандидат, тук се получи нещо подобно, едната имаше само купени гласове и бе първа с 1500 гласа, но на балотажа няма как да изкара над тях, тъй като всички останали подкрепиха другата
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!
8
7
 
7
 
! Отговори
циника преди 8 години
тоя бойко тик.воч може ли да се гаври толкова с деформаторите, бе? Той напарво ги подигра в ефир - а те, рупат ли рупат, направо стокхолмски синдром придобиват вече:)
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
така е, доста пара се е изляла, за да се вдигне резултата с 30 %...наистина си е събитето на вечерта...
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
извинявам се в Балчк бил независимзначи само Шабла и то бившия зам кмет
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
колеги осветлете малко въпроса и коментарите си, моля най-любезно!
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В цялата община .....само Шабла и Балчик(оня със совалката ) са на герб
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
OT SLEDSTVENIAT AREST ZAVISI SADBATA NA BALGARIA.
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека, нека. РБ да ги понатиснат малко тия.
1
0
 
33
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Сигурно вече има доста арестувани и се чака обрата ...............................