Мерките за борба с битовата престъпност не дават резултат

Бъчварова ще прави нова концепция за борба с бандитите
Обновена: 7 юни 2016 13:15 | 7 юни 2016 13:12, Камелия Цветанова
110
Мерките за борба с битовата престъпност не дават резултат
Снимка: БТА, архив

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова призна, че всички взети досега мерки за борба с битовата престъпност у нас не са дали никакъв резултат.

Още по темата
Признанието дойде след среща със Сдружението на общините /НСОРБ/ и този път мерки ще се взимат не само от полицията, а инициативата идва от самите общини.
 
"Съществува доста голямо напрежение срещу определенията за маловажни нарушения. За кого е маловажно едно разбито жилище на възрастен човек и доколко то е с ниска опасност, след като се повтаря 10 пъти от едни и същи хора", заяви Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на НСОРБ.
 
"Смятам, че мерките досега не са дали необходимия резултат и всеки един от вас може да го констатира и да се съгласи с това", заяви Бъчварова. МВР шефът огласи, че заради това се работи над нова концепция, която цели по-добра координация между отделните звена.
 
Общините пък искат полицията във всички градове да се отчита за това как точно си върши работата пред местната власт и обществеността.

Освен това те настояват Общинска полиция във всички населени места да съставя актове на нарушители, особено когато това касае посегателство над земеделско имущество.

Според Чавдарова в момента само в няколко населени места общинските полицаи могат да съставят подобен тип актове, затова и със законодателна инициатива ще се направи опит този проблем да бъде решен.

Тя настоява и за по-ефективни мерки от видеонаблюдението в общините и предлага глобите за нарушение на Закона за движение по пътищата, наложени и установени с камери да влизат в общинския бюджет.

Така всяко населено място ще разполага с повече средства, за да развива системата си за видеонаблюдение, смята Чавдарова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
1
 
! Отговори
Krom преди 7 години
В такъв случай, Госпожо Бъчварова, не пречете на гражданите сами да си организират защитата. След като Вие, които сте лицето на правозащитната и правоохранителна власт абдикирате от функциите си, признавайки, че сте изпуснали края, проведете законодателна инициатива гражданите сами да могат да се сдружават за това. Но не Ви изнася, защото първото последствие ще бъде рязко снижаване на броя на *** , които толкова са Ви нужни по избори. Тях пазите, нали?
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАКОНЪ за изтребление на разбойницитеУтвърденъ съ Указъ 721 отъ 7.12.1922 г., обн., ДВ, бр. 205 от 12.12.1922 г.Чл. 1. Разбойникъ се счита онзи, който по навикъ или занаятъ самъ или съ други лица извършва грабежъ, насилие или убийство съ цель за ограбване.Чл. 2. Изтреблението на разбойниците въ околията, дето са се появили, се възлага на полицията, жандармерията и войската. Ако тая сила е недостатъчна за изтребление на разбойниците, околийскиятъ началникъ може да образува потери, съ които да ги преследва. Въ всяко населено място където се забележатъ разбойници, кмета веднага назн
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
докато престъпниците имат повече права от обикновените граждани няма оправяне,в миналото битова престъпност почти нямаше защото престъпниците нямаха право на нищо,ядяха бой,имаше трудова повинност а най-закоравелите- в белене,имаше адекватен отговор за всеки тип злодей и имаха страх.Това по принцип са най-изпадналите елементи и при тях има ефект само страха,също както при животните
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ribata se vmirisva ot kam glavata!
82
2
 
0
 
! Отговори
Pust преди 7 години
Dai, dai, dai - gaz, gaz, gaz!:-):-):-):-)
81
2
 
6
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Полицията я държат на това дередже за да защитава само властта, а не обикновенните граждани. За това в провинцията я няма изобщо. Стават видими и плъзват като *** само ако има демонстрации или им са застрашени привилегиите - заплатите. Друго изобщо не ги интересува. За това и слагат за министри такива недоразумения като таз социоложка която изобщо не е в час, съответно е постоянно в обяснителен режим.
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе какво видео наблюдение? Ако търтеите след това не се мръднат да свършат нещо. Като чели като снимаш някого ще ти обърнат внимание.
79
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в селата държава няма,няма и много за крадене,но тормоза е достатъчен,за да се чувстват хората безпомощни,а грабителите всесилни,поне разрешете хората да се защитават себе си и собствеността си с оръжие
78
3
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
МВР - финасова черна дупка и нищо повече. 50 000 търтея на заплата
77
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГРОБ са пълни ****оти."мерките" никога няма дадат резултат докато не оставите хората на мира да изкарват пари.Окопали сте се като търтеи начело с Баце от село Банкя и лапате като невидели.Дори да бесите хората по уличните стълбове няма да има ефект защото са казали УМНИТЕ хора "Гладът е по-силен от тока".Но *** герберак това НИКОГА не би го разбрал.Взеха ви от селата и ви дадоха властта вашите съселяни а сега циврят.Да го дуат провинциалистите.
76
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Резултат ще има само когато има крути мерки. Вариантите са два. 1. Да не се търси сметка за убит *** в чужд имот. Да се въведе трудовата повинност както след 1 св. война. Да се съборят всички незаконно построени коптори на чужди земи. 2. Този е по лесен вариант. Върнете закона за изтребление на разбойниците който е въведен от Стамболов и е действал до 1947 г. и го спазваите точно. Резултата ще е налице до 3-4 месеца.
75
2
 
6
 
! Отговори
до: 89 преди 7 години
демек само може да манипулира добре , от МВР хабер си няма
74
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да защото мерките на практика ги няма. Пишат се едни безсмислени стратегии и полза няма от тях. В МВР чантаджите са някалкократно пъти повече за разлика от охранителна полиция. В малките градове с население до 30000 души дежури една патрулка и тя обслужва и съседните села. Къде е превенцията с/у престъпността, след 18.00 патрули няма по улиците и парковете, а за селата да не говорим? Разбира се, че престъпленията се правят в отсъствие на полицията.
73
2
 
5
 
! Отговори
OUT преди 7 години
Румяна Генчева Бъчварова професионална кариера:Завършва Софийския държавен университет със специалност Социология. Управителка на социологическата агенция Market & Media Links (Маркет линкс). Притежава дългогодишен опит в маркетинговите и медийните проучвания, комуникациите, връзките с обществеността и рекламния пазар[1]. Авторка и участничка в проекти и проучвания в областта на потребителския и рекламния пазар, медиите и общественото мнение. Владее английски език или го изучава в момента[4].
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ква нова концепция, ***? пробва се вече, не ставаш! дай на други да се пробват, това да не ти е поправителен, експерименти само, на наш гръб?!марш!
71
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОСТАВКАОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА
70
2
 
9
 
! Отговори
шеф на БОП преди 7 години
Щом шеф на БОП вече нападат напушкват , каква е гаранцията за обикновения гражданин , в България е края на Света вече
69
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога в България не са нападали шеф на БОП , това сега за първи път и то само при Бъчварова , срам и позор за цялата Държава , за некомпетентност би трябвало на съд и в Затвора Бъчварова
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама моля ви се нали сте чули онова за новия бардак със старите к----------и ! Просто нищо не става !
67
2
 
11
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Провала на борбата с битовата престъпностт е заложен и то умишлено в законодателството