Екатерина Захариева осъди Луковмарш: Безобразно събитие!

Такава проява няма място в България, убедена е тя
19 яну 2020 21:37, Анисия Иванова
290
Екатерина Захариева осъди Луковмарш: Безобразно събитие!
Архив: Булфото

Министърът на външните работи Екатерина Захариева ръководи българската делегация на форум в Брюксел на Международния алианс за възпоменание на жертвите на Холокоста. Министър Захариева определи като нещо ужасно провеждането на Луковмарш в София, съобщи БНР.

Държавите-членки приеха декларация, с която отдават почит на всички жертви на нацисткия режим.

"Призив към всички правителства да включат в обучителните програми, да накараме младото поколение да помни, да бъде чувствително и нетолерантно към всички форми, всички прояви на национализъм, на изкривяване на историята, които са всъщност двигателите и мотиваторите на всички нацистки и националистически движения", каза тя.

Захариева коментира и продължаващия всяка година Луковмарш: "Безобразно е. За съжаление, години наред това събитие се реализира. Знаете, че Столична община всяка година не разрешава протеста, но, за съжаление, тази забрана бива отменена от съда. Нямам против всички прояви на свободно изразяване на волята, но тогава, когато това е възхвала на този черен период, не мисля, че такава проява има място в България“.

На въпрос за коментар по повод обвиненията на Русия към Полша в антисемитизъм, министър Захариева заяви, че иска историята да бъде урок и да не се използва за политически цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено, че една върла кoмyнистка ще каже такова нещо.
209
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Първо дойдоха за сациалистите - аз мълчах защото не бях социалист.След това дойдоха за членовете на профсъюзите - аз мълчах защото не бях профсъюзен член.След това дойдоха за евреите - пак мълчах, защото не бях евреин.Когато дойдоха за мен - не беше останал никой който да се застъпи за мен!"Немския Пастор Мартин Нимюлер затворник в концлагера Дахау.
208
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОТ ДНЕС СТАВАМ РАСИСТ, ТОВА НЕ МОЖЕ НИКОЙ ДА МИ ЗАБРАНИ, ТОВА Е МОЙ ИЗБОР КОЙТО ВСЕ ПОВЕЧЕ ХАРЕСВАМ !
207
4
 
42
 
! Отговори
Аз преди 4 години
То и гей-парада е безобразие, но възмущението от него някой неолиберали го наричат "хобофобия" и "нетолерантност". Не може да сте толерантни към мъже по прашки и стърчащи от г...а пера, които дефилират по жълтите павета, а да наричате безобразие Луковия марш! Като ще сте толерасти, ще се толерантни към всички!
206
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ на Фашизма!НЕ на Комунизма!Луков марш??? Това е проява на деградиращо общество!!!Идеологията на Фашизма не е Методът за борба срещу Неолиберализма!Вярата, Християнските нравствени, морални и духовни цености, семейството, народните традиции - ето това са "инструментите" за борба с Неолиберализма и НПО-тата, а не фашизма или комунизма с техните лагери и железни завеси!!!
205
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото им продиктуват от САЩ или Брюксел това изпълняват тези червени предатели от ГЕРБ ! Срам ! Никой български уро'длив политик не защитава българският интерес, събули си гащите и са се над'упили към Европа и Америка, крадат от България и мачкат изпростелият български народ, когото правилно сравняват на Запад с ОВЦА и КЕ'*** ! ГЕРБ са поредните комунисти създадени от БКП за да мамят и управляват !
204
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знае ли тази кой е ген.Луков?С това изказване тая доказа по безпрецедентен начин, че ГЕРБ са комунисти,но за про'стата овча с'*** в България и това не е доказателство?България се затрива от политици които безхаберието издига да управляват,"утре"точно тия червени ур'одливи управници ще отрекат Левски,Ботев и всички дали животът си герои за България!Тези жалки в главата управляващи са полегнали пред САЩ и Брюксел и убиват бавно и методично всичко българско!Ставам расист за благото-БЪЛГАРИЯ
203
0
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
А задълженията им към енерготата? А задълженията им към общините? А факта, че без да са плащали никога данък за сметопочистване през година градовете харчат парите на данъкоплатците за да им чистят махалите от *** които те самите трупат? А щетите които са нанесли на общински жилища като ги разкостват за "жилезо", а всичкото им "бране" на чужда собственост? Това дърта БКП-ейке е расизъм! Вашата закрила над специалния етнос които ви е рода е расизъм към всички останали етноси в България!
202
2
 
23
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Цялото Столипиново е със задължения само към ВИК от 600 000 лева!!! И ВИК си признават, че тези пари ги взимат от останалите етноси които са редовни платци! Това не е ли расизъм? Едните ползват, а другите плащат! И това е само за един квартал! А Факултета в Пловдив, а Селемете в Русе, а останалите квартали в другите градове? На тях колко са им задълженията? Ако съберете задълженията на този етнос само към ВИК-тата сигурно ще са към 4 милиона лева! Пари които ние, останалите сме платили!
201
0
 
15
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Я кажете колко % от социалните пенсии (взимаш пенсия без да си работил) се взимат от родата на Бойко? Я кажете колко % от ТЕЛК-аджиите са от същия етнос и направете съпоставка колко % от тях имат работещи родители и какъв е % при останалите етноси? А помощи под всякаква форма защо не кажете там % какъв е по етноси? А я дайте извлечение на пазара на труда колко % от него е зает по етноси да видим тогава цялата картинка!Защото расистите сте вие, управляващите!За едните права, за другите задължения
200
0
 
20
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Единствения расизъм в България се проявява от правителството и тя е част от него! Я дайте справка колко % от детските помощи се дават на безработни, самотни, многодетни представителки на родата на Бойко и колко % от детските се дават на останалите етноси които на всичко отгоре за разлика от първите са и данъкоплатци? Я дайте справка колко % от престъпленията се извършват от един определен етнос? Я дайте справка колко % от интеграционните помощи се взимат по етноси? А колко % от социалните пенсии
199
0
 
21
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Ако управляващите искат да няма прояви на расизъм (не, че ги има де) в България (защото само правителството проявява расизъм и, то към етническите българи) да спрат интеграционните програми и помощи защото те са РАСИСТКИ!!! Да накарат братята си от махалата да имат същите ЗАДЪЛЖЕНИЯ като всички останали граждани! Да носят същата отговорност за действията си като останалите граждани! Да се самоиздържат като започнат работа! Да се спре плоденето им с цел развъждане на дебитни карти (деца)!
198
2
 
22
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
1. Екатеринка няма да познае антисемитизъм ако ще и да я фрасне в тиквата!2. Ген. Луков е български герой убит от национални предатели - терористи и слуги на съветския поробител! Само това да знаеш за него ти стига за да разбереш, че е бил в пъти по полезен от цялата плеяда бивши БКП-ци в Младежкото БКП (ГЕРБ)!3. Като толкова сте се загрижили за расизма в България, какво точно предприехте? Накарахте родата си от маалата да започне работа ли? Да плащат данъци, такси, ток, вода и тн. ли?
197
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Национализмът и патриотизмът почти се припокриват като понятия!Срещу Луков марш са антибългарите от БХК...........Български хелзински комитет и оная продажна гнида Красимир Кънев...........малко го биха тоя предател!!!
196
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,Нямам против всички прояви на свободно изразяване на волята, но тогава, когато това е възхвала на този черен период, не мисля, че такава проява има място в България А какви прояви имат място тук ? Ето - преиначаване на историята ,наричане на 500 годишното иго -присъствие ,отричане на баташкото клане,гей паради ,*** обучение,оплюване на националните ни герои,махане от учебниците на класиците ни ,истамбулски конвенции,честване на хелуин и т.н!
195
2
 
33
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
не знаех какво е това "Луков марш",верно!Проверих в Уикито..Какво ми направи впечатление?..-Против него се обявяват "бХк" и "Европейска мрежа срещу расизма".."ЕМСР"..?-Що за "животно е това?!Проверих и кой е Христо Луков..Бях шокиран,че нелегалната по онова време "бкп" е направила толкова усилия да го ликвидира.Което окончателно ме убеди,че ген. Луков е бил наистина ЗНАЧИМА за нацията ни персона.а факта,че пазарджишката скубла ОПЛЮВА марша ,затвърди мнението ми.
194
3
 
20
 
! Отговори
До 6 (215) преди 4 години
То пък за Сталин и за нашите "дейци" от първите 40 дена след Девети септември, като че ли човешкият живот е имал някаква цена.А пък американците, спасявайки европейската цивилизация взеха, та сринаха София, освен дето ни подариха на Сталин и не направиха нищо, за да спрат потъпкването на колкото е възможно повече европейски и цивилизационни ценности у нас по времето на ранния социализъм.ЛУКОВМАРШ ЩЕ ИМА И ТАЗИ ГОДИНА, независимо дали това се харесва на някои!
193
3
 
25
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Най-големият проблем на България е медийната реклама на еврейските празници в България. изключително важно за медиите е да ни осведомят кой еврейски празник се празнува днес и кой мин. председател или президент си е налупил кипа и е направил едно темане със свещ в синагогата на съответният празник. Аз не съм чувал друга държава в света, в която това да се случва, освен Израел;))), разбира се.
192
18
 
5
 
! Отговори
6 преди 4 години
Гледайте филма "Списъкът на Шиндлер " и ще проумеете що е фашизъм ! При него човешкият живот няма никаква стойност !Рузвелт " Обявявам война на фашистка Германия , зада спасим европейската цивилизация от унищожение от фашистката чума !" Нещо повече ...!?
191
2
 
5
 
! Отговори
Де Гол преди 4 години
До Слава на героите!Той и маршал Петен е герой от войната , ама ...