Депутатите решиха - лотариите само държавни. Какво предстои?

Приеха на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за хазарта.
Обновена: 7 фев 2020 10:19 | 7 фев 2020 10:14, Александър Попов
221
Депутатите решиха - лотариите само държавни. Какво предстои?
Снимка: БГНЕС
Лотарийните игри вече ще се организират само от държавата. Дейността ще се прехвърли към "Държавния спортен тотализатор", след като депутатите приеха на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за хазарта. 
 
Поправките бяха вкарани извънредно в дневния ред на Народното събрание.
Още по темата
Те бяха приети със 135 гласа "за", 0 "против", а 12 се въздържаха.
 
С измененията в Закона за хазарта се забранява организирането на хазартни игри, разпространението на билети, фишове, талони или други знаци, както и плащането на печалби на хазартни игри от лица или обекти или вериги без съответния лиценз.
 
От деня на влизането в сила на закона лицензите за организиране на лотарийните игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, издадени на организатори, различни от Държавното предприятие "Български спортен тотализарор", се прекратяват. 
 
Билетите и фишовете, които не са продадени до влизането в сила на закона, ще се унищожат до 31 декемрви 2020 г.
 
Законът предвижда в срок до 30 дни от влизане в сила, организаторите, чийто лиценз ще бъде прекратен, да учредят в полза на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на печалбите, които не са изплатени до този момент.
 
Промените предвиждат забрана на продажбите на талони и билети с хазартна цел на по-малко разстояние от 300 метра от училищата. Това правило сега се отнася само за казината и игралните зали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
3
 
6
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 4 години
9.9.1944 = 7.2.2020
117
4
 
5
 
! Отговори
Бравос преди 4 години
Аре, на разни Черепи и Дебеляни им духнаха под опашката. Дебелио че вземе да отслабне малко. Че не мяза на човек вече с тия 250 кила.
116
1
 
5
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
"тотализарор"Браво! Звучи като зор за тотал терор.
115
1
 
10
 
! Отговори
Горан преди 4 години
Аз, мога да предположа, какво предстои... Одържавяването на всичко раздържавено до момента... Но да видим... Или, малко по-иначе казано - понеже се видя, че демокрацията в България не работи, ще има връщане на тоталитарният модел на управление по подобие на този от преди 10.11.1989 г.
114
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Горанов май му свършиха парите и затова посегна и на частния бизнес.И не се запитват тия,които уж ни управляват защо хората търкат билети.ОТ мизерия,бе,българоубиици!
113
3
 
1
 
! Отговори
хах преди 4 години
Браво
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
111
3
 
6
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Понеже проблема е в търканетоДа се запише в закона новите талони които ще продава само Тотото....да са такива че да не се търкат а на пикават!! Да има и тест лентичка за кръвна захар..и супер ползиВземаш..на пикаваш хем чакаш печалба и си виждаш здравето!! Ще почне народа да си го вади и клечат невести!! Кеф
110
6
 
8
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Ха познайте сега кой ще граби с две ръце и от хазарта.Цялата държава е поделена от герберската мафия.Няма място до което да не се е докопала алчната и крадлива герберска ръка.
109
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И това ши е великия закон против хазарта аз невождам как се ограничава най-големите мошенници си продължават казина онлайн залагания всичко се прави за тях там да се наливат пари измама е този закон а ще плащаме милиони на черепухата милиони обещетение.
108
6
 
9
 
! Отговори
неразбрал преди 4 години
Защо цялата комисия по хазарта не е в затвора ,заедно с шефа им Влади Горанов?Милиционера Гешеф спи ли , или краде заедно с тях?Не че не знам отговора , ама все пак някой трябва да попита великата Тиква до кога ще се крие зад министрите-бушони.
107
7
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Другаре пенсионери, ама наистина не мога да ви разбера. Постоянно ревете колко е кофти демокрацията и либерализма и колко добре е било по соца, когато всичко било държавно, сега Бойко като почна да одържавява, пак сте недоволни. Взимали на честният Череп бизнеса, социализма се връщал...Ами вие нали точно това искахте? Айде разберете се какво искате и стига с тая ваша шизофрения
106
3
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Браво
105
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 98 На кой точно бюджет да ми уточните ? Към момента по закон сумите събирани от БСТ се разпределят по следния начин 50 % от сумата отива за покриване на печалби, 17 % отиват за издръжка и развитие на БСТ. Останалата сума от 33 % след като се платят всички дължими данъци и такси отива за нуждите на физическото възпитание разпределяни от министъра на младежта и спорта.Ако бяхме нормална държава бих адмирирал това действие, но и тези пари ще отидат в правилния джоб за правилните спортисти !
104
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баво
103
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,бати мрънкалата,е,бати професорите,е,бати философите,е,бати всезнайковците .Голямо мрънкане и недоволство за абсолютно всичко.Вчера под статията за проблемите около времето 180коментара с п()мия,днес под статията,че обстановката е нормализирана-13 коментара.Сега ще изкарат Божков светец и самарянин,защото трябва да мрънкат и да са опозиция.Думи нямам...Пр()ст народ,имам съмнения,че е най-простият в света !
102
2
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
135+12=240
101
1
 
14
 
! Отговори
Чоко преди 4 години
Какво става с НОВА ??? Та тази телевизия се издържа с рекламите от Черепа.
100
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не казвате нищо за казината дето са на през 100 метра едно от друго.Реклами дето вървят чрез всеки канал ?
99
2
 
2
 
! Отговори
до 98 преди 4 години
Да, като загубиш парите ще са за бюджета, а не за частника.