Хазартът - държавен: Но как ще се разпространява?

Лотарийните игри да не са само в пунктове на спортния тотализатор
7 фев 2020 09:58, Петя Славова
26

Фишове и други талони за игри ще се предлагат само от служители на Българския спортен тотализатор, обсъждат депутатите. От спортния тотализатор изразиха притеснение, че ще търпят загуби, ако талоните се продават само в техните пунктове.

"Така или иначе ще има преходен период, докато спортният тотализатор не поеме цялата функция на лотариите, които бяха досега. Председателят на тотото беше в Бюджетната комисия, заради разпространението на лотарийните игри, които ще му бъдат възложени оттук насетне. Има много технически пречки, които досега те не са ги правили, а колко време ще отнеме - това е процес, който той ще определи", обясни депутатът от ВМРО Александър Сабанов в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Той посочи, че българският спортен тотализатор е вкаран в забранителния списък за приватизация и ще бъде ръководен изцяло от държавата.

Според него, щом един частен оператор може да се справи, няма пречка и държавният оператор да се справи.

"Печатането изисква време и организация, която не мисля, че е толкова трудна, при положение, че българският спортен тотализатор е сериозна структура. Отделя голяма част от печалбата си за спорта. Но дали ще са 50 милиона или 100 - зависи от това как ще тръгне самата лотария, която ще бъде управлявана от него", добави Сабанов пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът коментира и варианта за поискване на импийчмънт на президента Румен Радев.

"Не е ставало въпрос за тази процедура на президента. При нас не се обсъжда такова нещо, не мисля, че импийчмънт ще доведе до нещо положително. На хората още повече им изчезва доверието в институциите. Ние сме за диалог, в който да бъдат изчистени тези проблеми", категоричен е Александър Сабанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
И те-така преди 4 години
До Анонимен 10: Нарича се "зачистка", според терминологията на Решетката.
24
3
 
3
 
! Отговори
Брей преди 4 години
Много сте се загрижили за бедния Божков, Като изключим откраднатите пари, що народ е изтрепал и колко майки е разплакал.....бедна ви е фантазията !Сега направете кампания с DMS: Дайте пари за В. Б.
23
1
 
2
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
С КАМИЛИ
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ха на бас, че сега само Лафка ще вземе лиценз за разпространение на талончета за търкане и че това бизнес начинание ще бъде скрепено с ексклузивен договор с Тотото като комисионата ще е между 20% и 30%. То е същото като при Васето само че сега 100-те милиона на година ще ги прибира Дебелия. Лично на мен Васето ми беше по симпатичен, поне само го беше направил и развил а не го гепи както правят Дебелият и Киро Гела.
21
2
 
9
 
! Отговори
Хи Хи ! преди 4 години
"..... как ще се разпространява.."? След месец ще разберете - чрез лафките на ПиюВски !
20
2
 
2
 
! Отговори
P Raichev преди 4 години
V ispania lotariata se razprostraniava ot xora s dokazana invalidnost....taka dokazva Durjavata se griji zaInvalidite i gi nasurchava da se vkliuchvat v pazara na truda
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
интересно, как в билета пише че печалбите са примерно 40-60% от стойността на всички билети, а сега изведнъж пари няма за разсрочените награди?т.е другите пари са изкарани по някакъв начин от дружеството и ще се харчат свободно от собственика.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавните служители, вместо да си стоят по топлите местенца, излизат на площада, вадят по една пачка билети да продават, разпъват по една масичка, разполагат три обърнати чашки и ... тука има, тука нема.
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хазартът - държавен, а държавата - тикволандия.Дали тиквун не обвини черeпa, за да му заграби далаверките?Те черепските далаверки да не са от вчера?Преди 20 г. масово приватизираха, сега - масово национализират (тиквонизират).
16
2
 
14
 
! Отговори
Бръм преди 4 години
Е как ще се разспространява, чрез наши фирми хахахаИ за държавата пак по малко пари.... не си ли научихте урока, че питате :)
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С хазарт не се занимавам. Не гледам национална лотария ( по нова тв), лотария България ( по бтв) или спорт тото (по БНТ). Пари за търкане на печеливши билети НЕ давам!
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, ще отида да си купя няколко билета от тотото, един за спомен на нац. лотария няма да го търкам, защото е непечеливш. От август месец много бързо се изтеглят билетите, още преди да са паднали големите печалби
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ЕВРОФУТБОЛ на братя Найденови ще продължи ли да бъде частно, или и него ще национализирате.За един прЕАтел питам .
12
2
 
21
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До 7. Дали с парите ще се построят наистина нови стадиони и зали?! Аз не вярвам на това! Особено ако тази герберастка крадлива шайка остане на власт. Затова без мен в тези лотарии, принципно не съм им фен, но сега пък изобщо няма да си дам парите да пълня гушата на Боко -Мисира.
11
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата - това е ГЕРБ. Те държат всички инстититуции, лостове за управление и Бюджета.Следователно - ГЕРБ открадна бизнеса, който Божков създаде и разви.Как се нарича това според вас, господа "демократи", пребоядисани комунисти ?
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а как е на български "импиичмънт"? Или само от краварите взимаме идеи?
9
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На това му се вика КРАЖБА НА БИЗНЕС.Така е било и след 9.9.1944 г.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я вижте какъв готин джакпот има в държавната лотария на щата мейн, например. Нали нямало държавни лотарии. Оказва се,че и в най-капиталистическите държави лотарията е държавна. И в най-голямата демокрация-САЩ не са пуснали частни лотарии.
7
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще търкате билетчета от държавното тото. Ако загубите-с парите ще се построят нови стадиони и зали. Така,че пак-добре.
6
2
 
13
 
! Отговори
state lottery преди 4 години
напишете в гугъл state lottery. Излизат ви линкове от лотариите в разните щати. Оказва се,че дори и в САЩ има държавни лотарии, че дори и в САЩ има държавен хазарт-щатските лотарии. Твърдението,че не се занимавала държава с хазарт е лъжа. дори и в САЩ лотарията е държавна.