Караянчева за Радев: Дълбае разделителни линии дори пред паметника на Левски

Това беше поход срещу душата на нацията, написа тя във Facebook
19 фев 2020 21:50, Анисия Иванова
105
Караянчева за Радев: Дълбае разделителни линии дори пред паметника на Левски
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Председателят на парламента Цвета Караянчева изрази в социалната мрежа своето възмущение от начина, по който тази вечер беше почетена паметта на Апостола на свободата.

"Разделението на нацията, за което Румен Радев работи вече трета година в Президентството, тази вечер даде отровните си плодове пред паметника на Апостола. С освирквания и грозни дюдюкания няколкостотин човека, поведени от президента, оскверниха по безподобен начин паметта на Левски в ден, когато уж трябваше да сме единни в преклонението. Не, няма да допуснем политизация, кълняха се вчера организаторите на шествието от "Дондуков" 2 до Паметника", написа тя във Facebook.

Още по темата

"Защо ли никой не беше изненадан, когато екнаха режисираните скандирания „мафия“ и „Радев“? Заради нечии болезнени амбиции и дребнаво озлобление доведената тълпа оскверни демонстративно историческата ни памет, последните останали нишки патриотизъм, които ни обединяват и в крайна сметка - паметта на Апостола на свободата. Защото на някои им беше по-важно да разчистват лични сметки и да бълват омраза, вместо да преклонят глави пред една от последните ни останали национални икони.

"Разделяй и владей“ е една от най-циничните политически максими през вековете. Тази вечер президентът Радев доказа, че няма да се поколебае да дълбае разделителни линии дори пред паметника на Левски. Обаче втората част, поне тази вечер, за негово съжаление, му се изплъзна. Защото тази вечер демонстрира също, че той не знае какво е тълпа и няма идея как да я контролира. Явно на този етап стратегията му ще е да руши. Да пали фитила, независимо какво ще изгори. Да гори там Левски, да гори националното самосъзнание, да горят последните мостове на единството на българите", коментира Караянчева.

Ясно е как историята ще запомни този поход срещу душата на нацията. Но това е в бъдещето. Така, както сме тръгнали, повече трябва да се боим за утрешния ден", завършва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало Пекин у Виетнам ли е другарко. Много лошо кога някой ви говори истината в очите. Ще го изкарате пупулист и разделител. Знам че истинатата не трябва да се казва трябва да ни хвърляш прах в очите. А другаря шлангажия като го попитаха поклонили се на Левски каза че сее поклонил и че много бързл че имал работа. Чека го копане и поливане на магнолиите. Ако беше жив Левски такива като теб и шефа ти щеше да ги вкара на кучето под опашката другарко пекинова виетнамова. Писнами от сеяндури.
21
11
 
53
 
! Отговори
Избирател преди 4 години
Освиркването на Фандъкова беше красноречиво. И тя е най-вече в ролята на послушна мисирка. А Караянчева е ясна - случайна провинциалистка от категорията на Цецка Цачева. А изказването на Бойко, който като селски пъдар се закани на шефа на АПИ, за нещо, което Министерски съвет е гласувал бе жалко и много просташко. Но той толкова си може - в главата му са само "номерца" от времето на СИК и ВИС.Време е за Президентска република!Браво на ген. Румен Радев!
20
13
 
48
 
! Отговори
:-) преди 4 години
Герберите са в паника, защото знаят, че бавно, но сигурно губят властта.
19
6
 
34
 
! Отговори
Жико преди 4 години
Пече се, пече ...
18
36
 
14
 
! Отговори
Грешен ход преди 4 години
Лошо се получи госпожо Караянчева. Просто не трябваше да заставате и по този начин да легитимирате простоватия селендур, лишен от елементарна етика и възпитание злобен винтяга с манталитет на ***.
17
11
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойку да си върже мисирките.
16
9
 
49
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 4 години
Герб и ФАЩ да се изметат!
15
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каза пекинската патица.
14
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еее..Много е гадно да не ви оставят да си краднете на спокойствие!...Радев...Спри се бе!!!
13
7
 
49
 
! Отговори
Трайо преди 4 години
Госпожо, да му го бяхте казали в очите, гледам на една ръка разстояние ви е.
12
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не просто все по-малко хора са доволни от политиците на власт.Хората искат нещо ново.Това е.Обещанията на ГЕРБ бяха едни-случи се нещо друго.То не може цял живот с изтърканите лафове "аз ви построих магистрали аз ви построих улици,аз ви построих метро аз ви купих автобуси" ....Всички знаем че определени хора си богатеят яко угодни на властта.Ама останалите се чудят как да оцелеят.Инфлацията за 6 год е над 100%,те казват "няма такова нещо инфлация няма" Хората колкото и да са *** се усещат вече.
11
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Публичното недоволсто започва тихичко, но плавно да ескалира. Не ми се вярва СиК 2 да оцелее до края на 2020г...
10
9
 
51
 
! Отговори
РазединителНАнацията преди 4 години
Тая сега няма да намери покой,защото Радева публично я унизи!И ще търси под вола-теле!."На този свят омраза по-голяма няма, от тази на жена презряна!"..У. ШекспирНе че следовниците на Еднокнижнияса чували за него де)
9
11
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключително нагла и дразнеща патица е тази Карапекинска.
8
12
 
53
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Радев е народа и народа с Радев ,какво не разбрахте бе герботъпачета!
7
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Друго си е да усетиш народната любов.. когато не си заобиколен от *** и се срещнеш пряко с народа... :)
6
5
 
49
 
! Отговори
Крахът на един преди 4 години
Политик започва,когато нарече хората "тълпа"Но патицата как да го разбере.
5
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виетнамчева, с Радев или без него, на хората им писна от гербаджийската шайка, която като пиявица се е впила в бедния български народ.С или без Радев, реакцията на хората пред паметника на апостола пак щяха да са същите.Това можеш ли да го проумееш?
4
9
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Групировката ГЕРБ и вождът й ще свършат като нацисткото ръковдоство !
3
11
 
59
 
! Отговори
Карапекинска преди 4 години
Браво на скандиращите ! Хунтата от ГЕРБ прекрачи червената линия, вече не се трае ! Смърт за Мафията, 30 години стигат !