Приемането на еврото е за доброто на българските граждани!

Борисов: Работим по мерките за влизане в чакалнята
22 фев 2020 13:16, Елка Василева
366
Приемането на еврото е за доброто на българските граждани!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БГНЕС

Приемането на еврото е за доброто на българските граждани и на българския бизнес. Това написа премиерът Бойко Борисов в пост във Facebook, след като рейтинговата агенция "Фич" потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на страната ни.

"Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута „BBB“, като перспективата за страната ни остава положителна.

Рейтингът ни е подкрепен от силната външна позиция и традиционно добрите фискални параметри, както и от благонадеждната политическа рамка в резултат от членството ни в ЕС и ясно очертаната перспектива за присъединяване към еврозоната.

Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната. Приемането на еврото е за доброто на българските граждани и на българския бизнес.

То е фундаментално и за положителното развитието на нашата икономика". Това се казва в поста на премиера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
14
 
7
 
! Отговори
Вярно е преди 4 години
С влизането на България в Еврозоната влизаме и в клуба на богатите !
34
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е да естествено.Той ще забогатее щот планират да дръпнат към 100 млрд кредити и да строи метро и магистрали. А вие ще изпукате от глад.
33
5
 
27
 
! Отговори
Оставка преди 4 години
За смях сме станали заради него. То се води разследване срещу него за пране на пари, което е висша форма на корупция и то в Стара на ЕС, а е тръгнал да разяснява. Да си даде оставката. За еврото трябва референдум, защото сегашните управляващи, представляват само себе си. Те даже не могат да представляват и половината от населението на страната. Да си ходят. Вадят се още доказателства за Барселона.
32
4
 
11
 
! Отговори
24, преди 4 години
а защо да пада борда?Освен ако Баце нарочно не го срути.
31
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Туризъм 29А доходите- заплати, пенсии, спестяванията ЩЕ СЕ СТОПЯТ С 50%.Досега бяхме на ръба на пропастта, вече политаме към дъното на пропастта.Управляващите ще "усвоят" валутния резерв и ще са доволни.Колко беше валутният резерв?
30
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко трябва да бъде съден от съд-кенгуру да види какво е на противниците му.Съдът-кенгуру е термин, използван за описване на съдебна система, която пренебрегва признатите норми на правото или правосъдието, която е предубедена срещу подсъдимия и когато решението срещу обвиняемия обикновено е предварително определено. Съдилищата-кенгуру не следват необходимите съдебни правила и процедури и се провеждат само като формалност.
29
3
 
12
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Рефендум за напускане на НАТО,Референдум за излизане/влизане - ЕС,Референдум за Южен поток,Референдум за АЕЦ-Белене,Референдум- работна седмица по 4 дена и по 6 часа ,Референдум за заплата 2000 лв минималната,Рефендум за намаляване на цгарите на 1 лв,Референдум за цената на сиренето по-1 лв ,Реферндум за безплатно кафе по заведенията!... Избриаме управници които трябва да знаят по-добре от нас какво е добре за бЪЛГАРИЯ,а това че те не са тези -това си е наша вина ...
28
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 24Вие от ГЕРБ не разбрахте ли, че НЕ се хващаме на вашата въдица , че щял да падне борда, че ако падне ББ, нямало кой да поеме юздите и т.н.Стига си измисляхте пропагандни опорни точки!Стига ни всявахте страх!Стига ни внушавахте, че вие сте единствени и незаменими!Отвратително е!
27
3
 
23
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
Завивай се нощем,бе човек.Я как си простинал.Ще се присъединим към клуба на богатите?Ха,ха,ха!Най-бедната страна в ЕС-в клуба на богатита!?Те няма да ни вземат,бе.На кой му трябват мизерници в богатия си клуб?Такова нещо никога не се е случвало.И не случайно се нарича "Клуб на богатите".Аман от промити мозъци.
26
18
 
5
 
! Отговори
Хахахааааааа преди 4 години
Браво Боци Бой на *** докато дишатНе трябваше да им даваш президентството.Но следващия път да ти е за урок. Никаква влас на бсп/бкп докато потънат в небитието .
25
15
 
6
 
! Отговори
Туризъм преди 4 години
Няма ли да е добре за туризма? Ако сме в евро, няма нужда да обменят пари чужденците или българите в чужбина, когато ходят там. Това е един + дет се сещам. Някои викат, че цените ще станат 2х, но сега никой не спира бизнесът да ги направи двойни. Просто никой няма да купува. Я направете хлябът 1 лв, 1 евро, та да видите, колко пенсионери с 100 евро пенсия ще го купят. Цените ще са приблизително същите като сега.
24
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук в Саарбрюкен при вкарване на еврото цените ги обърнаха в евро едно към едно. От една дойче марка в едно евро. Също и заплатите от 2000 дойче марки в 2000 евро и народа не усети разлика. Но при вас с този валутен борд ще изгубите половината си заплата. Вашите ненаситни търговци хляба от 1 лв ще го обърнат в 1 евро вместо 50 евроцента.Което струва 5 лв ще стане 5 евро и така нататък. Но заплатите ви от 1000 лв ще станат 500 евро което ви реже наполовина. Но това никой няна да ви го каже.
23
3
 
14
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
Как ще се присъединиш към клубът на богатите с доход под 100 000 евро на месец? Само с приказки не става. Те могат да те наемат като гастарбайтер но не и да се присъединиш към клубът на богатите с 500евро заплата. Как ги виждаш нещата, да не си пиян от петък още?
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана с РЕФЕРЕНДУМА?Защо се потулиха нещата?
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно,до 6 г няма да има ни евро ни ЕС.Австрия,Швеция,Дания иХоландия напускат до 1 г.Ще има референдуми там за оставане в ЕС скоро .
20
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тука съм съгласен с него,по-добре международна валута,отколкото регионална,освободена от валутния борд,ако борда падне,кво прайм,колко и каква ще е инфлацията,никой не знае,всяко едно правителство може да реши да печата нови банкноти и инфлацията фръква
19
6
 
20
 
! Отговори
мак преди 4 години
Клъвнахме вече, с евро всичко ще се оправи. И най-важното, бб ще задоволи личните си амбиции. Ама какво разбира той? Да каже, какви неизгодни за българия клаузи има, та да знаем всичко, а не само това, за което мечтае този и за какво му е удобно да говори.
18
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целта на това активно мероприятие е да се освободи резерва от 40 милиарда лева,който сега крепи борда,за да може боко да си ги изхарчи за свое и на шайката удоволствие.
17
22
 
9
 
! Отговори
Да преди 4 години
Прав е ББ и за радост никой не може да спре България да приеме Европейската валута и с това просперитета и развитието на страната.Въпреки съпротивата на Москва и нейните лакеи *** и олигарси в страната. Родината ни ще се присъедини към клуба на развитите и богати страни.
16
6
 
24
 
! Отговори
Чакалнята на Борко преди 4 години
Не, не е добро.Не искам заплатата ми да е 400 ЕУРО, а цените да са закръглени към по-високата стойност.