Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19

Не било работа на сериозен премиер да говори за кройки, плат и калцуни
303
Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП се ядоса от изказването на премиера Бойко Борисов след заседанието на Съвета по сигурността в Министерския съвет. Репликата, която вбеси левицата е: "Това е вид война, гледали сме го по филмите. Надали ще разберем кой го свърши, но берем последствия".

Още по темата
"Няма как в едно изречение да кажеш: Не се паникьосвайте, ние сме във война", скочи червената шефка Корнелия Нинова. Тя препоръча на Борисов да се ограничи в изказванията си, защото с всяко свое изявление увеличавал паниката в страната. Според нея настоящата ситуация с разпространението на заразата в България изисква хладен разум, отговорност и реакция без паника. 

 
"Смятаме, че е добре да се даде думата на сериозни хора и професионалисти и сме готови с всичко, което е необходимо като опозиция да съдействаме за изпълнение на разумни решения", посочи тя. 
 
Нинова смята, че изпълнителната власт е закъсняла с мерките за превенция срещу разпространението на коронавируса. 
 
Тя отбеляза, че в Европа правителствата мислят държавнически и са приели пакет от конкретни социални, бюджетни и социално-икономически мерки за подпомагане на населението и бизнеса. 
 
"Опазването на здравето на хората е най-важно за нас“, отсече тя и от името на левицата благодари на лекарите, на медицинските сестри и персонала в болниците. 
 
"От ГЕРБ бяха наричани в годините убийци, наскоро миналата седмица терористки, а днес тези хора с риск за собственото си здраве и здравето на близките си са на предна линия и заслужават и получават нашето уважение с това, което правят. С тревога чухме, че лекари и сестри от белодробната болница днес са готови да подадат оставки, защото не разполагат със защитно облекло, а са в контакт с хора, които може би са рискови. Този, а и други случаи в последните дни показват, че правителството на Борисов закъсня с реакцията и с подготовката на реакция", упрекна Нинова.
 
Тя обвини още, че Борисов не се държал като сериозен премиер, защото "на пресконференции през два часа говори за кройки, за плат и калцуни“. 
 
Соцлидерката предупреди, че отсега трябва да се мисли за социалноикономическите последици в следващите години, защото една икономическа криза би довела до още по-голямо обедняване на българите и загуба на работни места.
 
Правителството обаче не предприемало никакви мерки в това отношение.
 
Заради това БСП ще изпрати писмо до работодателските организации с молба за професионален и обективен анализи за последствията от разпространението на коронавируса в икономически план. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една китайка изяла кило и половина чесън и се оправила. Вярно, възпалило и се гърлото, но оживяла
37
10
 
13
 
! Отговори
Има ли пилот? преди 4 години
Има ли пилот в самолета на държавата?Безполезния фукльо ББ да се махне като не умее да управлява. От днес за утре дори не могат да планират.От три месеца знаем за корона вируса, а онзи ден ни показват как в Интендантско обслужване Калофер разработвали маска и ще чакат да бъде одобрена.Никаква подготовка на държавата, на населението за бедствия и аварии изобщо. А сега и конкретно... за ти месеца не са си мръднали пръста.Птичия мозък на Страхливеца успява да мисли само за момента. За утре няма
36
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом Борисов каза,че е като война,значи следващото ще е :''Всички в къщи и кой излезе съм пуснал мутри с бухалки''!!!!''Лош матреял от дума не разбирате!''Ще има бой!!!!
35
1
 
4
 
! Отговори
SARS-CoV-2 преди 4 години
Тежка е царската Корона!
34
12
 
21
 
! Отговори
Румен Радев-Плехото преди 4 години
Президента е зает да сплетничи и да създава евтини женски интриги :)Типично за военните, от соца. ''Обединителят на нацията'' Хо-хо. На Нинова машата.
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали са такива симптомите както са ги описали,но първичните приличат на хрема и леко простудно заболяване с лека ангина за които може би профилактично как превантивна мярка да помага гаргара или обработка на гърлото с вода и малко сода бикарбонат като се разтрие с пръст обвит в марля намокрена от този разтвор в дълбочина до обработка на сливиците от полипите болезнени върху тях и за нормализиране на цялата устно-носова кухина леко под ноздрите на носа и над брадичката се маже с виетнамско чудо.
32
5
 
22
 
! Отговори
Луд преди 4 години
И на ботуша им беше весело в началото, а сега ходи ги питай Корнелио.
31
4
 
8
 
! Отговори
Bdbdb преди 4 години
Демек излиза короната не е вирус а тип война икономическа щото ако има световна война да кажем по просто с ядрени уръжия половината свят ще умре а честита ви коронаА за дели сте си въпроса кой държави диктуват това поне да излезна и да кажат че това е в нормалното на икономиката щото няма по друг начин да се каже
30
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що Италия затвори цялата държава за нула време, работата е дебела.Направо не ми се мисли.
29
2
 
26
 
! Отговори
Оту преди 4 години
От политическите ви простотии в момента никой няма нужда!
28
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като сме във война, да обявят военно положение и да забранят политическите партии. И това трябва да бъде направено от президента, защото той е върховният главнокомандващ.
27
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За всичко са виновни комунистите!
26
4
 
5
 
! Отговори
Бягат от отговорност преди 4 години
Война?!Дали? Или начин да се оправдаеш?
25
8
 
23
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Права е другарката Импексова, право да въвежда военно положение има само ударната шумкарска група от "Позитано 20", а също така и беквокалиста Радев, който също обяви война на българските институции ... !!!
24
9
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Зози,любимата ти тиква случайно да е фашист,по времето на Чернобил,го запитай,къде е бил на работа,и там дали са приемали фашисти,за какъвто ,го смяташ ти,същото прави и герб сега,като комунистите ,през 1986година,при аварията в Чернобил.
23
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излагация пълна. Болни мозъци са другарите и другарките. И без това са за закриване, но то най-застрашени от това "дето го няма" са техните избиратели, тъй че току-виж се приключило с тъй наречената опозиция
22
3
 
20
 
! Отговори
Притеснен преди 4 години
Мисля,че не сега е времето за критики.Просто всички трябва да се вземем в ръце и да се обединим срещу тази заплаха.Хората трябва да подкрепим мерките,които взема Правителството,защото друг изход няма или ако има такъв,никой не го е предложил.Не е важно кой ще спечели симпатиите на хората,а по-важно е изобщо ще ни има ли.
21
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо ББ ще затвори държавата и като Нерон ще подпали София. Така ще я спаси от вируса. После по новините ще го обявят за Супербойко
20
2
 
19
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Вижте какво ми прати бившата от Рим по Вайбъра на въпроса ми как са с щерка ми. Публикувам без изменения:"Вкъщи си седим. До 3 април тук е ваканцията. Верно ли в бг утре свършва? Ебaси тъпотията. Тук почти няма хора по улиците, пред аптеките и суперите чакаш отвън. Всички са с маски и като трябва да се разминеш с някой, той те заобикаля като прокажен. Пълна паника!"
19
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая пак на всяка манджа мерудия. Кой я пита въобще за НЕкомпетентното й мнение.