Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19

Не било работа на сериозен премиер да говори за кройки, плат и калцуни
303
Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП се ядоса от изказването на премиера Бойко Борисов след заседанието на Съвета по сигурността в Министерския съвет. Репликата, която вбеси левицата е: "Това е вид война, гледали сме го по филмите. Надали ще разберем кой го свърши, но берем последствия".

Още по темата
"Няма как в едно изречение да кажеш: Не се паникьосвайте, ние сме във война", скочи червената шефка Корнелия Нинова. Тя препоръча на Борисов да се ограничи в изказванията си, защото с всяко свое изявление увеличавал паниката в страната. Според нея настоящата ситуация с разпространението на заразата в България изисква хладен разум, отговорност и реакция без паника. 

 
"Смятаме, че е добре да се даде думата на сериозни хора и професионалисти и сме готови с всичко, което е необходимо като опозиция да съдействаме за изпълнение на разумни решения", посочи тя. 
 
Нинова смята, че изпълнителната власт е закъсняла с мерките за превенция срещу разпространението на коронавируса. 
 
Тя отбеляза, че в Европа правителствата мислят държавнически и са приели пакет от конкретни социални, бюджетни и социално-икономически мерки за подпомагане на населението и бизнеса. 
 
"Опазването на здравето на хората е най-важно за нас“, отсече тя и от името на левицата благодари на лекарите, на медицинските сестри и персонала в болниците. 
 
"От ГЕРБ бяха наричани в годините убийци, наскоро миналата седмица терористки, а днес тези хора с риск за собственото си здраве и здравето на близките си са на предна линия и заслужават и получават нашето уважение с това, което правят. С тревога чухме, че лекари и сестри от белодробната болница днес са готови да подадат оставки, защото не разполагат със защитно облекло, а са в контакт с хора, които може би са рискови. Този, а и други случаи в последните дни показват, че правителството на Борисов закъсня с реакцията и с подготовката на реакция", упрекна Нинова.
 
Тя обвини още, че Борисов не се държал като сериозен премиер, защото "на пресконференции през два часа говори за кройки, за плат и калцуни“. 
 
Соцлидерката предупреди, че отсега трябва да се мисли за социалноикономическите последици в следващите години, защото една икономическа криза би довела до още по-голямо обедняване на българите и загуба на работни места.
 
Правителството обаче не предприемало никакви мерки в това отношение.
 
Заради това БСП ще изпрати писмо до работодателските организации с молба за професионален и обективен анализи за последствията от разпространението на коронавируса в икономически план. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
14
 
27
 
! Отговори
Туню Бордюра преди 4 години
После китайците били хора.....Нинова е най-неприятния човек, който съм виждал -мяза на проста магазинерка с наглата си муцуна и трътлесто туловище.
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е да няма паника. Ако има паника означава, че вирусът е спечелил.В България може човек да се зарази с хиляди вируси ако не спазва лична хигиена.
16
6
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-9 внимавай какво пишеш,слънцето,ще ти прати гости,той е комунист.
15
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незнам дали има паника ама у нашио квартал магазини са с празни. Сутринта отидох да купя хляб и нещо за ядене ама се върнах с празна торба. Добре че родителите ми които са над 70 годишни бяха се сетили да напълнят фризера още миналата година щото сега щяхме да ядем на шлангажията Шланго. Сеяндурските управници наплашиха народа а един от село Банкя каза че сме във война Без паника. И стана точно обратното. Паниката започна и то осезаемо. Възрастните хора да не излизат. Децата им да носят маски.
14
15
 
11
 
! Отговори
инсайдър преди 4 години
ББ прави, това което г-н Сорос му казва. А той му казва: "създавай паника, за да инценираме библейските предсказания, за да узнаят скоро всички че Сатаната идва, ние заедно с г-н Ротшилд се грижим за това, не се притеснявай ББ, ще си получиш хонорара. Заедно ще създадем Нов световен ред и една световна държава, а ти ще играеш местния феодал, и без това ти отива. Докато си наша марионетка, няма да ви пускаме вируси, само тези националисти, италианци, и унгарци ще ядат сопата. А ти си трай."
13
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов всява паника за да кяри иначе и той е шашнат,я как се варди някой да не го зарази.
12
13
 
14
 
! Отговори
Umbrella corp преди 4 години
Африканска чума, свински грип, вируси, накрая ще се появи и мана по тиквите и ... край.
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма страшно. На 20 Март идва пролетното равноденствие което според народните предания означава че най накрая злото е победено и зимната тъмнина отстъпва в полза на лятното слънце и светлината. Нощта става по малка, деня се увеличава, температурите се покачват и започва нов живот. Ето днес вече птичките пеят навън в очакване на пролетта.
10
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато чета новините,стигам до извода,че хора които имат контакт с Китай или китайски стоки са потърпевшите от вируса! Или възрастни хора.Много странен вирус,избира си сам жертвите!
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9За Борисов говориш нали?
8
22
 
32
 
! Отговори
Ххх преди 4 години
Нинова, не осъзнавате ли, че ситуацията е повече от сериозна. Прави чест на Борисов, че лично се е ангажирал и прави максималното по силите си. Трябва да се премине през това, с минимално щети и жертви. Просто не е време за глупаво философстване и обвиняване, Нинова. Не е време за това. Вземете се в ръце и бъдете полезни в такъв критичен моментза всички.
7
3
 
2
 
! Отговори
Абе преди 4 години
2 статии на Цветанова отворих и двете с неадекватни на темата и текста заглавия.
6
17
 
31
 
! Отговори
tomahawk преди 4 години
Ей за тая (Нинова) няма вируси, няма нищо !!!Няма свински грип, няма корона, нямаше радиация след чернобил !?!?!Уляхте се бре, ако не вземат мерки, нищо не правят. Ако вземат, престарават се !?!?!?
5
22
 
29
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Ей на тези другарите от БСП много им се иска да има паника и хаос бе:):):):)А то няма:):):):)Искаше им се и още по-дълга суша,а то се скъса да вали последните дни:):):):)Искаха в България да нахлуят много мигранти,а Бойко си каза две приказки с Ердоган и мигранти няма:):):):)Ех другари,другари:):):):)
4
20
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Да бе, а какво да каже Боко? Всичко е точно. Нали едно време така вие *** скрихте Чернобил. Добре, че поне вируса удря главно дрътите *** над 60 години, гласуващи за БСП :)))))))))))))))))))
3
23
 
22
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Тя препоръча на Борисов да се ограничи в изказванията си..."Не я харесвам, с нищо не е по-различна от останалите шушумиги там, но тук не мога да не се съглася.
2
17
 
31
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
СЛАГАЙТЕ СИ МАСКИТЕ НИНОВА СЕ ИЗКАШЛЯ
1
28
 
36
 
! Отговори
вижда се преди 4 години
Толкова *** управляваш в България е нямало от създаването на държавата ни !