Борисов: Никой друг нямаше да може да направи "Балкански поток"

Никога не сме стояли по-добре на газовата карта на Европа, коментира Теменужка Петкова
Обновена: 16 май 2020 18:13 | 16 май 2020 14:00, Елка Василева
563
Борисов: Никой друг нямаше да може да направи "Балкански поток"
Снимка: архив, БГНЕС

"Никой друг нямаше да може да направи „Балкански поток." Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов при инспекция на строежа на интерконектора България-Гърция заедно с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

По думите му ЕС, САЩ, Русия и Турция са доволни по линия на изграждането на „Балкански поток“ и гръцката връзка за втечнен газ. "Това се дължи само на нас", каза Борисов.

Още по темата

Той добави, че коронавирус пандемията е забавила малко строежа на интерконтектора с Гърция, но работата се наваксва, като отбеляза, че строежът на „Балкански поток върви“ по-бързо.

"Работата не е спряла, в срок сме. Този проект никога нямаше да стане, ако не бяхме ние. Въпреки пандемията и трудностите „Балкански поток“ върви доста бързо. Тръбите са докарани и разнесени по трасетата. Машините са тук и заваряват. Другата седмица ще пристигнат още машини. Успяхме с много усилия да върнем България и имаме най-доброто разположение на газовата карта в Европа. Успяхме с много почтеност и откритост към Запада и Изтока. На територията на България се съревноваваме от Гърция и Русия кой по-бързо ще построи газопровода. На Чирен направихме още една много мощна компресорна станция, за да можем в посока Сърбия, Унгария, Македония и Словения да изкараме над 22 - 23 до 25 млн. куб. м газ“, посочи той.

Никога не сме стояли по-добре на газовата карта на Европа, коментира Теменужка Петкова и добави, че са спазени всички европейски изисквания и правила.

Трасето на преносния газопровод "Балкански поток", който да свърже Турция и Сърбия, ще премине през 11 области в страната. Към края на април по газопровода са положени над 240 км тръби, което е половината от предвидените над 470 км. Очаква се "Балкански поток" да бъде завършен до края на годината.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


563
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
384
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ментора бай Иван" .. и какво от това .."Че някъв който нищо не разбира нито от политика нито от икономика рИве по форумите?
383
3
 
20
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 4 години
Ха,ха,ха , тоя циркаджия!Изтърва "Южен поток" , сега се радва на "Турски поток" , когото е прекръстил на Балкански???И какво от това?Нищо не става от тоя пожарникар , вкопчил се е във властта с мутренски похвати и смуче като кърлеж!
382
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С Белене проблемите няма да продължават ако се отворат отново трудововъзпитателните лагери.Много хора са за почивка там.
381
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ханс ЗайделБрюда, заклевам се, никой не би тръгнал да чете на кой отговаряш.
380
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До не може да бъде!Ти нищо не можеш да гарантираш, защото нищо не зависи от теб, но е сигурно, че няма да е само руски газ, а вече руския газ се конкурира с други пазари, така че ако турците си го продават "с надценка" просто ще го купим отдругаде. Схващаш ли сега каква е политиката ни?А Белене дано никога не я построят, защото тая централа никога няма да заработи на печалба с тия руски реактори и въобще с руските тарикатлъци.
379
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12 тона фурмиОще не можете да преживеете, че са рационални и използваха да се направи бизнес. Смяяяяяяяятай.:))))))))))
378
0
 
11
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 години
Засега аз виждам само ,че рибата е още в морето,обаче тиганът е на огъня,даже и олио е сипано!Може също да се каже ,че само г-н Борисов с неговия неподражаем стил ,можа да развали сделката с Южен поток!Като няма риба ,и ракът е риба-гарантирам ,че пак ще купуваме руски газ ,само че с турска надценка!Е,ще купуваме и американски втечнен газ ,и газ от други източници -за червен пипер/или за хвърляне на прах в очите на слепите/!...А,и с Белене проблемите ще продължават -гарантирано е!
377
0
 
13
 
! Отговори
Ханс Зайдел преди 4 години
До Анонимен 121Просто е страхопъзльо и слуша силните на деня.Не виждам да е защитил интересите на българина и да е подобрил с нещо живота му.С една дума- удобен за тях и безполезен за нас.Това е истината,за съжаление.
376
1
 
7
 
! Отговори
12 тона фурми преди 4 години
Дали да не го канонизират, приживе.Подобно на учителя му - Т. Жив., дето си бе направил паметник ... приживе
375
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как не се е сетил да го кръсти Борисов поток.
374
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 433Какво не й е изгодно на сделката със самолетите. Или си мислиш, че Грипен бяха по добре ........ Румене?
373
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма БАЛКАНСКИ.Това е измишльотина на Б.Б.Има Турски поток.
372
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благословена е България ,че има такъв син - строител ,политик ,стратег и мислител ! Кой подписа перфектен договор с Македония ,кой направи изгодна сделка със САЩ за самолетите,кой се опълчи на Москва и отказа Южен поток ,кого нарекоха -Меркел на Балканите ?
371
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен4 432Не си дописал продължението ....?Ми кво да праа, като съм най-добрия"
370
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте видеото "Кошмарите на Бойко" На въпрос на журналист защо не може да живее без политика,той чистосърдечно признава-"Ми кво да праа.."
369
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най напред Гълъбова да се погрижи за БСП и троловете им че психиката, им замина.
368
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А червените *** пенявят и позеленяват от яд.
367
3
 
21
 
! Отговори
Д-Р Гълъбова, преди 4 години
Крайно време е да си приберете пациента.
366
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си спомним за Баташкото клане.Как са убили кмета Ангел Керелов-Извадили му очите и езика,набучили го на кол бавно,докато излезе през устата му и го опекли жив пред доведена насила публика и пред очите на баща му. Да живей Данчо Ментата,първа дружка борисова.
365
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този човек ще завърши политическата си кариера като най-мразения политик от народа си а в Европа най-смешния ,необразован и дебелок наглец.