Борисов: На фона на пълзящата криза по света икономиката у нас е жива

„Няма да спрем дотук, ще продължим да помагаме на гражданите и бизнеса“
Обновена: 29 авг 2020 11:44 | 29 авг 2020 11:40, Елка Василева
423
Борисов: На фона на пълзящата криза по света икономиката у нас е жива
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Радвам се, че на фона на пълзящата криза по света - у нас поддържаме икономиката жива. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook.

„Общо 72 млн. лв. получиха български малки и микро фирми за преодоляване на икономическите последици от кризата с COVID-19. Средствата са от оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност". Грантовете са между 3 000 и 10 000 лв.

Още по темата

Тепърва предстои да бъдат раздадени още 200 млн. лв. безвъзмездна помощ в подкрепа на средните предприятия. Мярката 60/40 продължава да работи отлично. Близо 200 000 души останаха на работа благодарение на нея.

Стартира и механизмът за подпомагане на секторите на транспорта и туризма с 290 лв. за запазване на работно място, както и нова схема за наемане на безработни.

Радвам се, че на фона на пълзящата криза по света - у нас поддържаме икономиката жива. За разлика от много други страни, в началото на годината ние не затворихме редица сектори и се запази препитанието на хиляди хора. Ние няма да спрем дотук. Ще продължим да помагаме на гражданите и бизнеса. Няма да е лесно, но с търпение, разум и единство ще се справим“, заяви Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


423
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
14
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ще продължим да помагаме на гражданите и бизнеса."Най-голямата помощ е да се махнеш веднага, престъпник! Заедно с цялата гербаджийска ***.ОСТАВКА!!!
13
18
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кризите не ни плашат д-р Борисов! Ти си проблема! ОСТАВКА МУТРО!
12
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НА ФОНА НА ЖИВАТА КРИЗА ПО СВЕТА У НАС ИКОНОМИКАТА Е ПЪЛЗЯЩА....
11
12
 
33
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Този *** наистина разчита на други *** да му стават на крака и да му ръкопляскат когато казва "Взех пари от данъкоплатците и ги дадох на сивия сектор"...
10
40
 
17
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Борисов е колос в национален и международен план. Виртуоз в политиката, ас в разрешаването на Гео политически конфликти! Стожер на мира, уважението и благоденствието на нациите.Ще съм му още повече благодарен ако разтури катуните по Софийските крастовища, защото в противен случай това ще доведе до граждански сблъсъци!
9
10
 
37
 
! Отговори
Устафка преди 4 години
След като оправихме микроколекторската фирма и на наш'те хора закъсалата банка и икономиката се била съживила?!?Новият затвор трябва да бъде на 4-ти километър май.
8
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
поредният премиерски бисер!българия не е северна корея,че да не е засегната от световната криза.финансово-икономическото цунами,което се задава от америка ще помете всички включително и българия.а глупостите от типа българите спасиха сезона по морето са несъстоятелни.българите по принцип си ходят на море както всяка година от 15 юли до 20 август.1 месец сезон е това спасиха българите.а компаниите опериращи със западняци и руснаци правят сезона 5-6 месеца.а доколкото знам годината е 12 месеца.
7
6
 
28
 
! Отговори
Сюфле нуминьон преди 4 години
Ще не оди с Ванката в Брюксел ти ОстАви икономиката!?!??
6
6
 
33
 
! Отговори
хахахаааа.... преди 4 години
мечтател.....
5
11
 
49
 
! Отговори
любо преди 4 години
Тоя мъжкар защо не е в Брюксел да дава обяснения, а прати лелките да му сърбат попарата??
4
13
 
22
 
! Отговори
Али ага Онур ефенде преди 4 години
Виж ся......'Бах аз таз икономика ако немам поне 4хилки в джоба за месеца разбиш?
3
9
 
15
 
! Отговори
555 преди 4 години
Когато разумът надделява всичко се получава .
2
45
 
19
 
! Отговори
х преди 4 години
Толкова добрини стори на народа, а 100 платени *** му искат оставката. Защо? За да се намърдат и да цоцат и те, не че мислят за доброто на хората.
1
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ресторантьорите и хотелиерите ли визираме, които само ... не им направихте?