Бойко Рашков: Спецслужбите са използвани за политически цели

Служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван преди вота на 4 април
22 май 2021 11:30, Александър Попов
398
Бойко Рашков: Спецслужбите са използвани за политически цели
Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван преди вота на 4 април, заяви пред bTV служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Засегнати политици призоваха за съд и най-тежките наказания, ако това действително е така.

Скандалът с подслушването тръгна от съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов, който заяви, че около изборите са подслушвани партийни дейци и водачи на листи.

Вчера прокуратурата съобщи, че започва проверка.

Рашков обясни, че е започнал проверка, защото го е оценил като предизборен ход, но са били дадени прекалено конкретни детайли, за да е само това.

Още по темата
"Проявих интерес, като се срещнах с хора, длъжностни лица, които имат такава информация и биха могли да изсветлят това нещо. Категорични са, че става дума за подслушване на политици от двете прилагащи СРС структури – ДАНС и ДА "Технически операции", посочи Рашков.

"ГЕРБ забравя, че тези държавни структури са на българската държава, те не са собственост на Бойко Борисов и не могат тези структури да се използват в полза на тесни политически цели. За голямо съжаление, тези структури са използвани по този начин дълъг период от време – през всичките мандати, с които те се гордеят и това използване за мен е изключително лош атестат за демократичната ни държава. Тези хора не се свенят от нищо, тези хора не се свенят от видеоклипове, в които ги показват как спят до милиони", добави той и предположи, че скандалът ще отекне и извън страната.

Рашков не разкри дали има подслушвани служители от МВР, допълни, че очаква да се извърши проверка от Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
7
 
! Отговори
Радев преди 3 години
Аз имам имунитет , никой не може да ме пипне , а сега и правителството е мое и импийчмънт да искат няма как .
195
0
 
9
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 години
А ДА СЕ ЛОВЯТ РУСКИ ШПИОНИ НЕ Е ЗАБРАНЕНО , НАЛИ...?ПУБЛИКУВАЙТЕ СПИСЪКА ИМ В ИНТЕРНЕТА!88
194
7
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Няма какво да разследвате . Всички г,е,р,б,е,р,и са престъпници! Това, че докато пиша коментара ме следят и го трият, ако е срещу г,е,р,б какво е?
193
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма значение кой е на власт. Подслушва ли се незаконно, поръчителите и изпълнителите в затвора. Трябва да има ефективен контрол върху служителите които слухтят.
192
2
 
8
 
! Отговори
Миро преди 3 години
Стига сте тровили въздуха бе.От както го избраха ***. ..те оня със зелените чорапи България се превърна в ***.
191
0
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Спецслужбите се използуват за политическия цели (ограбване на населението и забогатяване на една част по престъпно_законен начин). Това са съвременни робовладелци .
190
0
 
12
 
! Отговори
Щит и меч на БКП-ДС преди 3 години
Всичко е милиция и военна хунта!
189
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От пресата се получава информация КАКВО правят СЛУЖБИ! Вие добре ли сте? ЗАЩО ви плащат заплати? Пресата не е на бюджетна издръжка! Може би ще се оправи държавата и без такива управници! Аз си мисля, че БАБИКЯН САМО Е ДОСТАТЪЧНО ДА ПУСКА СЪОБЩЕНИЯ ЗА ВСИЧКИ СЪБИТИЯ! ИСТИНАТА И НИЕ СМЕ ИНФОРМИРАНИ! НАИСТИНА ЛИ СМЕ *** !4
188
1
 
3
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Според вас законно или незаконно ЦРУ подслушва целия свят, лидери,политици,бизнесмени,терористи и т.н. и т.н.???Който контролира информацията, той контролира света, тя е по-ценна от парите и всичкото злато на света!Сега разбрахте ли защо някои хора полудяха и пуснаха микробиологичното оръжие коронавирус, след като Хуауей се подигра със западните технологични компании и пуснаха 5 G!???Животът е жесток селяни прости!!!Агент Чарли Менсън!ЦРУ!!!
187
2
 
12
 
! Отговори
Майора преди 3 години
Докога ще търпим Атанасв да изнася неверни неща и заедно с другото ченге да ги огласяват!Те двамата много добре знаят , че някой каза, медиите писаха и т. н. без факти . са гола истина! Забравят че сега не е 1990 год. че България не е слуга на Русия и ненапразно гони руските шпиони. И вместо да готвят за избори , разбиват службите , които не са им подчинени , в интерес на враговете!
186
2
 
14
 
! Отговори
ЕМО преди 3 години
БОЙКО РАШКОВ НЯМА ДОСТЪП ДО СЕКРЕТНА ИНФОРМАЦИЯ, ДОРИ КАТО МИН.НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ??? С НАТО ШЕГА НЕ БИВА И ТАМ НЕ ВЪРВЯТ ЛАКАРДИИТЕ ПРЕД ДИКОФ И ЧАЛГАРЯ.
185
0
 
11
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Бойко Рашков , защо не казва , че това винаги е било практика, и службите винаги са изпълнявали политически поръчки, а не е практика само при ГЕРБ!!!Агент Алън Купър!ЦРУ!!!
184
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
prikazki...ama v europskata valutna zona ot tochnata data i chas.
183
2
 
13
 
! Отговори
ЕМО преди 3 години
2000г и 2005 ГНОМА ПЕЕШЕ ПАК СЪЩАТА ПЕСЕН ПРЕДИ ИЗБОРИ..... ТОГАВА ГИ НЯМАШЕ ГЕРБ.... ИМА ХОРА КОИТО ПОМНЯТ....
182
0
 
1
 
! Отговори
До 205 преди 3 години
нЕма да се шашкаш! Пишем си безплатно!
181
3
 
13
 
! Отговори
Ама няма нужда преди 3 години
Бойко Рашков: Спецслужбите са използвани за политически цели - няма нужда да ни казваш - виждаме! За нуждите на Радефффффф
180
1
 
9
 
! Отговори
69 преди 3 години
безмислени и вредящи агенции и комисии с лапачи, разфирмироване веднага!
179
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да спецслужбите се използват за политически цели !
178
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шашнат съм, колко много хора още приемат пари от герб за да тролят, като за последно. Не е възможно нормален човек, който знае като всички нас за безбройните им престъпления, да се изяви в тяхна защита, освен ако не е съучастник.
177
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде зачезна чекмеджедържателя? Къде службите му снасят информация за политиците от другите партии?