Бойко Рашков: Спецслужбите са използвани за политически цели

Служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван преди вота на 4 април
22 май 2021 11:30, Александър Попов
398
Бойко Рашков: Спецслужбите са използвани за политически цели
Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван преди вота на 4 април, заяви пред bTV служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Засегнати политици призоваха за съд и най-тежките наказания, ако това действително е така.

Скандалът с подслушването тръгна от съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов, който заяви, че около изборите са подслушвани партийни дейци и водачи на листи.

Вчера прокуратурата съобщи, че започва проверка.

Рашков обясни, че е започнал проверка, защото го е оценил като предизборен ход, но са били дадени прекалено конкретни детайли, за да е само това.

Още по темата
"Проявих интерес, като се срещнах с хора, длъжностни лица, които имат такава информация и биха могли да изсветлят това нещо. Категорични са, че става дума за подслушване на политици от двете прилагащи СРС структури – ДАНС и ДА "Технически операции", посочи Рашков.

"ГЕРБ забравя, че тези държавни структури са на българската държава, те не са собственост на Бойко Борисов и не могат тези структури да се използват в полза на тесни политически цели. За голямо съжаление, тези структури са използвани по този начин дълъг период от време – през всичките мандати, с които те се гордеят и това използване за мен е изключително лош атестат за демократичната ни държава. Тези хора не се свенят от нищо, тези хора не се свенят от видеоклипове, в които ги показват как спят до милиони", добави той и предположи, че скандалът ще отекне и извън страната.

Рашков не разкри дали има подслушвани служители от МВР, допълни, че очаква да се извърши проверка от Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП няма Да правят Такива Неща
215
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глуха държава не ни трябва
214
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Танасе айде да си одим
213
0
 
8
 
! Отговори
Сталинка преди 3 години
Дедо възкръсна!
212
0
 
11
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Всичко това са Ченгесарски фишеци, за да махнат шефовете на службите и Гешев. Недялков пускаше едни клипчета в неговия сайт, в които плешив мъж с щръкналите уши, държавник, борец с мутрите, семеен, е заснет с две жени, на които той прави френска любов. Жена му като разбрала го оставила да спи пред вратата на резиденцията в Бояна
211
7
 
0
 
! Отговори
Василев преди 3 години
От свръх секретният отдел на ЦРУ , сме длъжни да заявим, че обикновения български гражданин не се интересува кой кого е подслушвал и кой казал на някоя жена , че е еди каква си, а защо умираха хора болни от коронявирус по стълбите, а елита се лекуваше в най-добрите медицински заведения от най-добрите доктори!Защо се похарчиха 4 милиарда за една газова тръба 4 милиарда, която доставя само руска газ на Сърбия и то запълненна на половин капацитет!От тези неща се интересува българина!Брамбишър!ЦРУ!
210
1
 
12
 
! Отговори
некой пита преди 3 години
Ами те вчера публикуваха разговора с ЧЕРЕПА по ТВ1!!!!
209
0
 
16
 
! Отговори
ТАСС е упъномощен да преди 3 години
ТАСС е упъномощен да заяви!До избирателите на ДБ! Още ли вярвате, че вашите лидари са демократи, сини хора?Ако да, сте глупави или бивши, настоящи служители на ДС!
208
2
 
5
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 3 години
Абе ще им се хванете за оная работа на шайкаджиите ако са си взели оня майстор с отверката дето прецака кетчерите на цецко та прикриватурата не можа да го осъди...!!!!
207
1
 
1
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Българският бизнесмен и българският висш държавен служител, тоест българския елит е смазан, от световната конкуренция, защото по време на пандемията попадна в космическа земна орбита на безтегловност, да ходи и живее на българска земя , но да няма почва под краката си, и загуби всяка легитимност, че той може да бъде водач на българския народ и да го води в трудни години!И започнаха едни безкрайни скандали, за да отклоняват вниманието на хората!казах ви всеки да започне да работи качествено!ЦРУ
206
1
 
10
 
! Отговори
Нета е затова! преди 3 години
ПУБЛИКУВАЙТЕ РАЗГОВОРИТЕ ИМ С ЧЕРЕПА.
205
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвратително е постоянно някой да те следи дори и под юргана.-------------Ми да отвратително е някой да снима в спалнята на господин Борисов!
204
1
 
8
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 години
ПУБЛИКУВАЙТЕ РАЗГОВОРИТЕ ИМ С ЧЕРЕПА!
203
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВасилевДобре. Но след като последните 11г управлява банкянския футбалер, защо не е променена тази практика?
202
1
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Колко долно да се оплакваш от недоказано подслушване, а основните пропагандни лозунги да са незаконни компроматите, колко от качени трябва да са хората които още не са разбрали, що за Ченгесарски номера правят Гнома, Смрадев и Тарашков, пък Чалгаджията подкрепя мощно:с пост във facebook. Ше падна от смях
201
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умните и красивите кухи *** си избраха ретроградни комунисти, които се занимават с подслушвания и интриги. Който си спомня какво беше при Тройната коалиция,когато Рашков беше шеф на Националната Следствена Служба ще се сети за какво говоря,
200
0
 
12
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
ЗАКОННО Е ПОДСЛУШВАН ЧЕРЕПА,НО ЧЕРЕПА Е ГОВОРИЛ С РАШКОВ-----ТОВА ИСТИНАТА
199
1
 
2
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Подслушването винаги се е правило и ще се прави от умни и интелигентни хора, защото така няма да вървят след събитията и после да се мобилизира и разподва голям ресурс, човешки,финансов, след като само с едно подслушване може да проследиш как вибрират мозъчните гънки в главата на своя конкурент, опонент или съюзник!Вече има изкуствен интелект, който синтезира информацията и изгражда психопрофила и умствения капацитет на всеки подслушван човек!Животът е жесток селяни прости!Агент Гарфийлд!ЦРУ
198
6
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Ами то си има контрол върху службите. Когото поръча ББ и неговия прокурор. Само, че не е само за,политиците, които работели с обществени пари, а е за всички!!Отвратително е постоянно някой да те следи дори и под юргана.
197
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1990девет милиона мишлета си играят на ченгетаА котараците........