Плевнелиев: Радев руши нашата демокрация!

Раздели жестоко нацията, смята бившият държавен глава
18 сеп 2021 22:10, Красимир Ангелов
491

"Румен Радев се заигра с етническата карта на България и вбеси ДПС. Никога досега президент не си е позволявал да направи това, което Радев направи". Това заяви президентът (2012 - 2017 г.) Росен Плевнелиев в студиото на "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Трябва да има човек, който да може да победи президента популист. Радев руши нашата демокрация. Това е първият президент на България, който не спазва Конституцията. Радев трябва да си ходи, за да спасим нашата демокрация. Раздели жестоко нацията", заяви още бившият държавен глава.

По думите му кандидатът за президент на ГЕРБ не трябва да бъде партиен, а широкоскроен кандидат, който да стигне до балотаж, където да събере широка подкрепа.

Още по темата
Според Плевнелиев фактът, че изборите са 2 в 1, променя до голяма степен правилата.

"Тук може ГЕРБ да допуснат стратегическа грешка, каквато допуснаха с Цецка Цачева. Тя беше много добър човек, но не беше добър кандидат, за съжаление. Партиите разсъждават, че трябва да извадят тяснопартиен кандидат, който да дръпне резултата на партиите напред. ГЕРБ не трябва да го прави", обясни Плевнелиев.

Според него в следващите два месеца Слави Трифонов ще има много поводи да се скара с президента Радев. Едната причина била създаването на политическа партия в синхрон с президентската институция, визирайки проекта на Кирил Петков и Асен Василев.

"Целта е Румен Радев да има къде да отиде, ако изгуби президентските избори. Защото той няма да може да се върне в БСП. От друга гледна точка целта е този път да се управлява. Има директен удар срещу "Има такъв народ". ИТН разочарова президента да сглоби правителство. Появява се нов политически проект, за да може да управлява дуетът Христо Иванов - Румен Радев", смята президентът (2012 - 2017 г.).

Той прогнозира, че "Демократична България" ще издигне формална президентска кандидатура, след което на балотажа ще подкрепи Румен Радев. Плевнелиев е на мнение, че ИТН трябва да издигнат своя кандидатура за президент, защото „ Радев им е приготвил ножа в гърба“.

"Ще се боря за демократична България, но няма да участвам на предстоящите избори", обяви гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


491
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Активизирал се е, защото Румбата ще спечели втори мандат. А пък Деса Банова иска да е първа дама.
309
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плевнята много се активизира напоследък.
308
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коя твоя демокрация е разрушена ве лилипут?
307
25
 
7
 
! Отговори
ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ПРАВ! преди 2 години
Ще бъде голяма грешка на Борисов, ако не номинира съденият за ощетяване на руските интереси Николай Ненчев за президент и председателя на Атлантическия съвет на България /АСБ/ Доцент Момчил Дойчев за вице-президент. И двамата са достойни български евро-атлантици.
306
4
 
36
 
! Отговори
Глу Пак преди 2 години
Преродената ирландска Пастирка словоблудства.
305
7
 
46
 
! Отговори
Б.Костадинов преди 2 години
А Вие Другарю Певнелиев не я ли решихте с вашето раболепие и послушание?От всички Президенти до сега Вие сте най-слабия.
304
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ахаааа! Вашата демокрация се руши значи? Коя е вашата демокрация бе, Росене?
303
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
развалили личната демокрация на измамника расим
302
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТВОЯТА я руши, моята-НЕ!
301
3
 
48
 
! Отговори
Спокоен преди 2 години
Принципно, бившите президенти много рядко правят изявления, дават мнения и т.н. И Стоянов, и Първанов ако щете, пък и по света е така. Само това недуразумение през ден подскача и джавка пред някоя камера. Имам усещането, че изпитва дефицит на внимание.
300
2
 
46
 
! Отговори
Алко преди 2 години
Спрете да показвате това "нещо"!!! Срам ме е, че този е бил президент!!! Не познавам човек, който да го е харесвал нягога във времето. ФАлшиво избран и насила изкарал цял мандат!
299
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи стига сте си запълвали програмите с разни смешковци. Резултата е ясен.....Румен Радев - ПРЕЗИДЕНТ!!!
298
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази личност може би не разбира, че и на предишните избори го влачеха от студио в студио, от медия в медия и с абсолютно нищо не помогна на един от тримата най-богати в света футболисти, а именно Бойко Борисов....Обидното е, че футболиста от Банкя продължава да има народа за доста глуповат и с помощта на мекотелото ще го обърка и промени мнението му. Но факт е, че никой не смее да се изправи срещу явлението Румен Радев, защото знае как ще бъде, не, победен, а размазан!!!
297
2
 
37
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тиквата го страх да излезе за президент срещу Генерал -изтребител Радев защото ще го отстреля :)))
296
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 435 имам чувството Абе ти очи,уши,нещо в главата имаш ли?Няма за какво да се договарят никой с никого,та този зелен чорап е абсолюно вреден за България
295
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато българина разбере, че е много важно всички да са добре. Защото в момента това не е демокрация, а един див капитализъм. Бойко държеше политиката и следеше някой да не кривне в друга посока, Пеевски разпределяше парите в държавата, а Гешев ги пази.....Герб и ДПС са отровни за средната класа. Факта, че масово се напуска страната от лекари и медицински персонал, образовани хора и дори тези без специално образование, говори за мафиотското управление на държавата ни...
294
19
 
5
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Какъвто е днешния прецедент такива са троляците му и всички подкрепящи го.Формени
293
2
 
24
 
! Отговори
имам чувството преди 2 години
че всички стари мутри са се разбрали по между си, да говорят глупости срещу Радев и други достойни личности, за да объркат народа.. Защото ако избереме Кирил Петков, Василев, Рашков, Радев... ще им се потърси сметка на всички
292
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На следващите избори ИТН ще са първи с пълно мнозинство а Румен Радев ще спечели още на първи тур! Само те мислят за обикновения българин, ръководят се от Конституцията и Законите на РБ а не като другите козируващи на чужди интереси партии и мижетурките около тях!
291
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не случайно Борисов и неговите фалшиво създадени с наши пари бизнесмени се ползват едва с 15% доверие. Крайно време е да ги свалим от джипките и да престанат да се държат с народа като с *** роби. От 30 години не сме имали политици, които работят за тези, които са ги избрали на тези постове. Корупция, лъжи, кражби, разпределяне помежду им на европарите....Ако не бяха крали и наистина градяха не собствените си партии, а държавата, сега нямаше да има липса на образовани хора...