Гроздан Караджов: Никога не съм искал тези пари, това е лъжа!

Цитираните 3,9 млрд. били натрупан дефицит в бюджета на министерството
Обновена: 9 юни 2022 11:43 | 9 юни 2022 11:39, Красимир Ангелов
107
Гроздан Караджов: Никога не съм искал тези пари, това е лъжа!
Снимка: БГНЕС

"Това, което ви беше представено вчера като основен проблем, че аз или ИТН сме поискали 3,9 милиарди допълнително в бюджета на МРРБ е лъжа! Аз никога не съм искал тези пари, няма един ред от моя страна, свързани с такива искания". Това заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Той посочи,че никой не е поставял условие за даване на допълнителни средства.

Караджов посочи, че във вторник следобед е бил във финансовото министерство, с документ, в който се вижда, че са се натрупали с решения на НС допълнителни задължения, които трупат дефицит в бюджета на МРРБ. По думите му това е дупка в размер на 3,9 млрд. която се получава от решение на НС, с която се прехвърлят 1,2 млрд. от бюджета на МРРБ за стари плащания, както и още 1,2 млрд, които са за стари, започнати, но недовършени работи.

Още по темата
По думите му и двете точки касаят договори, за които бюджетът на МРРБ е натоварен допълнително отвъд това, което е прието пред декември.

По думите му е поемана отговорност, че тези средства ще бъдат добавени в актуализацията на бюджета, но това не се е случило.

Вторият такъв дефицит е незалагането на средства за магистрала „Хемус“ и скоростния път Видин – Благоевград. По думите на Караджов е имало колективно договаряне, в което министърът на финансите е посочил, че там няма да се слага средства и след като се оправят проблемите с инхаус договорите, чак тогава ще има финансиране.

"Работата спря за съжаление по тези магистрали“, посочи Караджов.

Той представи документ, в който се вижда натрупания дефиццит, а не парите, „които Караджов“ иска, „за да напълни гушите на крадливи фирми“.

Отделно от коалицията сме обещали и 500  млн. на общините за ВиК проекти и да си оправят пътища, които са в отвратително състояние.

ИТН ще подкрепи бюджета в социалната част, каза Караджов. "Алармирам, че се отваря системен риск за бюджета и за републиканската пътна мрежа, защото аз трябва да избирам една от няколко неща – да откажем финансиране на общините, да не направим необходимите възлагания, защото 660 млн. вече са изхрачени, тоест ние трябва да не ремонтираме тези пътища, които се обещали на хората, а това ще създаде риск", обясни Караджов.

"В паниката, че изпускат управлението, както стана при избора на гуверньор на БНБ, започнаха по същия начин както да говорят за крадливите фирми, милиарди, за неща, които нямат нищо общо нито с казуса за вчерашното ми напускане от заседанието на МС, нито отговарят на фактите", подчерта още Караджов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
1
 
! Отговори
от село преди 1 година
Вярвам на Караджов ,защото не вярвам на Киро лъжеца.
71
1
 
5
 
! Отговори
Ясен преди 1 година
Гроздан Караджов: Никога не съм искал тези пари, това е лъжа!Исках повече.
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И накрая се оказа, че ги е поискал.
69
0
 
3
 
! Отговори
Емо преди 1 година
Много лъжи,малко истина,а кражбите вървят с пълна сила!До кога,ще е така,драги празноглавци?Народа ви готви секира!
68
0
 
3
 
! Отговори
119 преди 1 година
Кючеци и лъжи
67
1
 
6
 
! Отговори
Факти преди 1 година
Освен тия фирми други в Бг нема ,вариянта е чужди фирми или закриване на сектора и връщане на конете и магаретата по черните пътища и връщане на милярди на ЕС след 2024г!!!!
66
6
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Киро след няколко месеца като примиер се има за незаменим и плаши с хаос ,аре Бойко и той викаше за хаос след него ама имаше 3-4 мандата ,а тоя позьоор след няколко месеца се има за Хенри Кисинджър.Само набалбукаха страната с кредити....
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ни лук съм ял, ни лук съм мирисАл
64
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе незнам ама по времето на Борисов бюджета винаги беше с излишък. Сега данъците са същите а има огромен дефизцит още в началото на управлението на тия...
63
4
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Никога не бил искал ама е долен ГЕРБаджия. Явно ГЕРБ-СДС-ДПС-ИТН-*** ще се обединят за да тласнат България към ново дъно и кражби !
62
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжите се пишат и спускат от шуробаджанашката жидовскочифутска тyмбa която окраде България с над 30 млд за 10 дни. и която ударно ще продължи краденето до последно на която водач е както винаги ур удливата Корнелия и израелски господа измамили бълг.народ с фалшивото машинно гласуване с което докараха тези крадци.
61
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Нико - Герб ПП трябва да започнат разговори. - ___- това го казвам още при първите избори, миналата година! Само дето Кирил е надъхан от пРезидента и се сдави с Борисов!
60
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО РАШКОВ ОТИДЕШЕ В КПКОНПИ ЩЕШЕ ДА ПОГНЕ ПАРИЦИТЕ НА пеески И ЗАТОВА ДОГАН ДРЪПНА ЩЕПСЕЛА -ИТН
59
13
 
22
 
! Отговори
Алов преди 1 година
Ама слушайте го внималтелно.Не искал никакви пари, но искал пари за текущи разплащания. Те били към различни фирми и част от тях са тия на Боко. 3 млрд. куцият Славко е взел поне 100-тина мильончета
58
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичо се прави заради закона за конфискация на имущество и средства за които няма доказателство за произход .А човека ,който трябва да е лидер на тази институция на 100% ще я изпълнява.Не е Македония и Бюджета причината.Слави също е засегнат от този закон.Той притежава много пари,за които няма доказателство.
57
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяха, че ще им търсят резултати и няма да могат да си правят далаверите и пропищяха, колко са онеправдани. А да подвиват опашки точно в този момент, показва и колко ги е грижа изобщо за страната. Изобщо отсега нататък, който се опита да дестабилизара допълнително държавата или се отклони от обещанията си, трябва диреткно да се вкарва в затвора за национално предателство за поне 20г за пример на следващите мераклии.
56
26
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярвам на Караджов.
55
7
 
7
 
! Отговори
до 6556 преди 1 година
Много слаба манипулация имитаторе на човек, смяташ ли, че някой ти повярва, че си гласувал за ПП ? Абе поумнейте още малко бе, продават се книжки в книжарниците да знаете акоюне сте влизали там, купете си по избор....
54
8
 
20
 
! Отговори
ЙОРДАНОВ МС преди 1 година
Грозданчоооо, нали не смяташ че ти вярваме че с декларираното ти месечно възнаграждение си закупил апартамент в Рим, Мерцедес EQS и какво ли не още !!!
53
26
 
17
 
! Отговори
6556 преди 1 година
и аз съм гласувал за ПП, но няма да повторя - про-американската им и отричаща здравия разум външна политика преля чашата. За това сега се радвам, че падат и никога няма да гласувам за тях. Евала на Корни, че спря явното даване на оръжие на ***!Американците ги мразя по природа, нищо добро не са направили никога за България!