Кирил Петков впечатлен от Габриел: Не залоствам вратата за бъдещ кабинет

В нейно лице разпознах човек, който беше дошъл да води истински разговор, посочи той
13 май 2023 10:10, Красимир Ангелов
271
Кирил Петков впечатлен от Габриел: Не залоствам вратата за бъдещ кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В лицето на Мария Габриел разпознах човек, който беше дошъл да води истински разговор, а не само да чуе "не" от нас. По време на срещата аз си мислех колко ужасно би било следващите 4 г. да имаме управление ГЕРБ-ДПС-БСП, заяви съпредседателят на ПП и бивш премиер Кирил Петков пред bTV.

Още по темата
"Затова не залостих вратата излизайки от тази среща, а казах искам да поговоря с всичките ни органи. Имаме ясно решение, но преди да кажем твърдо „не“ искам да събера всички да мислим дали има друг вариант, освен да дадем държавата на тройна коалиция, която не вярваме, че ще изпълни задачите, които поставяме в нашия план за България. И това, което е важно, е, че някои от отговорите ни й харесаха на Габриел".

Ще направим първо изпълнителен съвет на „Продължаваме промяната“, после национален съвет, после ще направим коалиционен съвет, обясни той. 

По думите му кандидатът на ГЕРБ Мария Габриел е направила нещо различно от очакваното от ПП-ДБ - давала е отговор на въпросите им и това им е направило много добро впечатления.

"Аз видях, че от другата страна, в нейно лице, всички я обвиняваме, че от 2005-та година не е била в България, няма никакъв опит, но може би точно затова имаше някакво европейско поведение", посочи Петков. По думите му има пълно съгласие с тезите на Мария Габриел за военната помощ за Украйна, за приемането на Истанбулската конвенция, въпросът за Еврозоната - "това са истинските въпроси, по които една такава дискусия трябва да стане".

Първа реална стъпка към малко доверие е, ако ГЕРБ-СДС подкрепят наш председател на правната комисия, коментира Петков.

По темата за евентуалната смяна на главния прокурор Петков каза, че нещата трябва да се случат по институционален начин, "но най- голямата бухалка в държавата, когато се държи от неясни фигури на преден план, ние оставаме с превзета държава".

"Частно да си кажа, не смятам, че има шанс да покрепим правителство на ГЕРБ, но не казвам "не", отивам да обсъждаме в Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната", 65 глави мислят по-добре от една", заяви лидерът.

След края на срещата в петък следобед лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов препоръча на ПП-ДБ да преспят и да решат днес дали ще ги подкрепят.

Ако не им кажат, още днес ГЕРБ започват разговори с ДПС, БСП и ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
4
 
10
 
! Отговори
СМЕХ! преди 1 година
БОРЦИТЕ С МАФИЯТА ПП СЕ ПРЕГЪРНАХА С МАФИЯТА?
146
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евро снажката е поредният фигурант на ЧЕКМЕДЖАН - на кого не му е ясно !Какво правителство уж ще прави и какви задачи и програми ще изпълнява ..та снажката въобще не е в час ...отговаряла от пчеличките- дооо супер компютрите в европата - ошлайфан камък - дет на всякъде и за всичко пасва - и цопва в българското полит- мафиотско блато..ЧЕКМЕДЖАН всичките му "назначения" са все от тоя род- дет НЕвдяват и НЕстават за позиция или пост- само да слушкат да подписват и подпечатват- и малко да папкат..
145
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вежте му нивото- на кирчо - дето е изкарал тримесечния курс в харвард впечатлен от една нищоправница - дето разтягаше локуми за цифровизация когато слугуваше на борисов - за една стотинка работа не свърши и я пратиха в европарламента - място за нищоправници дето изпълняват всякакви поръчки- горко на народа дето си позволи да го управлява - пардон да прилага техниките които ще и напищат от краваршингтон
144
1
 
11
 
! Отговори
БОЙКО Е ВЕЛИК! преди 1 година
Я, КИРЕТО КЛЕКНА И СЕ НАДУ.И НА БОЙКО?
143
1
 
11
 
! Отговори
Цеко преди 1 година
по-впечатляваща е от Лена, спор няма
142
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кучетата на американското посолство се сдушиха.
141
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парапето и е фърлил мерако. Ше и го тура у хитлериския мустак между кра чката.
140
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Do113 zarvulane ti kade zives be pomio tupa ot koj pestera islesna be smazkan muschmol
139
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Do 140 ti njmas pravo na mnenia tolkova minusa si nazykal obratno v Karlukovo
138
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
В този форум има повече съдии отколкото юридическия факултет е изкарал. Добре, че подобни персони не са в съдилищата да раздават присъди без доказателства и да пращат при някой си бай Ставри хора от ГЕРБ. Преди да видят сламката в окото на другия, да видят гредата в своето. Не , че смешници не е имало винаги, но тук се изявяват твърде из-ро-дени такива.
137
0
 
5
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Сго-Дих-МЕ-СЕ .Опасен Чар и МВР .
136
4
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Баце им подава кукичката замаскирана с разни лакомства. Може и да пусне малко гювеч сега, ама след най-много година ще им бие шута и тогава шарлатаните я влязат, я не. Хитър е Мутрагеньо. Е и те не са хас будали, тая кондика им е ясна,търсят начин да минат метър, ама трудна работа.
135
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нищо няма да се обърка, екстра си е ей така без герп и пп в управлението. Правителство си има - и си работи. На мен ми е ехтра. Не ме интересува Украйна нито ЕС и некви ценности - няма такова нещо. Тия на хранилката нека се гърчят.
134
9
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
КИРО ТОВА Е ПРАВИЛНОТО ЗА БЪЛГАРИЯ ТОВА Е ЕВРОПЕЙСКОТО ТОВА Е ПЪТЯТ ДЕЙСТВАЙТЕ
133
9
 
8
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Единственият начин да се изпълнява и програмата на пп-дб е да подкрепят проекта за правителство на М.Габриел.В противен случай отиваме на нови,нови и все по- нови следващи избори,след които ситуацията ще е все същата или подобна на сегашната.Изходът е един-съвместно управление на първите две политически сили. Друго спасение за сега България няма,защото комунистите от бсп са против много европейски ценности,Украйна и еврозоната и ще се обърка всичко.
132
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро явно вече нито Линда нито Лена му дават щом се впечатлява от жираф с адамова ябълка.
131
5
 
13
 
! Отговори
Деса Общата преди 1 година
в герб всички са баджанаци благодарение на деса общата.
130
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръгвайте си ГЕРБ, напуснете, махайте се. Трябва да ви вкарат по затворите. Все ще има за какво. В КПКОНПИ има много информация.
129
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП реално колко са управлявали? Като партиите на статуквото по села и градове си управляват в същия ритъм. Е, има един Зарко Димитров ли се казва, ви би дуспата на ГЕРБавите убитаци. Остава и само да свидетелства срещу вас.
128
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изпразват ли ви се нощните шкафчета хотелиери от ГЕРБ и БСП? Все ще я карате на джоба на държавната и европейската хазна ли? Не сме съгласни.