Борисов към ПП-ДБ: Преспете, помислете, ще проиграем голям шанс

Кирил Петков призна: най-големият проблем е, че си нямаме доверие
Обновена: 12 май 2023 18:42 | 12 май 2023 18:36, Камелия Цветанова
113

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се присъедини към срещата на ПП-ДБ с номинираната от него за премиер Мария Габриел.

Той призова лидерите на втората политическа сила да помислят отново и да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ.

„Преспете още веднъж, помислете, с подкрепата на либералите, на ЕНП, с контактите и връзките, които имаме всички за дни, за седмици, за месеци ще изведем България на коренно различен път. По-лошо за тези две години от служебни правителства няма“, посочи Борисов.  

„Ще проиграем голям шанс. Не се заблуждавайте, че избирателите ни предпочитат избори или други неестествени формати. Имаме шанс и План за възстановяване, еврофондове с капацитет да ги свършим“, посочи лидерът на ГЕРБ.  

Съпредседателят на ПП Кирил Петков обаче отговори, че най-големият проблем е, че ПП-ДБ нямат доверие на ГЕРБ.

„В една нормална държава се водят разговори за приоритети, а не се водят разговори за места, за корупция, за далавери и това, което искахме да покажем и в този разговор е, че искаме да видим човекът как реагира преди да дадем цяла една държава. Има значение дали в този момент можем да водим нормален диалог, но за нас е много важно да сме последователни и принципни, а как може да си имаме доверие след като уговорката, че ПП ще оглави правната комисия не  се осъществи. За да има доверие трябва да има спазени договорки. Нашият голям проблем е, че си нямаме доверие“, коментира той.

Борисов обясни, че е дошъл по-късно на срещата,за да покаже, че в ГЕРБ има достатъчно хора, които могат сами да водят преговори и че се диалогични, а партията не е лидерска.

„Чух да се споменават отделни решения, които се извеждат сега като предизборна кампания. Ако бяхме водили такава да сме направили кабинета. Първият извод от тази среща е,  че  имаме толкова общи неща,че е грехота да не ги свършим, ако Асен Василев счита, че така може да се справи с публичните финанси защо да не е финансов министър“, коментира той и добави, че така ще има взаимен контрол.

„И нашите, и вашите избирателите защо да не са доволни? Август месец, ако имаме избори, няма да можем да си съберем избирателните комисии, защото хората ще са на почивки“, посочи той.

„Добрият тон също е европейска практика. Считам, че от вас има хора независимо, че сме ви атакували по най-грозен начин, както и вие нас, в името на България може да се направи добър кабинет, макар че Атанас Атанасов се опитва по неговия си начин да ни скара с другите. За разлика от другите знам коварството“, посочи лидерът на ГЕРБ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не му се връзвайте.
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до к.67 За какво двамата ще питат "органите си', като предварително знаят, че те нищо няма да им кажат?! Докато продължават тях да питат, еврокомисарката ще ги подмине като бърз влак малка гара! Ако този път не стане, на следващите избори ПП ще загуби още депутати, хората ще разберат, че Историкът е празен въздух под налягане и нищо чудно и Възраждане да започне да се спихва. Птичето веднаж кацва на рамото. А ББ сбърка: трябваше да остави младите да говорят и действат. Старите само говорят,..
78
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Преспете, помислете, ще проиграем голям шанс" -- да, големият шанс е да те вкараме в затвора за предателство и престъпления по служба. Има ли *** да се навият на празните ти приказки.
77
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
тоя се е побъркал!вижте как ни говори,той не предлага решения на проблемите,иска да управлява по руски...като ага по турски с дпс,обвинява ПП-ДБ в грехове който е извършил,ограбваше Народа ни от 15 г,обслужвайки пУтин!нима не ограбиха с пеевски КТБ и Българите платихте,нима не строй руски поток с парите на Българите?те са хиляди греховете и предателствата му спрямо Българите!съберете се хора...събудете се или ни чака...Ада!дпс-гроб ви го гарантират!ще ни вкарат във война със...Свободният Свят!
76
4
 
8
 
! Отговори
Тиквун преди 1 година
Боко иска още, що така бе Боко...пак искаш на държавната ясла... колко още милиарда трябва да откраднеш... колко километра трябва да се открадната от магистралите...колко герберисти трябва да нахраниш... аре стига!
75
0
 
13
 
! Отговори
Бой преди 1 година
Преспете и се събудете с едно чекмедже до вас!
74
6
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
А корупциятасаботажите комисионерите кражбите от последните 3 год защо не се разследват от Гешев нарушители на конституцията гордо управляват убийства на невинни невиждана инфлация никаква държавност това кой кои причиниха това на държавата ни
73
3
 
1
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Много се надявам, че ПП-ДБ няма пак да се хванат на въдицата на Бойко както го направиха с това да предложат първи програма и правителство (и то преди още ГЕРБ да е получи първият мандат). Правителство трябва да има, но не на всяка цена. По-добре ПП-ДБ да останат в опозиция, отколкото да се провалят като поредната патерица на ГЕРБ. Същото се отнася и за БСП. Колкото до ДПС, те няма да пропуснат възможност пак дасе закачат към властта.
72
2
 
3
 
! Отговори
Бледолик преди 1 година
Гешев пропусна да ги арестува на време и сега той е червената линия на преговорите.
71
0
 
2
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Анонимен: Гешев си отива без да има нужда някой да моли някого за това.
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То май ПП се молят на Борисов за Гешев, а?
69
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Gnus ме е от всичко българско.
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я тия 12 години единствено не спа кат си получавахте големи заплати и все още е така Народът дпи не знам кое ще го събуди Тътен някой или нещо друго не знам но народът е заспал будни са онез дето си гласуват големите заплати на какво основание не мога да кажа
67
6
 
7
 
! Отговори
кур за Боко преди 1 година
надълбоко
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
63 Мария е много слаба и това, което виждаш е шията й. Незнам Кокорчо, ако свали "скъсания чорапогащтник", кокво ще се опули.
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
63 Мария е много слаба и това, което виждаш е шията й. Незнам, ако свали "скъсания чорапогащтник", кокво ще се опули.
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
74 Ананиев, Христо Иванов и Асен Василев също са заприличали на бидони. Ризите им ще се пръсват.
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жаждата за еднолична власт е по-голяма от разума. ПП,ДБ казаха, че са питали "органите си" и те стоят на твърдата си позиция, няма да подкрепят първия мандат. Или, Киро и Асен питаха Киро и Асен, да подкрепят ли, първия мандат? Може би са питали и татко Петко.
62
6
 
8
 
! Отговори
баааа го преди 1 година
Този е заприличал на 200 литров варел!
61
5
 
6
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 1 година
Айде да праим правителство, тея пари от Капитан Андреево нема ей така сами да се приберат.