Кабинетът можел да подаде оставка, ако ГЕРБ нарушавала споразумението?

ПП-ДБ се събира,за да реши какво да предприеме
Обновена: 23 юни 2023 09:42 | 23 юни 2023 09:42, Камелия Цветанова
495
Кабинетът можел да подаде оставка, ако ГЕРБ нарушавала споразумението?
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ПП-ДБ днес се събира на съвещание, за да реши какво да предприеме, след като според депутатите от коалицията ГЕРБ нарушава споразумението, прието преди да бъде гласувано правителството.

"Отиваме на съвещание, за да вземем решение какво правим, ако този тип нарушаване на споразумението продължава, защото ние няма да мълчим и ще имаме декларация какво правим, ако този подход на ГЕРБ продължи", отсече съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Още по темата
"Потенциално да", отговори той на въпроса дали подаването на оставка на правителството е един от тези варианти.

Петков отсече, че нещата, които се случват в последните дни, са недопустими.

"Едно от най-големите събития от последните две седмици беше подмяната на Гешев със Сарафов. Ние искахме изслушване на министъра на правосъдието, което беше блокирано от скритата коалиция ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Антикорупционният закон, за който имахме уговорка, че двата закона нашият и този на ГЕРБ ще бъдат приети на първо чете, нашият беше отхвърлен. Предупредихме, че не може да продължава така.

Вчера Сметната палата, БНБ и НЗОК бяха вкарани в комисията и тук има нарушение от нашата първоначална договорка, че всички регулатори ще бъдат обсъждани от ГЕРБ и ПП-ДБ внимателно, така че всеки един кандидат да има безупречна репутация, но и тази договрока беше нарушена и ако си мисли някой, че правителство, което е важно за България, че това ще е цената всички регулатори, които са мандат от пет години, да бъдат оглавени от хора от това скрито мнозинство, много се лъже. Няма как да се съгласим и българската държава не заслужава да има регулатори, които са същите“, отсече Петков.

Христо Иванов обвини лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че вчера е казал неща, които не са верни, като посочи, че ГЕРБ не са поемали ангажимент да подкрепят закони на ПП-ДБ.

"Има много ясен ангажимент към общата законодателна програма, което не е едни списък, който някъде е развят",отсече той.

"Никой да не си мисли, че ще бъдем параванче", закани се Иванов.

"Искаме ясна договора за механизъм как ще се попълват регулаторите ,за съгласуване на законите и много ясен ангажиращ график по отношение на това как ще мине съдебната реформа, който да ангажира ГЕРБ, призоваваме към разум и разговори, защото от това зависи дали не просто ще има едно или друго правителство а дали България ще се развива", коментира Христо Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


495
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При всички случаи е ясно. Този кабинет не може да работи така. Ще си извиват ръцете, ще правят циркове за пред публика. Ще се занимават един с друг при всяко важно правителствено решение и ще изпълняват само задълженията си пред Козяк. Така всеки *** може да върши работа. По-добре да се назначи той, че лъже по-малко.
375
0
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
На снимката едни ***, ама един го няма. Да си ходят при дядо си.
374
0
 
5
 
! Отговори
Рендету преди 1 година
Де, късмет ама надали..., "меринджеите" на Киро Т. ще търпят до Септември, до местните избори. Щоту "власта е по-сладка от любовта, бе, Ленче, ле."-)))
373
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ние ще сме най-доволни, ако тая скумрия с кривата физиономия престане да ни се плези от прозореца, но нали посолството ни я натрапи и няма отърване.
372
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков: Държим ключа за разтурване на правителството"- И баба ми държеше 3 ключа за клозета, ама се наcpa в коридора
371
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 9-ти век не е имало никакво "покръстване" на българите. понеже те са покръствани 800 г по-рано още от Св.Апостоли Павел и Андрей и стотиците български Светци-великомъченици, при това преди гърците и останалите европейци. Имало е единствено пореден опит за погърчване на българите, но пак неуспешен. В това се състои великото дело на Цар Борис - окончателно е предотвратил българите в Тракия, Илирия, Македония и Мизия да бъдат сполетени от съдбата на българите в Панония!
370
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен===Има една много съществена подробност,а тя е,че в кошерите има малки,но много работливи и полезни пчелички,които неуморно се трудят и създават изключителен полезен продукт,наричащ се МЕД!!! А в парламента има само търтеи,забити в снагата на народа,които го изсмукват и унищожават и произвеждат само ла-Й-на! Да се хаби скъпоструващо брашно за тези е напълно безсмислено и безполезно!!!
369
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЪЛГАРИТЕ БЯХА НЯКОГА НАЙ-СПРАВЕДЛИВИЯТ ОТ ВСИЧКИ НАРОДИ И ЗАТОВА ГРАДОВЕТЕ И ПЛЕМЕНАТА СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАХА КЪМ ТЯХ ДОБРОВОЛНО (Топарх на провинция Готия, "Аноним на Хасе" краят на X век)... но след това имахме инвазия на балканите от исток и се МОНГОЛИЗИРАХМЕ С ТИЯ ЧУТУРНИЦИ
368
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе Никифоре, как ви не беше грях да изкарате Цар Калоян монголоид бе? Каков беше тоя склуптор, как натрупа толкова глина по скулите му и така да му дръпне очите? Па да бехте взели поне некой Стоян Беневски шоп за мостра, некой съвремЕнен кумарипки "печенега", се щеше да мяза поне малко на българин? След като Готите за биле в България поне 150 години вече под името Гети и след като столицата на Царя им Теодокис е била Свищов и от тех ли не е останало нещо? Ми то в парламента само Монголи!
367
5
 
7
 
! Отговори
БарселонаГЕЙТ преди 1 година
Зайко Бойко бе на крачка от затвора,изпраха го,смениха Гешев,блокираха умишлено изслушването на Правосъдният министър,това е мафия в България,само тук го има това-единия с къша и дете в Барселона за 3 млн,другия със Сарай на Росенец...до държавния резерв ,който си наглежда ей така случайно.До кога
366
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Генерал Гном Атанасов е клонинг на Ам-Гъл. На снимката тапет над статията са като две капки вода.
365
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зайко бойко скок подскок пак се върна от химическото чистене нов и по скоклив
364
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прегърнахте се с ОПГ-то, сега пък искали развод. Не става така. Вече сте омазани в Л***А и не искаме да се доближавате до нас никога повече!
363
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но и какви са тия партии в парламента? "Като им покажеш два черепа да не може нито една партия да каже кой е българския, а кой - на коалиционние партньор!"
362
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали нямаше споразумение? Сега пък имало. Интересни сте. Не искате коалиция, искате сами да управлявате без абсолютно никой да изразява мнение или несъгласие, обаче трябва да получавате подкрепа за всичко. Тъпичко звучи.
361
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един пчелар имал два кошера пчели, които били непримирими помежду си, постоянно се карали. Двете царици на тези кошери също така не могли да се помирят. Един ден пчеларят взима двата кошера, смесва пчелите и зариците им заедно, напръсква ги с брашно, за да не се познаят, и по този начин те престават да се карат. Така че всеки БЪЛГАРИН да вземе по един ЧУВАЛ БРАШНО и да го изсипе в ПАРЛАМЕНТА!
360
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ имат повече полза от коалицията ПП-ДБ, отколкото ПП.ГЕРБ имат повече полза от правителството, отколкото ПП. Президентът имаше повече полза от онази "ала-бала", отколкото ПП.Що така стана, бе Кире! Все сте от другата страна.
359
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само им вижте физиономиите! А Киро бавно и полека за дни остаря с няколко века.
358
3
 
9
 
! Отговори
Царя е ГОЛ преди 1 година
Бях сигурен, че партия произлязла от президент русофил, няма да ни вкара в Европа. Не спазиха критериите за приемането ни в еврозоната и Еврото. Прецакаха шенген. Лъжат, че правят правителство да ни вкара в Европа и тъкмо да заработи съботират и ще го развалят, щото уж трябва да правим стъпки към Европа, ама само на "УЖКИМ". ПП и президента правят съботаж на влизането ни в Европа по всякакъв начин. Никой няма да им прости, ако обеднеем пак. Не виджа ли това Европа и САЩ, да ги махат от там, баси
357
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо почва да усеща как сам се насади. От едната страна е посолството, от другата - Бойко, та чак "малките кученца" ДПС и Възраждане станаха "шефове" на ПП-ДБ. С Президента "ала-бала"-та вече няма да се върне! Няма мърдане!