МО: Президентската институция всява страх и клати правителството

Подкрепата за Украйна няма да застраши боеспособността на българската армия
8 юли 2023 17:12, Анисия Иванова
257
МО: Президентската институция всява страх и клати правителството
Снимка: БГНЕС

Тревожно е, че президентската институция манипулира общественото мнение с неверни внушения за военната помощ за Украйна и така подхранва кампанията по дезинформация, която се води срещу България. Като подменя информацията за това, което страната ни е готова да предостави като помощ, с това, което Украйна иска от България, вицепрезидентът заблуждава обществеността.

Още по темата

Това се посочва в коментар от Министерството на отбраната по повод думите на вицепрезидента Илияна Йотова. По-рано днес тя каза, че правителството крие какви доставки подготвя да изпрати за Украйна.

"Министерството на отбраната има пълната подкрепа от правителството за военната помощ за Украйна, определена с решение на Народното събрание. Подкрепата категорично няма да застраши боеспособността на българската армия и възможностите на държавата ни да се защитава. България ще предостави боеприпаси, които са към края на своя ресурс, но са в годно състояние. Те са извън нормативите за поддържане на запаси и осигуряване на подготовката на армията", се посочва в позицията на Министерството на отбраната.

"Обръщаме внимание, че с днешния си опит да разклати стабилността на редовното правителство, вицепрезидентът насажда страх и разединява, вместо да обединява нацията", се посочва още в текста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
17
 
! Отговори
Кажете за С-300 преди 10 месеца
Защо обяснявате, че нямало да даваме "КОМПЛЕКСИ С-300", а ПРОПУСКАТЕ да кажете, че ще даваме РАКЕТИ ЗА ТЯХ??? С едно изречение - украинците комплекси, които да изстрелват ракетите, имат, но нямат ракети, които да изстрелват - НАЙ-ЦЕННОТО! Казахте , че "няма да нарушаваме количествата боеприпаси за подготовка и военно-временни запаси, записани в документите", но ПРОПУСКАТЕ, че това са МИНИМАЛНИ запаси, а НЕ НЕОБХОДИМИ! Разоръжавате армията, ОПОСКВАТЕ я, ЛИШАВАТЕ Я ОТ НАЙ-ГОЛЯМАТА Й ЗАЩИТА-РАКЕТИ!
177
3
 
7
 
! Отговори
Горд Българин преди 10 месеца
МО трябва да бъде закрито , дадохме танкове, дадохме си ПВО С-300, сега като тандем и няколкото самолета които имаме и не остао. Нищо със което да се браним освен с автомати.
176
7
 
3
 
! Отговори
ТТ преди 10 месеца
А бе мазохисти български мечтаете и да изядете руският атом и ще го получите и то в мегатони.
175
8
 
12
 
! Отговори
Малко за политика преди 10 месеца
Членството в ЕС и НАТО не ни задължава да доставяме оръжие на Украйна. Това трябва да се припомни на нашите политици. И още - съгласно член първи от Северноатлантическият договор държавите-участници се задължават, в съответствие с Устава на Организацията на обединените нации, да уреждат по мирен начин всички международни спорове, в които могат да станат страни, без да застрашават международния мир. А да даваме оръжия за Украйна означава да гасим пожара с бензин. Каза го и президентът Радев.
174
2
 
10
 
! Отговори
Тагарев в Украйна преди 10 месеца
Уикипедия: "По време на изслушване на министъра на отбраната (Тагарев) в Народното събрание на РБ на 29 юни 2023 г. става ясно, че той е работил като съветник на Министерство на отбраната на Украйна между 2005-2011 г., като е посещавал Киев регулярно".
173
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев е жалък некадърник със селски манталитет и силна рашистка зависимост. А "похода за мир" идете го направете при Мутрофанова, нейната страна започна войната и е кървав агресор. Ако наистина искате мир, де, куклички на конци.
172
6
 
9
 
! Отговори
МАГАРЕФ преди 10 месеца
ТИ ЛИ СИ БЕ ?
171
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От МО какви ги говорят как съхраняват боеприпасите,че са към края на своя ресурс,но са в годно състояние,че за какво точно става въпрос за експлозивните вещества и материали ли или за корпусите на боеприпасите ли или за механизмите вградени,надградени как детониращи като още от завода трябвало да се погрижат да ги съхраняват на дълъг срок и то над взривните веществата и материали,че да предизвикват искра и взрив след това в определен момент на боеприпасите за стрелба,инак тъй рекламирани защо са
170
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Чудя сеВсеки нормално мислещ човек ще се зачуди за този тежък конфликт на интереси. министър на МО работил като сътрудник за чуждо МО. Това наистина е недопустимо, но явно в България няма никакви правила. всичко може
169
17
 
13
 
! Отговори
Позор преди 10 месеца
Е Радев със своето открито лазене пред мутрофанова .Все едно е президент на Русия..никаква разлика между неговите думи и на путин.
168
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В какъв смисъл?
167
21
 
11
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 10 месеца
Радев е срам и позор за България. Може ли да каже на Зеленски, че заклеймява руската инвазия в Украйна, обаче войната не било решение на проблема и трябвало да се търси мир чрез преговори? Кой му ги пише тея реплики, сам ли ги мисли? Тотален мишок излезе тоя Радев, по-добре да си беше стоял вкъщи и да не се обажда вместо да ходи на пресконференция и да ни излага.
166
14
 
25
 
! Отговори
Миле преди 10 месеца
Аз съм гласувал за перезидента , за мен това правителство е нелигитимно , правиъелство на малцинството , не българско правителство
165
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много ме кефи как правителството използва президентската институция за да отклонява вниманието. Майстори са няма как да се отрече. Президента е втора цигулка в една парламентарна република и има малки правомощия. Ако правителството има проблем с различното мнение значи трябва да си подадат оставката. А ако някой разпространява нещо което не е вярно то е като детска игра да се обори. Правителството се клати само като лъже обществеността като това не било коалиция а било сглобка.
164
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Самите т.н. партньори в коалиционното ни правителство гледат как един друг да се изклатят, а някой друг им е виновен. На калпав водолаз какво му пречи...
163
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дежурния плювач и фашист в този форум няма ли кой да го цензурира? Всъщност, сещаме се - той е назначен точно за това и е част от екипа на сайта. Може би служител на Сороско НПО, което плаща за това? То не бяха бесилки, то не бяха обиди, то не бяха заплювки всеки ден и няма кой да го трие.
162
13
 
4
 
! Отговори
До анонимен64264 преди 10 месеца
Няма стига. До последния русофил.
161
9
 
18
 
! Отговори
Владо преди 10 месеца
Тоя предател Тагарев съвсем е изкукуригал!!
160
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Явно президентската институция пречи на тези отреппки и марионетки да клатят българите? Затова и пускат това нагло изказване?
159
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Магарев е мендераст.