Тошко Йорданов: Под формата на евроатлантизъм се оформя голямо разграбване на държавата

Сглобката не е евроатлантическа, а сглобка „Магнитски“ според шефа на ПГ на ИТН
3 дек 2023 14:32, Елка Василева
231
Тошко Йорданов: Под формата на евроатлантизъм се оформя голямо разграбване на държавата
Снимка: архив, БГНЕС

“Сглобката” вкарва страната в ужасна криза. Тя не е евроатлантическа - това e сглобка “Магнитски” и за финансови интереси, заяви пред БНТ председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Има такъв народ" е евроатлантическа партия, но сме опозиция. Под формата на евроатлантизъм се оформя едно голямо разграбване на държавата - това е истината”, подчерта той.

За него страхът от “Магнитски” диктува здравината на сглобката и затягането на гайките, когато те се разглобяват”.

“Скандалите между тях са винаги за пари - това е другата опорна точка, която ги събира. В момента, в който се сблъскат за някакви пари кой да ги усвои, се получава криза, след което се събират хора, които се арестуваха преди по-малко от година, разбират се как ще се разделят парите и сглобката отново се закрепва”, обясни Йорданов и даде пример с избора на шеф на НЗОК.

Според него в скандалите около Здравната каса са намесени корпоративни интереси, които нямат нищо общо със здравето на хората.

“Предвидено е да се дадат над 2 млрд. за лекарства. Преди 3 години са били 1,2 млрд. За тези 3 години не се използват повече лекарства, нито се дават на повече пациенти, но цената е с 800 млн. повече. Не се изписват т. нар. генерични лекарства, изписват се по-скъпи лекарства и така се изхарчват парите”, отбеляза Тошко Йорданов.

Имаше голяма криза с част от лекарствата, защото се изнасяха, каза още той и допълни: „Има секретен доклад на ДАНС по темата за износа на лекарства. Чудовищни суми са реализирани от износа на лекарства по начин, който не е трябвало да се случва. Това не е възможно да стане без чиновниците по веригата да са знаели. Това обяснява защо е тази битка за 8 млрд. в Здравната каса.”

По думите му този износ е бил реализиран от началото на година досега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
1
 
! Отговори
Биполярен европсихоп преди 5 месеца
Под евроатлантически предтекст мога да ударя женати докато гледаш и да те обвиня в руско влияние след това.
178
0
 
1
 
! Отговори
Биполярен евроатлант преди 5 месеца
Значи ако не си със нас си против нас , руското влияние всъщност се ползва като носна кърпичка.
177
0
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 5 месеца
Прав е. Под формата на " Демокрация " ,по времето на Иван Костов беше разграбена държавата и понеже нищо не остана , искат да разграбят и бъдещето на децата ни като си приберат комисионни от разни "сделки" - самолети,бронирани машини ,строеж на блокове в АЕЦ ......които може никога да не се случат ,но ние и децата ни ще плащат с години.
176
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Прав е.Изнасят се милиарди.Все едно ни бяха малко българските крадци,че сега цъфнаха хамерикански+укри да крадат като на българските дават проценти.Те цъфнаха,ние вързахме...
175
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма да ви чакаме сега още десет години да се учите как да вкарвате парламентарни криминали в затвор. Трябва да закриваме държавата като брак и ***.
174
4
 
3
 
! Отговори
Така е преди 5 месеца
Истината боли! Щом са се задействали жълтопаветните правоверни ***, значи Тошко е много прав! А ИТН "нищо не направиха", защото борците срещу Бойко не ги подкрепиха! Ааа верно, те сега подкрепиха Бойко!!! Много лошо за избирателите им, кофти е да си излъган...
173
4
 
1
 
! Отговори
западняк преди 5 месеца
До Бспар.Ти си от номенклатурата, налибе,червен бок лук. И като беше толкова хубав комунизЪмът, защо всички нормални държави се отказаха от него и остана само в Северна Корея и Венецуела, Защо бе, оххлюв смотан.
172
6
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 5 месеца
Както винаги, този маймуняк пак е изръсил един куп глу.пости.
171
6
 
8
 
! Отговори
Бспар преди 5 месеца
Радвам се че живях и малко работих през " лошият" комунизъм , това беше периода в който се чувствах човек със самочуствие ,спокойствие ,свободен и без кредити.....а сега колониален роб на крадци , измамници и американски *** !!!
170
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тъй бре Тодоре......
169
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тошко като имахте възможност се изпокрихте, да лае всяко куче може
168
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тази слабост към излиянията на Тошко на какво ли се дължи?Не сте пропуснали случай да не му отразите умозаключенията.
167
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Цените на ЛЕКАРСТВАТА растат, както цените на ПРОДУКТИТЕ от първа необходимост , от тези който ги ПРЕДЛАГАТ на потребителя.
166
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Говори се за увеличаване на парите на зЗдравната каса с милиарди,а от ЛЯТОТО СПИРАТ ОТСТЪПКИ на лекарства за сърце и кръвно налягане.ЗАщО ?
165
6
 
4
 
! Отговори
Тоя примат преди 5 месеца
Го нямам за нищо
164
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вкарването на страната в огромна криза я видяхме още веднага след истерията срещу ГЕРБ. Колкото и да злобеете срещу ГЕРБ , те бяха по-добри управляващи от ПП и сие. Вече орем дъното и така ще продължи още.
163
3
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
До 168 "А ние тук даваме милиарди за какво по-точно?" - ще давате милиарди за Украйна. Защото гласувате за ЕС и НАТО. Сега ясно ли е?
162
3
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
До 169 "ЕС се управлява от шепа злодеи в момента, античовешки сатани." - управлява Св от тез за които европеидните про'с'таци гласуват.
161
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
До 169 "А ние чакахме и се надявахме еврогейсския съюз да се бори с корупцията в България" - че той Борисов два пъти ви го каза на европеидните про'с'таци дето гласувате за ЕС, че само МАЧКАНЕ заслужавате.
160
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
До 170 "Мисля, че младежта ще види на живо събитията от 1996/1997 година" - и кво бяха тия събития? Няколко хиляди про'с'така подскачащи по площадите за интересите на Запада?! Ми то и сега го има. От 14.12.1989та година у НАС НИЩО не режисирано не се е случило.