Политтеатърът: Скандалите ще продължат, сглобката остава стабилна

Театърът ще продължи, убеден е Юлий Павлов
Обновена: 7 дек 2023 10:34 | 7 дек 2023 10:29, Красимир Ангелов
37

"Случващото се в "Пирогов" вече е рецидив. От гледна точка на политическия пиар, не е добре никоя власт да се занимава с "Пирогов" по този скандален начин. Там става дума за светила, докато политиците се ползват с не особено висок рейтинг. Трябва да изчистят механизма, по който взимат решенията в некоалицията", заяви политологът Цветанка Андреева в "България сутрин".

Социологът Юлий Павлов се съгласи с думите ѝ и добави, че трябва да има механизъм за взимане на всякакви решения.

Още по темата
"Това липсва, защото шефът на "Пирогов" не е от регулаторите. Такива сблъсъци ще продължават. На всяка от двете коалиции в управлението избирателите им са разделени. Едната част приемат управлението като нещо добро, друга част са по-непримирими и смятат, че това е грешка и трябва да развалят сглобката. Докато не са дошли европейските избори, политиците трябва да удовлетворяват и двете си групи избиратели. Показват, че стоят с "тези" в управлението с отвращение. Театърът ще продължи", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Андреева е на мнение, че управлението всеки ден влиза в скандални ситуации, които обаче не подронват съществуването на правителството. Тя вижда неспособност на лидерите да обясняват правилно на хората, след което да правят реформи след обмислени политики и стратегии.

Павлов не вярва, ще има оставки на министри преди ротацията на премиера. "В края на януари ще започнат пазарлъци кои министри да се сменят", очаква той.

"Неприемането на бюджета означава оставка на цялото правителство, равнозначно е на вот на недоверие. По бюджета горе-долу са постигнали съгласие, ще се разберат. Бюджетът вече е заложен, промени може да има само в малки граници", смята Павлов.

"Единственото да се отхвърлят ветата на президента е стабилно и няма какво да го разклати. Не ми е ясно какви избори го очакват него. В коалицията ПП-ДБ трябва да си избистрят нещата. ДПС са необходими за промяна на Конституцията. Не може да искаш едновременно промени в Конституцията, но и да изолираш ДПС от разпределението на благата от властта. За партиите промените в Конституцията са много важни и са неофициално условие за приемането ни в Шенген", каза още социологът.

По думите ѝ президентът Румен Радев донякъде е лидер на опозицията и използва всички механизми да бъде контрапункт на това управление.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До два месеца Лукойл ще продадат рафинерията, дебелян и боко чрез поставени лица ще я купят и ... постепенно следва - фалит (както се случи с Булгартабак)! Междувременно конфликтът в Украйна ще е приключил и ще са отпаднали всички забрани и санкции срещу Русия! И кой ще е прецакан в края на краищата ... отново клетият български народ!
24
0
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 5 месеца
ГЕРБ и ДПС предадоха избирателите си.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тези скандали са само за пред телевизията. Иначе като си лапнал кокала е много ясно,че няма да го пуснеш
22
0
 
2
 
! Отговори
не е Виц преди 5 месеца
Тук всичко е политтеатър - в очите прах, мъгла и вятър.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
abe кви са тия думи на новговор- Политтеатърът?? Тук да не е русия?Там така сливат и съкращават думи като роскомнадзор.
20
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Мисирките от Днес.бг да четат БТБ като БНБ. Демек, Българската им народната банката. *** са според лидера им на тези от Герб, пожарникарят Бойко Методиев Борисов, който отново е пиян. Честита 2024 г, мутро нещастна.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анализатор преди 5 месеца
От информациите в медиите не мога да разбера правителството сглобка ли е или е не коалиция. Но пък съм найсно, че шапкарите от полицията и армията отново са си забравили шапките. Дори и заплати не могат да си получат. Така е, като няма бюджет за тях. А пък, тези от БТБ-то, които не ме пуснаха в сградата им, са се отчели прези декември за шестмесечието. Чудя се те дали знаят коя година сме. Театрите са съвсем различно нещо от задседанията на парламента им. Честита 2024 г.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До тия които пишат извън статията. Каквото и да прави Русия в Украйна . Китай ще притежава всичко. И руското зло ще приключи. Такава ще им е съдбата. КИТАЙ ЩЕ Е ПОБЕДИТЕЛЯ
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Путин, Зеленски и Украйна са във всеки днешен анализ. Чакаме Путин да дойде в София, а идва Зеленски и ни обира. Заради Украйна Сглобката на Мутропромяната се държи все още от Посолството. За да даваме всичко за фронта, всичко за победата.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Щом е за лапане-заедно са!
15
12
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 5 месеца
До 15. Украйна вече никога няма да стане цялата, част от империята на злото. Дори и пу тлер да задържи окупираните територии те ще се превърнат в същата клоака като самата просия. Останалата част от Украйна ще бъде свободна, демократична и просперираща държава. А рушля ците ще бъдат тотално изолирани от цивилизования свят още десетилетия занапред.
14
1
 
3
 
! Отговори
Русофоб преди 5 месеца
До 11-17. А какво общо имат твоите коментари с новината по-горе? Или ние, увредените съветски мозъци, да си се плюнчим с глу.постите навсякъде.
13
1
 
3
 
! Отговори
Изнервен преди 5 месеца
Не виждам нито един от двамата политолози да използва тази тъna дума "сглобка". Защо я има в заглавието на новината?
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
както и общият брой на използваните дронове. Това може да показва увеличение на производството на "Герани".
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Режимът в Киев сега очаква одобрението на американските законодатели за продължаване на подкрепата за Украйна през 2024 г. Ако Сенатът не разреши споровете, тогава Зефюрерът ще остане първо без новогодишен пакет, а след това и без държава...
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Американският сенатор Мърфи: Украйна може да стане част от Русия, а Киев може да стане руски град. Пророкът Крис Мърфи, член на Сената на САЩ от Демократическата партия, смята този сценарий за вероятен, ако Украйна не получи нова финансова помощ от САЩ. "Трябва да вземем решение веднага: дали Киев ще бъде руски или украински град. Разочарован съм, че републиканците не приемат това сериозно заради залозите в тази ситуация", каза Мърфи. "Залогът, каза той, е, че в рамките на 12 месеца Украйна може да стане част от Русия".
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
През нощта ВС на РФ атакуваха помещенията на противника в Дома на културата в Боровая (посока Сватовское). В посока Сватово-Купянск като цяло руските войски държат инициативата, притискайки зомбакнацистишена на източния бряг на Оскол (превзети са 2 опорника), както и на североизток от Купянск в района на Синковка и Ивановка.
8
2
 
9
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
Ако това наистина е така, тогава подобна атака ще бъде погребална песен за Зеленски. Вялата украинска система за ПВО и без това не е в състояние да се справи с руските атаки, а след провала на гласуването на нов пакет от помощи за киевският наркокартел по принцип няма да може да се конкурира с руския ВПК. Може би руското командване се е уморило да чака зомбитата на киевският наркокартел да се самоубият срещу руските позиции и е решило да ускори процеса.
7
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
Украйна е заплашена от нападение с "хиляди ракети". Американският анализатор от Евразийския изследователски институт Брандън Уайчерт направи изявление в социалните мрежи. Според него сега Русия трупа сили, за да "смаже" режима в Киев с един удар. "Русия събира повече от хиляда ракети, за да удари дълбоко в Украйна. Руснаците просто ще смажат Украйна. Цялият този бардак можеше да бъде избегнат, ако бяхме постигнали прекратяване на огъня след успешната отбрана на Киев миналата година", подчерта експертът.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Прането ще продължи . България трябва да стане президентска република. Да живее Румен Радев