Патова ситуация с КЗП, съдебно дело спъва смяната на състава

14 000 служители са сменени за по-малко от 1 г. от служебното правителство
6
Патова ситуация с КЗП, съдебно дело спъва смяната на състава
Снимка: БГНЕС

Примерът Никой Денков призна, че в момента няма решение със ситуацията с Комисията за защита на потребителите.

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов вече поиска оставките на ръководството на КЗП, назначено през септември 2022 г. от служебното правителство на президента Румен Радев. Мотив за искането е нарастващият брой сигнали срещу дейността на КЗП – за 2023 г. те са с над 60% повече в сравнение с 2022 г. и 2021 г.

Премиерът обясни, че смяната на старото ръководство на КЗП с настоящото е направена по начин, който се оспорва в съда.

„ Ние каквото и да направим, няма очевидно решение на проблема. След като изскочиха публично проблемите и министърът на икономиката каза, че това е неприемливо, един от членовете на КЗП си подаде оставката, така че и сега КЗП не може да си изпълнява функциите си. Търсим решение, този въпрос стои, но това решение трябва да бъде устойчиво, а не да предстои на последваща турболенция през следващите месеци“, каза Денков.

Премиерът съобщи още, че 14 хиляди служители на администрацията са сменени за по-малко от година от служебното правителство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
смЕх преди 4 месеца
Събудете Камелия да си прочете статията с г-н "Никой".
5
0
 
1
 
! Отговори
СМЕХ... преди 4 месеца
АМИ , ПРОСТО Е---ОСТАВЕТЕ ГИ БЕЗ ЗАПЛАТИ , ТИЯ ОТ КЗП....ФАЙДАТА ОТ ТЯХ И СЕГА Е НИКАКВА!!!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това КЗП е абсолютно, ама абсолютно ненужно и безполезно. Там са назначени едни калинки, едни чиновници, които просто си седят, взимат заплатите и придобивките и нищо друго не правят
3
1
 
5
 
! Отговори
Йордан преди 4 месеца
Само слепите не виждат, че Радев се грижи единствено за собственото си величие, уволнявайки враговете и назначавайки свои хора навсякъде.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Решението е . Всеки изпълнителен Директор не изпълняващ Законите , които са за гражданите , но се нарушават от Дружествата , Агенциите ,Акционерите да са под Съдебен контрол. Делата да се разглеждат бързо.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
КЗП не защитава гражданите. Защитава Държавните рекетьори Дружества ,Акционери , Агенции , Монополи. И това е така по едно единствено условие да изхранва огромния персонал и съсловия на хранилката - бюджета. Така например Дружество Топлофикация София е Общинско . Но Към него са на заплата , актьори , спортисти, юристи др