МВР застана зад гърба на Калин Стоянов

СФСМВР с недоумение наблюдава поредната необмислена атака срещу него
31 мар 2024 21:13, Нели Христова
70
МВР застана зад гърба на Калин Стоянов
Снимка: БГНЕС

Управителният съвет на СФСМВР с недоумение наблюдава поредната необмислена, неаргументирана и агресивна атака срещу МВР. Това се посочва в позиция на синдиката.

"Атака срещу министър на това ведомство, без значение на конкретната персона, в такива размери и по тема, каквато е купуването на гласове по време на предстоящи избори, сериозно вреди на имиджа на професията ни, петни необосновано всички служители, налагайки ни клеймо на хора, неспособни да изпълняват професионално и безпристрастно задълженията си. Такива оценки, след повече от 9 месеца, особено като си бил в управление, през което са провеждани избори, не изглеждат обективни. Най-малкото 40% повече образувани досъдебни производства в сравнение с местни избори през 2019 г. говорят за подобрение в ограничаването на това престъпление срещу политическите права на гражданите“, се добавя в позицията.

Ние сме сериозно възпрепятствани да коментираме подобни ситуации, за разлика от всичките ни западни партньори синдикални организации в страни членки на ЕС и спазваме наложените забрани, но не можем да си позволим мълчание при продължаващата вербална война на представители на политически партии срещу ведомството. Тя би могла единствено да нанесе сериозни щети, включително и на гражданите, доколкото неизбежно намалява ефективността и мотивацията на служителите.

Трябва да подчертаем, че МВР е институция, която премина през досегашното редовно управление, без да се налага служителите в него да протестират срещу безобразия по отношение на защита на социално-икономическите и трудовите им права. С това не може да се похвали нито една управляваща политическа партия или коалиция през последните 15 години. Това ни даде възможност да бъдем пълноценни в най-голяма възможна степен, изпълнявайки задълженията си в полза на гражданите.

Гласове се купуват по определение от тези, който имат полза, а такава имат само политици. Колкото и добре да се справя МВР с ограничаването на това позорно явление, докато то се толерира в самите партии, опитите да се прави ще съществуват“, подчертават от СФСМВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МВР,не е синдикална собственост,то е на всички българи,които се надяват,то да им осигури ред и спокойствие.Няма незаменими хора.Калин не трябва да бъде безочлив,да се прави на глух,а да се съобрази с мнението на нашата общественост.
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ и ДПС управляват всичко. А тях ги управлява Ахмедд Доганн. Бивш агент на ДС. Той не е нито Българин , нито Турчин. Обвързан е с Ердоган и Путиннн.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зад гърба на всеки човек се намира аналното отверствие. Как да разбирам това заглавие?
59
1
 
2
 
! Отговори
Мдааа преди 1 месец
Гласовете ги купуват ДПС, а ГЕРБ фалшифицират.
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пп-то трябва да купува гласове, за да се "представи" като "желаната" партия, затова е тази бясна истерична атака! Камуфлаж брат'чед т'ва е!
57
0
 
4
 
! Отговори
Противозаконно е! преди 1 месец
МВР не трябва да взима страна в политиката!!
56
3
 
5
 
! Отговори
Истината!!! преди 1 месец
"В съвременната ни история има един министър на вътрешните работи, който успя да ограничи купения вот и машинациите на изборите - той се казва Бойко Рашков!!!"
55
2
 
4
 
! Отговори
Аман вече! преди 1 месец
Той не се е справил с организирането на честни избори, сега ГЕРБ го тикат пак да останел министър. Аман вече!
54
0
 
3
 
! Отговори
Алооо преди 1 месец
МВР трябва да има министър равно отдалечен от партиите, а не човек на ДПС и ГЕРБ!
53
1
 
3
 
! Отговори
Ужас! преди 1 месец
МВР заставало зад гърба на Калин Стоянов. Калин Стоянов е човек на ГЕРБ и ДПС. Значи МВР е на ГЕРБ и ДПС???!!!!!!
52
0
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
МВР трябва да е деполитизирано! Те нямат думата за министри в служебния кабинет. Те са там, за да си вършат работата!
51
1
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 месец
До Закривай милицията! 50 Никой не знае как е в СК , ама ти знаеш . Айде бегай.
50
4
 
9
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
Само ,че една много голяма част от служителите на МВР използват служебното си положение ,за да влияят с най- различни способи върху изборния процес,чрез зависимости и обвързаности с политическите партии.Без значение е името на министъра на МВР ,това е реален факт, който не съществува само сега ,а през е особено брутално през последните 15 г. Има ли задържан служител на МВР за подобна престъпна дейност ?!Колкото за другите престъпни деяния...
49
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв синдикат имат тези мюлевци!?!?Нали са първа категория труд!
48
4
 
14
 
! Отговори
Закривай милицията! преди 1 месец
Над 60000 хрантутника на държавна хранилка, първа категория труд, на 5 млн население, повечето от което е пенсионери!!! Няма такава държава, освен Северна Корея!!!!!
47
0
 
7
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
До До ***,държавата това сме ние,ние също носим отговорност,с бездушието и приказки една баба казала на другите баби,погледни драскачите тук и си направи извод,комуникация нула с постове нонстоп от съмнителни елементи,те не пишат нищо но заглушават и останалите разумни хора.
46
2
 
11
 
! Отговори
До тъпомер преди 1 месец
За съжаление цялата държава вече 80 години обслужва чужди интереси.
45
2
 
12
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Това означава,октопод в МВР,щом си позволяват да вземат страна като политическа партия,без срам и страх от всякакви закони,а кого обслужват сетете се.
44
1
 
7
 
! Отговори
Това преди 1 месец
Означава ли че цялото Мвр ще му се.... Понеже е за станало зад него или?!
43
5
 
9
 
! Отговори
тоти преди 1 месец
Нов закон за деполитизация на армия и МВР.!! Неможе да се свързват с политическото ръководсво ,а да казваме че са армия на хрода!!!Никаде никой не сменя през ден кадри щото се сменила власта !! Това демотивира и служителите и кара да са разделрени ,тъка че едни да огждат на други които им са симпатизанти!11Най добре да се забрани да учасрват в изборите за да са НЕЗАВИСИМИ !!!