Ще има ли промени в предложения състав на служебното правителство?

До тази вечер Димитър Главчев има право да сменя министри
8 апр 2024 07:00, Анисия Иванова
25
Ще има ли промени в предложения състав на служебното правителство?
Снимка: БГНЕС

До тази вечер номинираният за служебен премиер Димитър Главчев има право да сменя предлаганите от него министри. Срокът за това изтича днес, след като президентът Румен Радев вече заяви, че ще издаде укази за назначаването на служебното правителство и насрочване на избори "2 в 1" във вторник.

След като представи номинациите си за министри в петък Главчев коментира, че не вижда кой би го убедил да прави промени в предложения от него състав на кабинет.

Той отказа да коментира острата реакция на ПП-ДБ срещу предлаганите от него министри на вътрешните работи, на правосъдието и на електронното управление. Но призна, че най-много се е двоумил дали да остави на поста министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, припомня БНТ.

Някои от номинациите за министри предизвикаха негодуванието на ПП-ДБ – тази на Калин Стоянов за вътрешен, на Мария Павлова като правосъден и Валентин Мундров за министър на електронното управление и напуснаха залата.

През уикенда премиерът в оставка Николай Денков отправи призив към Главчев да помисли отново за МВР шефа.

А от "Продължаваме промяната" призоваха президента Румен Радев да не подписва указа за назначаване на служебен кабинет. Междувременно се очаква тази вечер граждани да излязат на протест пред вътрешното министерство с искане за оставката на Калин Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Главунчо към ПП-ДБ преди 1 месец
Чакайте от умрел писмо...ще ви купя колело....ама друг път !
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Защо мълчите за това -КОИ ЧИНОВНИЦИ ОБАЧЕ!? НА ТЕХНИТЕ ПРИЯТЕЛИ И РОДНИНИ-ДА!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички медии, с изключение на череповите и прокопиевите, публикуваха снимки от срещи на гл. секретар на МВР, Коцев; шефката на митниците, Банова; депутата от ПП/ДБ и бивш министър на МВР, Б. Рашков; и Кирил Петков с арестуваните контрабандисти, баща и син Димитрови. Снимките са от общи почивки в България и чужбина, от партийни мероприятия на ПП/ДБ, и от дома на Б. Рашков. От снимките е видно, че Коцев и Димитрови са в много близки отношения. Въпроса е: Защо Днес мълчи и не публикува тези снимки?
16
1
 
12
 
! Отговори
70028 преди 1 месец
Ротацията се случи- ПП-ДБ са прецакани
15
2
 
5
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 месец
Служебното е добре, ама Юни месец за кой да се гласува като са само циркаджии. Поредни избори, без реален избор. Все едни и същи комплексари.
14
1
 
14
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
Пускам телевизората и кво да видя Киро бе Киро при Ризовата.Гледам и се чудя Кирцата напушен ли е и или намокрен в стил Бойко Рашков, и повтаря едно и също Пеевски командва Борисов като папагал, също като Надка дето се дереше Гешев та Гешев.Тези от ПъПъ и Дъ е Бъ България май наистина не са добре,значи Калин го командвали и му казвали какво да прави ама, Киро като му казал да сложи Клара Цеткин на даден пост това било предложение.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Върха е предложението на Милошев за министър )))
12
9
 
4
 
! Отговори
Въпрос? преди 1 месец
До 9 Бонго-Бонго. Стоянов е "ценен" за кого? За ГЕРБ и ДПС ли? За купувачите на гласове ли, за ГЕРБ и ДПС да могат да си подменят вота и да печелят избори ли, за кого, уточни?! Определено Стоянов Не е ценен за честни избори! Не е ценен за ръкъводене на мвр в екстремни ситуации, в които той вместо да е на линия, ходи на Кино@
11
10
 
6
 
! Отговори
Защо мълчите за това преди 1 месец
Кабинетът на ПП-ДБ вдигна заплатите на всички чиновници!!!
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Резидент: За това,че изобличи шарлатаните ли !? Браво на Президента,че поправи грешката си отн.алчните и нагли некадърници!
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен -Достатъчно е да знам, че Денков и Тагарев няма да са част от него, което го прави в пъти много по-добро от редовното старо такова! И АСЕН ВАСИЛЕВ !!!!!!!!
8
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С правителства или без, все едно България е купена от САЩ
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На мен не ми дреме. Достатъчно е да знам, че Денков и Тагарев няма да са част от него, което го прави в пъти много по-добро от редовното старо такова!
6
1
 
26
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Никаква аванта на Шарлатаните.Да си сърбат попарата,която надробиха с промените в Конституцията.
5
0
 
27
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
КОЙ МИ С.... В ГАЩИТЕ , ПАВЕТА !!! СЕГА ОТНОВО ПРЕЗИДЕНТА ЛИ ВИ Е ВИНОВЕН ???
4
2
 
27
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
ПАВЕТАДЖИИ , ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ НЕ БИ ПОСТАВИЛ ,,ВАШИЯ ЧОВЕК" КАЛИН СТОЯНОВ ЗА МИНИСТЪР , НО ВИЕ ЗАДЪЛЖИХТЕ ГЛАВЧЕВ С УМОПОБЪРКАНИТЕ ИЗМЕНЕНИЯ НА КОНСТИТУЦИЯТА !!!
3
5
 
13
 
! Отговори
Нора преди 1 месец
На кой от народа ми пука за състава на правителството?
2
5
 
29
 
! Отговори
Ала бала преди 1 месец
Какво им пречи Калин Стоянов? При него не става номера с ала-бала ли?
1
4
 
32
 
! Отговори
На бунището преди 1 месец
Едно е важното: лъжците от ПП ДБ да идат на бунището на изборите.