Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев

Настоявала дипломат да поеме поста в МВнР
Обновена: 23 апр 2024 09:07 | 23 апр 2024 08:53, Анисия Иванова
54
Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев
Снимка: БГНЕС, архив

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на служебния премиер Димитър Главчев. В интервю пред БНТ тя обяви, че са ѝ били предлагани министерски постове, които е отказала.

"Димитър Главчев е поставен в изключително трудна ситуация и има нужда от хора, които имат управленски, политически и дипломатически опит", заяви Плугчиева в интервю пред БНТ в неделя.

Още по темата


В последните дни тя и служебният премиер Димитър Главчев имаха спорове за това кой да бъде назначен за външен министър, след като премиерът реши след по-малко от седмица управление да махне първоначално назначеният дипломат Стефан Димитров.

Начело на Министерството на външните работи в служебно правителство трябва да бъде поставен дипломат, настоявала Плугчиева, но Главчев не се съобразил с мнението й и предложил Даниел Митов за поста, след като самата Плугчиева отказала поста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от Избори 2024
Григорова: Столична община е твърде малък терен за политика
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Плугчиева нищо не става от нея. Чудя се защо я пробутват непрекъснато тая склерозирала тьотка.Обесили са я на врата на Глафчу като умряло куче.Нищо за чудене,че човекът изтеряса.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
управляващите се състезават кой по-голяма глупост ще направи
49
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
за два месеца мандат много време и нерви се използваха кои където е нещо да семотае докато минат изборите наи важното е да не вкарат българия във воина вкалабълъка
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Главчев ще се справи. Какво, че не е дипломат от кариерата? Тя и Красимира Трифонова беше посланник в Тайланд и в дипломацията от 30 г., но удуши зет си Пейо. Айде, стига толкова сте плюли по Главчев.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Харесваше ми, че Плугчиева, че е съветник на Главчев. Жалко. Дано Главчев има и други съветници като нея.
46
0
 
2
 
! Отговори
ДДТ преди 1 седмица
Много свестна и компетентна жена. Как се е забъркала с тоя главоч-марионетка е повече от странно...Все пак по-добре късно, отколкото никога!
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
явно главчев е добър по сметките, но в политиката има и диплломатически и управленски опит. тепърва да се учиш на тези неща е доста късно и най-вече опасно, с неблагоприятни последици. цялата тази сага прилича на холивудски филм, което е в ущърб на всички ни.
44
0
 
5
 
! Отговори
РОСЕН КАРАДИМОВ преди 1 седмица
НЕ ОСТАВИХА ЧОВЕКА САМ ДА СИ ИЗБЕРЕ ХОРА ЗА ЕКИП С КОЙТО ДА РАБОТИ! ВСЕКИ МУ Е ПРОБУТАЛ ПО НЯКОЙ СВОЙ АГЕНТ. А ТОЙ КАЗА - БИЛ СЪМ ДЪГИ ГОДИНИ В ГЕРБ И САМО ГЕРБАДЖИИ ПОЗНАВАМ И С ТЯХ СЪМ РАБОТИЛ, ДРУГИ НЕ ПОЗНАВАМ ОСВЕН ПО ФИЗИОНОМИЯ!
43
3
 
2
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 1 седмица
Предполагам е спряла пиенето
42
5
 
2
 
! Отговори
ЛГБТ преди 1 седмица
А ЗНАЕТЕ ЛИ КОЯ Е ЛЮБОВНИЦА НА ПЛУГЧИЕВА?
41
2
 
2
 
! Отговори
Ивза преди 1 седмица
Знаете ли кой първи бяга от потъващиа кораб?
40
1
 
2
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 1 седмица
Фани единио,удри другио
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Достойна постъпка!
38
2
 
2
 
! Отговори
по света и у нас преди 1 седмица
Току -що в немски официозен новинарски сайт проследих материал по повод протестите в американските университети срещу политиката на САЩ спрямо Израел. Вече 6 дена в Университвт Колумбия има пропалестински и антиционистки протести с десетки арести. Арести дават и в други големи университети. Обучението отдаван е само дистанционно заради тях. Между др., показаха празна аудитория, в която НЯМА маси, За студентите има единствено твърди столове като в театър. Т.е не може да има смислено обученое...
37
1
 
2
 
! Отговори
До Цеце преди 1 седмица
Грандиозни промени и грандиозен кабинет.Фифти-фифти са.
36
3
 
8
 
! Отговори
Хайде сега преди 1 седмица
Главчев да я последва.
35
0
 
4
 
! Отговори
Главчев си преди 1 седмица
Назначи 24съвртника.Осврн Плугчиева изобщо не знаем кои са другите.Сигурно да по -зле у от нея .
34
4
 
7
 
! Отговори
Накратко преди 1 седмица
Добра новина .Една номенклатура по-малко.
33
1
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 1 седмица
До 123::Глупости.Че кой в тази държава подава оставка?Кой се отказва от заплата,привилегии и топлия стол зад бюрото?Това и нареждат-това прави.И се питам-къде са младите кадри?Защо изобщо има пенсии след като продължават да "работят" и няма спиране?Старите кадри не са в състояние да променят държавата.Все едно,ислямист да стане католик!Как ще стане,а?
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПЛУКЧИЕВА В ИНТЕРВЮ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА САМА ПРИЗНА ,ЧЕ КАЛИНКА Е ЖИВЕЕЛА ПРИ НЕЯ В ПОСОЛСТВОТО ДОКАТО Е БИЛА СТУДЕНТКА? ПОСЛЕ КАЛИНКА БЕШЕ НАЗНАЧЕНА ЗА ЕКСПЕРТ В АГЕНЦИЯ ЗА ЕВРО СУБСИДИИТЕ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО ПО ВРЕМЕ НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ! ВЕЧЕ В ПРАВИТЕЛСТВО НА ББ СЕ РАЗБРА , ЧЕ КАЛИНКА НЯМА ДИПЛОМА! ТАКА ПЛУКЧИЕВА ПРИКАЧИ КАЛИНКА КАТО БРОШКА НА БОЙКО! ОТ ПЛУКЧИЕВАТА КАЛИНКА ДОЙДЕ НАРИЦАТЕЛНО ЗА КАЛИНКИТЕ!ДА ДА!АКО НЕ ВЯРВЯТЕ ПРОЧЕТЕТЕ! ЧИЧКО ГУГЪЛ ПОМНИ!НИЕ СЪЩО!САМО ЖУРНАЛИСТИТЕ НИЩО НЕ ПОМНЯТ!