ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване на рекламите за хазарт

Какво предлагат от двете партии?
24 апр 2024 14:37, Александър Попов
46
ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване на рекламите за хазарт
Снимка: БГНЕС

Депутати от ГЕРБ-СДС и ДПС са внесли в деловодството на парламента предложение за изменение на Закона за хазарта. Промените бяха представени на съвместен брифинг от вносителите Теменужка Петкова и Йордан Цонев.   

С Йордан Цонев днес внесохме в деловодството на Народното събрание предложение за изменение на Закона за хазарта, съобщи заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова. Тя посочи, че измененията са продиктувани от това да бъде защитен общественият интерес.  

Петкова коментира, че през последните три години зависимостите, свързани с хазарта, са изключително увеличени и това е наложило да бъдат предприети съответни мерки за тяхното ограничаване.

Предложенията в законопроекта са свързани с регулирането на хазартната дейност, с рекламата на хазартна дейност, свързани са с разпределението на средствата, които правят хазартните оператори по отношение на тяхната социална отговорност, посочи тя. Теменужка Петкова допълни, че е предвидено 50% от тази вноска да бъде за Министерството на здравеопазването, които средства да бъдат използвани за лечение на зависимости от хазарт.

Законопроектът предвижда хазартни зали да има само в населени места с над 5000 жители, каза заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев. По думите му 1100 са залите в България и може би сме на първо място в Европа по този отрицателен показател. Цонев съобщи, че се завишават и инвестициите, които трябва да правят бъдещите лицензополучатели за хазартна дейност.

Той посочи, че най-важната част от този законопроект е ограничаване на рекламата на хазартни игри. Законопроектът забранява рекламата във всички видове медии, каза Цонев и отбеляза, че това включва телевизии, сайтове, печатни издания. Той уточни, че се разрешава реклама само върху билбордове и то далеч от училища, върху спортна екипировка, която не е предназначена за малолетни и непълнолетни, и в спортни зали.

Там, където е спортът, се разрешава да има реклама, но основното е, че рекламата се забранява в медиите и смятаме, че така ще отговорим на обществените очаквания и ще продължим тази политика и в следващия парламент, заяви Йордан Цонев. И родители, и организации протестираха многократно срещу тази мощна хазартна реклама в медиите, срещу това, че се увеличава хазартната зависимост дори на малолетни, на ученици, отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
КОЛКО ПОПУЛИСТКИ ЛИЦЕМЕРНО!!!...
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
reklamiraite po-dobre bg orajia - snariadi, patroni, pistoleti, kartechnici, pushki, otomati, limonki, arbaleti i onezi pusti chikiiki na bg chetnicite, ako ne sa i te kitaiski kato perushinkite im
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
dpsteroristiii, pak she vi izhvarlim.
38
1
 
2
 
! Отговори
Само преди преди 1 седмица
десетина дни световната циганsка организация обяви десетте най-известни футболисти от циганsки етнос и наравно със Зл.Ибрахимович, ван дер Ваарт, Пирло наредиха и Хр.Стоичков ! Ще си признае ли някога този тъпоvат футболист, че е от циганsки етнос,има ли смелост и доблест да признае истината ? Назованите футболисти не се срамуват, а се гордеят да си признаят етноса ! Бившият му вече зет е бил ***, а не турчин ! Всичко явно в България което е в политиката и в медиите е измама ?
37
0
 
0
 
! Отговори
И какво сега преди 1 седмица
Ще се мазним и на комарджиите ли, вместо напълно премахнати както е по света все пак ще им оставим 1 - 2 заради Ицо Т'ъ'п'о'т'о и самозабравилия се лYмпен Д.Рачков ! Трябва да се "уважават" келе6ите защото ще потрябва все пак при контрола над проsтолюдието !
36
0
 
0
 
! Отговори
И какво сега преди 1 седмица
Ще се мазним и на комарджиите ли, вместо напълно премахнати както е по света все пак ще им оставим 1 - 2 заради Ицо Т'ъ'п'о'т'о и самозабравилия се *** Д.Рачков ! Трябва да се "уважават" *** защото ще потрябва все пак при контрола над проsтолюдието !
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
а дано ама надали партенки преди изборите
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Крайно време е.
33
0
 
2
 
! Отговори
Деба Помака преди 1 седмица
Семитски си ганин ще свърши като Чаушеску.
32
1
 
3
 
! Отговори
Кирил Петков преди 1 седмица
Държавата се управлява от некви чИнгета които си прават 69 с мутрите и комунистите.
31
1
 
5
 
! Отговори
Аз да попитам преди 1 седмица
Нали Борисов преди години беше много против да управлява с ДПС! От къде дойде тази рязка промяна?! Или гледа къде ще му е в кърпа вързано управлението?!
30
0
 
4
 
! Отговори
Ще можете ли преди 1 седмица
Че те са навсякъде.Ще ядосате Ердоган с тоя кюрд къде го натрапвате на хората.
29
2
 
5
 
! Отговори
джо преди 1 седмица
Е АКО МОЖЕХА И ТАМ ДА КРАДЪТ АМА ТОВА НЕЕ БАНКА КТБ ДА ОТКРАДНЕШ 5 МИЛЯРДА НАЙ ГОЛЯМАТА КРАЖБА /ГЕРБ И ДПС
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЕРБ и ДПС са ФАШИСТИ!!!
27
0
 
4
 
! Отговори
Име преди 1 седмица
Лустрация!
26
0
 
11
 
! Отговори
Врачанин преди 1 седмица
Радостин Василев го предложи това преди година, година и половина някъде, а сега тия се кичат с ларвите! Баси гнусните ***! Само МЕЧ и Руди!!!
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пълна забрана на хазарта! Колко разбити семейства и нещастни деца има заради тази зараза.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-добре ще е да проверят Стоичков и комарджиите колко пари откраднаха от общината в Етрополе.
23
0
 
5
 
! Отговори
Дали? преди 1 седмица
Дали някой си спомня този човечец от с.Карапелит от колко години се подвизава в парламента?!?И по-важното - какво свърши "за хората" през всичките тези години?!?И сега най-важното - на каква стойност се равняват сумите за заплатата му,плащани ритмично и безропотно от нас?!?
22
1
 
11
 
! Отговори
Дедо преди 1 седмица
В традиционно турските региони, хазарта е пандемия. Мъжете работят тежка работа в строителството в чужбина и като се прибират през отпуските изхарчват всичко в игралните зали,а не както едно време да строят големи семейни къщи по три етажа.