ПП-ДБ: Желязков изпълняваше заръките на ГЕРБ и ДПС

Той не спазвал правилата като шеф на НС
Обновена: 25 апр 2024 20:33 | 25 апр 2024 20:19, Камелия Цветанова
28
ПП-ДБ: Желязков изпълняваше заръките на ГЕРБ и ДПС
Снимка: БГНЕС

"В парламентарната република председателят на НС трябва да за пример, а не за порицание. Поредица от действия, които предприе г-н Желязков, ни увериха окончателно, че той не прави нищо друго в качеството си на председател на НС, освен да изпълнява заръките на Борисов и Пеевски", каза депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Людмила Илиева в студиото на "Денят ON AIR".

По думите ѝ множеството действия, направени от Желязков, са показали, че той не спазва правилата.

"Фрапиращ случай беше, че проведената процедура по гласуване оставката на председателя на Здравната каса. Имаме подадена оставка, в деня преди разглеждането, зам.-председателят оттегля своята оставка. Оставката е лична воля", поясни Илиева.

По думите ѝ работата на НС не се блокира от това, че няма председател: "Има избрани по надлежен ред зам.-председатели. Служебният кабинет не остава безконтролен".

Депутатът определи гласуваните промени в Конституцията като наложителни.

"Онзи ден се занимавахме с казуса "Боташ". Кой го забърка? Служебните правителства на президента Радев. Това са договори, обвързващи двете страни. Защо лицата, които са подписали договора "Боташ", в момента заемат длъжностите на министри в настоящото служебно правителство?", попита още Илиева пред Bulgaria ON AIR.
Според нея има чистка, като уточни, че "на всички нива се освобождават лица, които са били назначени, защото са били подходящи за длъжността".

"Г-н Стоянов загуби нашето доверие още в началото на времето, в което изпълняваше длъжността на министър на вътрешните работи заради неговите действия. Притеснява ме това, че всеки човек може да е мишена на медийни атаки. Всеки, вършил престъпление, да си понесе последиците", настоя тя.

Прокуратурата се използва като политическа бухалка и инструмент за крадене на бизнеси, подчерта Илиева. Като допълни, че примерите за това са много.

"Натиск усещат всички граждани. Имаме множество сигнали за този продължаващ през годините натиск. Единствени ние искаме да се оттласне България от дъното. Влизаме в тези избори с почтено послание - колкото повече доверие получим, толкова повече възможности за въздействие върху политическата система ще имаме. Трябва да се поеме ангажимент към страната ни", завърши депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Желязков
Още от Общество
Бивш министър: Пенсионната система е консервативна, но трябват промени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Иванова преди 1 седмица
Интересно как се обръща палачинката на Христо Иванов. До онзи ден говореше, че за нищо на света няма да има коалиция с ГЕРБ, а днес като видя, че само така може да се докопа до властта и веднага смени лентата. Такива фурнаджийски лопати като него отдавна трябваше да са изринати от нашия политически живот.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А вие какво очаквахте, да изпълнява поръчките на Лена общата ли?
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Смъкването на този от най високия пост в държавата,Костинбродската афера отива в забвението.Около петстотин хиляди обработени бюлетини,бяха опаковани и готови да заминат за слабите райони на Борисовата партия.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вг1зраждане пак си присвои заслугите по свалянето му с всичките си 31-2 депутата, за да промива мозъците на бройлерите си. Купейкин им забранява да гледат новини и единствените новини, които са позволени на пролетариата идват по неговите канали. Това не ви ли напомня на 1972ра лятото?
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При недоразумението на природата Никола Минчев, заградиха входа на НС със железни решетки, което и при комунизма не се бе случвало, а Нинова-мадам Импекс, направиха министър на икономиката. Недоносчето ПП,ДБ донесе омраза и хаос в държавата, поиска абсолютната власт, както чухме в записа, за да краде заедно с трафикантите и престъпния свят безконтролно. Свалянето на Желязков е безпомощно, безсилни агония на лузъри. Където и когато се появят губят, и оставят хаос след себе си.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПП,ДБ наглост безкрай. Желязков беше винаги там, когато мутиращият и цвилещият инфантил Никола Минчев сричаше и питаше за всяко нещо от правилника на НС, от който си нямаше и хабер понятие. Често го виждахме да съветва неграмотниците с дипломи от ПП,ДБ, в залата през почивните. Винаги се отзовават, независимо, че хулигатите с дипломи/без покритие/, хулеха и обиждаха хората на ГЕРБ-СДС. Омраза, алчност, похот и връзки с престъпния свят, това са ПП,ДБ. Никога повече мафията ПП,ДБ.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Даааа,отказва да включва в дневния ред ГЛАСУВАНЕ ВОТ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО,,,,!ОТКАЗВА ЗАЩОТО ВИЕ НЕ СТЕ ИЗБИРАЛИ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И НЕ НАЗНАЧЕНО ОТ ВАС! ЗНАЧИ НЕ МОЖЕТЕ И ЗА ГО СВАЛЯТЕ!УМНИТЕ ПОПРАВКИ НА КОНСТИТУЦИЯТА ВИЕ ИЗМИСЛИХТЕ!НЕ ВИ ХАРЕСВАТ! ЕЕЕ С ТОЗИ АКЪЛ! КАТО БЕЗ АКЪЛ! ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДЪРЖАВА БЕЗ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТА И УМНИТЕ ОТИВАТ В ОТПУСКА! ПЕЙ СЪРЦЕ!БЕЗМОЗЪЧНИТЕ ЩЕ АГИТИРАТ ПАК ДА УПРАВЛЯВАТ!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Слугите на Божков управляваха 9 месеца благодарение на Борисов крадяха безпаметно рушаха саботажи лъжи алчност но вече не сме държава
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Асен Василев и Кирил Петков чии заръки изпълняваха?
17
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Когато Никола Минчев изпълняваше вашите заръки всичко е било ОК. Не ви стига харвардският ви акъл да разберете, че изглеждате комични, некомпетентни и жалки в напъните си да се представите за носителите на новото, прогресивното и модерното. Не ви се получава и това е!
16
3
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 1 седмица
Поредният банкянски б0 *** в коша, какво по-хубаво от това?
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И мнoro npaвилнo e nocтъnвaл!
14
3
 
11
 
! Отговори
Любомир преди 1 седмица
Въпрос към ППДБ: Сега ли осъзнахте това, ден-два преди края на този парламент! Зашо 10 месеца нямахте проблем с Желязков?!? Защото, може би имахте цялата друга власт?!? Инфантилни сте, правите "детски" номера, очаквате избирателите да ви "изперат" последните десет месеца мръсотия, която натрупахте! Разочаровам съм и не само аз!
13
2
 
10
 
! Отговори
Майора преди 1 седмица
Ало Илиева вие освен да ръсите лъжи като просто Киро , друго знаете ли? Колко време шефа на НЗОК работи в оставка , защо да не му се узакони оставката ми?А не е ли странно че уж се борите за промяна , а сте свързани на най високо ниво с корупция и контрабанда! Тогава защо смятане че Стоянов ви е виновен за всичко? Срамотс , за нищо не ставате променкаджии!
12
3
 
8
 
! Отговори
Джон Наш преди 1 седмица
От утре Народното събрание излиза в ваканция. В понеделник ако президента уволни Мин.Председателя с указ и няма кой да свика Нар. събрание, изпадаме в конституционна криза и цялата власт се концентрира в президента, т.е. държавен преврат.
11
1
 
8
 
! Отговори
Гaля преди 1 седмица
Caмo nopъчkитe нa nocoлcтвoтo ca cъrлacyвaни!
10
2
 
7
 
! Отговори
Нане преди 1 седмица
Още не моем повервам, как краварските слуги от гроб и пепедебейците се самосвалиха от власт... Ам можеха да си управляват безметежно цял мандат.... Мъ пуста лакомия... ===)))
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Секи изпълнява нечии заръки...с приоритет са заръките на посолството за съгласуванки и уточнения.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А Минчев чии заръки изпълняваше? Не на Герб и ДПС във всеки случай.
7
2
 
11
 
! Отговори
Хо хо преди 1 седмица
И сега ако има извънредна ситуация кой ще свика извънредна сесия на Народното събрание. Един Главчев ни остана и прекалено много пълномощия в ръцете му. ПП ДБ нищо не разбират от държавно устройство и доведоха до разпад на институциите.