Петков видя пиратка на ГЕРБ и ДПС, Василев увери: Няма дупка в бюджета

Подпомагането с 250 млн. лв. годишно на „Мини Марица-изток“ няма да бъде одобрено от ЕК
27 апр 2024 19:28, Александър Попов
79
Петков видя пиратка на ГЕРБ и ДПС, Василев увери: Няма дупка в бюджета
Снимка: БГНЕС

Няма дупка в бюджета. Ако се правят разходи извън това, което е гласувано в парламента, тогава въпросът е към служебния финансов министър кои пера се намаляват, каза в Стара Загора съпредседателят на “Продължаваме промяната – Демократична България” Асен Василев в отговор на въпрос дали има опасност дупката в бюджета да се увеличи след подпомагането на фермери, земеделци и миньори.

“Това, което оставихме на служебния кабинет, е изпълнение на данъците точно както са по план график, разходите бяха по-ниски, знаете, че в бюджета има излишък в края на март. Тези допълнителни разходи, които се правят, по принцип трябва да могат да бъдат направени или на база резерв в бюджета, или на база намаление на други разходи, това са единствените два източника за правене на допълнителни разходи”, обясни Василев. По думите му единствените пера, които могат да се намалят, са пера в капиталовата програма.

Доколкото виждам, в момента се подготвя решение за подпомагане с допълнителни средства, които не са в рамките на Министерството на земеделието и трябва да се види откъде те ще бъдат взети, коментира още той.

Подпомагането с 250 млн. лв. годишно на държавните „Мини Марица-изток“ с решение на Народното събрание вероятно няма да бъде одобрено от Европейската комисия, тъй като ще се приеме като непозволена държавна помощ, заяви от своя страна Кирил Петков.

Гласуваните от Народното събрание средства като помощ на мините за рекултивация на терени няма да е достатъчна за финансовото укрепване на държавното дружество, коментира Петков. По думите му това е "поредната пиратка, която се хвърля от ГЕРБ и ДПС предизборно".

„Преди всички избори идват едни хора и опитват да залъгват миньорите и хората от региона, ние действаме за реални неща, които действително могат да се случат. Това е поредната пиратка, която се хвърля от ГЕРБ и ДПС с една единствена задача да кажа- ето ние се грижим. Въпросът е да подлъжат хората преди изборите. Те много добре знаят за нотификацията на Европейската комисия. Ние действаме принципно, няма да правим неща, които не могат да се изпълнят и това е единственият начин да движим напред. В противен случай хората непрекъснато ще се разочароват, независимо колко избори има“, каза Петков.

"Няма дупка в бюджета. Ако се правят разходи извън това, което е гласувано в парламента, тогава въпросът е към служебния финансов министър кои пера се намаляват", каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
6
 
22
 
! Отговори
Жалко, но успяха преди 3 седмици
Народът ни разпозна мошениците. Но за съжаление след изгубени 3 г. Спрени инфраструктурни проекти, нито евро усвоени по ПВУ, реално отказ за Шенген и отлагане за еврозоната. Тези хора, ако са имали цел да ни забавят в интеграцията, успяха на 100%. Хърватска и Румъния са обиколки пред нас и очаквам да приемат пълноправно Румъния в Шенген без нас. А господата на снимката да мислят как ще обикалят България без да бъдат бити. Каквото заслужиха.
45
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
41 При ГЕРБ почти бяхме влезли в Шенген. При Борисов станахме членка на Европейския банков съюз, имаше стабилна власт, нулев мигрантски трафик, инфлация 3%. Бяхме преди Хърватия по подготвеност. Но дойдоха Кило просто и Асен Василев, и всичко спря. Спряха и пътните строежи. Почна войната в Украйна, което допълнително усложни тежкото ни положение. Асен Василев наду инфлацията и ни отдалечи от Шенген. Той гласува против еврозоната, против Ф16. Защото Нексо работят с руски мръсни пари.
44
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Разумните хора отдавна не слушат лъжите на Асен Василев, Кирил Петков, Лена изнестна с парапета и говорителят им Денков.
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Асен може да вижда само обикновена дупка в морето. Термина "черна дупка" не е политкоректен, предлага се да се замени с "афроотверстие".
42
5
 
25
 
! Отговори
Колеги, преди 3 седмици
нека да уточним: тези ментета Киро, Асен, оня еврейн Лоренцо, или какъвто е там, мустакатото Ленче, да не забравяме и любителя на тийнейнджъри Насти - те не са виновни!! Виновни сме всички ние, които допуснахме тия смешници да ни управляват!!
41
4
 
18
 
! Отговори
Dabe преди 3 седмици
То на тоя цялата му рода в една пиратка в супа, пълен паприкаш .Баща му са го използвали за полезният *** и тоя субпродукт също.
40
16
 
8
 
! Отговори
спиций преди 3 седмици
боко и шишко нямат интерес от шенген , защото имат да препират милиарди откраднати от обрачите от фирми откраднати от Българските институции през прехода......поздрави ахмед
39
2
 
14
 
! Отговори
Така е! преди 3 седмици
Няма как да има дупка в едно... празно пространство. :D
38
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Василев я кажи за какво изхарчи парите на държавата през тези 3 год и заемите които си вземал като инфраструктура нула нещо други строежи из страната нула нещо друго за икономиката Разследване съд затвор
37
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Киро кажи за ала бала с президента Киро или пък за купуването на депутати от чалгарите или за предлагането на кодовете на БСП мошеник
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гъделичкаме гърлото, дали нямам някоя алергия?
35
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тръгнали да лъжат из страната Миро с автобуса с вас ли е да приложите същите номера НЕ ви пука за държавата 3 год разруха 3 год саботажи 3 год стани да седна 3 год грабежи 3 год безвремие
34
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лъжци мошеници алчници разследване съд затвор за вас грозни думи алчност бездействие от шарлатаните
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Фойерверките ще ги види когато влезе в следствието за документна измама заедно с адвокатката си. Бивол публикуваха подправените документи с подписи за заличаване на участието му в Корал, за да стане министър. Колко ли още измами ще лъснат?
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Kak върви борбата с мафията, ментета? хи хи хи
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кико Т.ъпото ми стана по-противен и от Боко Тиквата, и само как криви муцката като дума
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До мотораКАТО СИ ТРЪГНАТ ДА ВЗЕМАТ И ТОЗИ, КОЙТО ГИ ДОВЕДЕ,ЗАЩОТО ИЗЛЕЗЕ СНИМКА НА ЗАДУШЕВЕН РАЗГОВОР НА ТРАФИКАНТА С ДРУГАРЯ РАДЕВ!МАЙ ПУДЕЛА ЗНАЕ ПЪТЯ КЪМ ПРЕЗИДЕНТА!
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На 9 юни вечерта Петков ще види майka cи булка. 13 депутата ако имат пак ще са правили ала-бала.
28
2
 
7
 
! Отговори
Ваня преди 3 седмици
Безсрамници!
27
0
 
9
 
! Отговори
Червените Молци преди 3 седмици
Изедоха и народа и държавата