Борис Бонев: Политици си правят кампания на гърба на хората в София

"Гордея се, че има политиците в тази община, които изпълняват своите обещания"
Обновена: 9 май 2024 21:22 | 9 май 2024 20:43, Красимир Ангелов
40

Трети ден на протести в центъра на София заради промените в движението. Общинският съветник от ПП-ДБ-"Спаси София" Борис Бонев заяви в предаването "Денят ON AIR", че е свикнал да бъде виновен.

"Много бързо се случвало това нещо и не било обсъдено с хората. Бус лентата и велоалеята по "Патриарх Евтимий" са заложени в документация на Столична община повече от 15 години. Ясно обещахме, че "Патриарх Евтимий" ще стане в рамките на първите 6 месеца. Гордея се, че има политиците в тази община, които изпълняват своите обещания. Хората, които вдигнаха този скандал, са политици от ГЕРБ. Правят си кампания на гърба на хората в София. Трябва да се даде шанс на този проект", подчерта той.   

Борис Бонев смята за абсолютно неправилни мненията за "Патриарх Евтимий" на недоволните от реорганизацията на трафика.

"До този момент нямахме система от велоалеи, за пръв път ги свързваме. Обръща се внимание само на тези 130 протестиращи в пиковия им момент. Защо никой не коментира, че бяха получени стотици положителни становища в подкрепа на реорганизацията на "Патриарха"? Проблемът е, че протестиращите не искат да се лишат от част от паркоместата. Това е болката - искат да си паркират под балкона и смятат, че публичната зона им принадлежи. Стоянката на такситата е предвидена в проекта. Заради валежите част от маркировката не е положена. Ще има 4-5 места повече в стоянката, а не копърки, които паркират незаконно", настоя общинският съветник.

По думите му пред Bulgaria ON AIR не е сериозно да се говори, че няма алтернатива на придвижване в този район. Бонев посочи като такива линиите на метрото и тролеите в района.

"Неправилно е помещения в центъра на София, предвидени за паркинги, да бъдат печатници. В спорния район има 10 паркинга, като навсякъде има свободни места с месечен абонамент. Проблемът е, че няма евтини паркоместа. Тези хора искат да продължат да паркират за 16 лева на месец. Животът в центъра на София идва със своите неудобства и предимства. Аз живея в "Лозенец". Нямам проблем, откакто се въведе "зелена зона" в квартала", каза още Бонев.

На управлението на ГЕРБ още дълги години ще му сърбаме попарата, завърши той.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от Политика
Демерджиев: Не виждам реални действия по убийството на Нотариуса и Алексей Петров
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
Заплати преди 1 седмица
Терзиев со вдигна заплатата пт 3000 на 9100. Това са 300% увеличение на един път.Иначе тоя Бонев е страшен нагляр и злобар. Оказа се, че никой не го понася дори от коалицията.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Либер*астна изм*т от Съсипи София
27
1
 
3
 
! Отговори
хаха преди 1 седмица
Няма такива нагляри. Повтаряха с години как правили всичко заради каузата и като дойдоха на власт си вдигнаха заплатите от 2 на 6 хиляди лева. Това колко процента са ...
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До mmПредставяш ли си как ще ме изгониш от дядовата къща?!? Бая пердах ще ядеш докато стане това. Много нахални станахте марксисчетата.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мис Бони, не ставаш. Не се научи за толкова години, няма и да се научиш. Сорка.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да те тakoвам у cмeшниka ниeдeн Борисе!
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Специално за района на бул.Витоша, Патриарха, Раковски и Фритьоф Нансен, най-доброто решение е да се върне организацията на движението от 70-те години и преди това.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всички промени в София свързани с велоалеите са меко казано погрешни, а по-точно казано са вредни. Факт.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И какво ако харесвам ГЕРБ колелари Вън ДС диктатори оставка
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо да харесвам маргинали дс милионерчета шарлатани и без това изборите се очаква да се касират
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не си спомням да са обещавали да си вдигнат двойно заплатите , ама това им е единственото нещо което правят с това , че са решили да рисуват по булевардите. Не да изграждат нещо, а да ги рисуват и да им слагат колчета. От 4 лентов булевард успяха да го направят с две ленти.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бонев е маргинал 100 човека сте колелари Диктатура няма как да се налага в демократична държава Оставка
17
17
 
3
 
! Отговори
mm преди 1 седмица
Евала на Бонев. На Г.аня от центъра всеки му е длъжен на дрънгела. Всички искаме велоалеи и бусленти. 1 000 000 човека няма да се съобразяват със 100 маймуни живеещи на най-комуникативното място в София. Като не ви харесва под наем и на село там карай по цял ден и спирай в хола и в магазина.
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен Щом не харесваш Спаси София/ПП-ДБ и др. значи си от ГЕРБ. Пределно ясно е!
15
3
 
2
 
! Отговори
Георги преди 1 седмица
Да бяхте проверили статистиката! За тези 15г,колко хора са се преселили в София и колко се е усложнило и натоварило движението?! Искате зелена София?! С промените по бул.Витоша,задръстването от Патриарха до НДК е целодневно.
14
3
 
9
 
! Отговори
Б. Бонева преди 1 седмица
И ако искате да знаете аз си карам колелото без седалка! Сядам си направо на тръбата.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя пак се прави на умен,жена ми е мъж ли
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ей гомньо и лъжец. Места за абонамент няма, всичко е заето и е поне 200лв на месец. Животът на лъжеца и манипулатора идват със своите неудобства. Да не ти стане тясна София скоро,Б-к. Да ти напомня, че си на власт със 100 хиляди гласа от над 1 милион имащи право. Не съм от герб, мразя те безплатно.
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бони май нЕма шофьорска книжка обаче. Шефа на комисията по транспорта в СОС катастрофира пиян преди 10 дена... От 15 души в същата комисия 8 или 9 нямат шофьорски книжки, повече от половината не са живели дори 5 години у София ... И същата тая *** решава 2 милиона души в тоя едва ставащ за живеене вече пренаселен "град" къде и как да се движат... Ставайте и ги гонете сичките!!!
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На Бобчо розАвия комунист са му виновни се гербаджии, седесари, другите комунисти и ретроградния Меркурий, само той е безгрешен че затапи половин София с тая мега глупост...