Пеевски: Няма да допуснем България да е употребявана за политически цели в РСМ

Той разкритикува Християн Мицкоски
Обновена: 10 май 2024 13:47 | 10 май 2024 13:42, Нели Христова
168
Пеевски: Няма да допуснем България да е употребявана за политически цели в РСМ
Снимка: БГНЕС

Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония, заявява председателят на ДПС Делян Пеевски в разпространена от партията позиция.

"Думите на лидер на партия с претенции от съседната ни държава, че ще чака “по-разумен премиер” са абсолютно недопустими и неприемливи. Няма оправдание Северна Македония да бъде отклонена от евроатлантическия си път", казва Пеевски и се обръща директно към председателя на македонската партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски:

Още по темата
"Искам да се обърна към г-н Мицкоски - Няма да има български премиер, който ще тръгне срещу интересите на България. От вас се очаква да изпълните коректно договора, подписан с България. Напомняме, че като държава България направи изключително много с подкрепата си за Северна Македония, чието място трябва да бъде като член на ЕС", казва Пеевски.

БГНЕС припомня, че Християн Мицкоски каза, че не вярва Договорът за приятелство и добросъседство с България да е „истинският процес“ на присъединяване на РСМ към Европейския съюз. Той отговори на премиера Главчев, който на 9 май обясни, че София няма да прави повече отстъпки към Скопие.

ВМРО-ДПМНЕ нанесе тежка загуба на досега управляващия Социалдемократически съюз (СДСМ) на парламентарния вот. Формацията на Мицкоски ще има 58 депутати в 120-местното македонско Народно събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от Избори 2024
ЦИК: Ще обявим резултатите в срок
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Грухчо е жертва на гьотчия
129
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ДА НЯМА - ЩЕ И ПРАТИМ ГРУХЧО!!!...
128
1
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 седмица
ШИШО,вземай си фолк певачката ..Тиквата да си взема мис бикини и детето му ...и се махайте от майка България....изедници продажни
127
0
 
3
 
! Отговори
Спеца преди 1 седмица
Поредния *** , слуга на Доган , и сакъ приятел на Борисов , който пък е вечно задължен на Доган за генералските пагони!Даа , тия са отврат , но явно народа му е все едно кой командва в Държавата!
126
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Докога ДПС ще диктува политиката на БГ? Докога ще се крият зад това турско малцинство, които вече станаха мнозинство? Че има турско етническо присъствие в България-има, но чак пък да им дава право да управляват задкулисно и винаги гарантираното 4то място на изборите.....това е безумие!
125
0
 
2
 
! Отговори
Шиши преди 1 седмица
Отивай пълни торбите с олио,захар,кафе,брашно,ориз за да спечелите повече гласове.да не забравиш и 100.00 лв да сложиш в торбата.това е за електората ти.стига му .
124
6
 
4
 
! Отговори
Супер! преди 1 седмица
Аплодисменти за Пеевски! Ето това е умна приказка, казана по мъжки без заобикалки. Супер! Защитил е България от северномакедонските еничари и сърбомани.
123
2
 
5
 
! Отговори
от 135 преди 1 седмица
ако някой ходи в тази територия и забележи такива надписи - да ги снима и побликува . нека европа види какво ще приеме в общността си .
122
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ходил съм в тази територия през 2014 ( бедни хора , живеят още в соца . даже гледах изборите им - ако сте забелязали облечени са зле , декорацията на трибуната им е зле . даже имаше някакъв килим на пода ... ) . та за партията победител - след Крива паланка до Куманово от лявата страна на пътя имаше една бетонна съборетина и на нея имаше надпис - " смърт за българите ВМРО-ДПМНЕ" с червен шпрей беше напръскано .... така че ... ясна е работата ...
121
5
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
тоя може да "допуска" или "недопуска" САМО в "електората" си от с. Кочан !!!..В международните отношения НА ДЪРЖАВНО НИВО депесарските му табиети НЕ МОГАТ ДА ВЪРВЯТ !!!...Забравихте как постния Дянкух се заканваше "да шляпа руснаците"...Е,поредното НЕДОРАЗУМЕНИЕ пък щяло да "шляпа" макетата.."България-Страната на неограничените НЕВЪЗМОЖНОСТИ" ..
120
1
 
4
 
! Отговори
Кукунела Снайпера преди 1 седмица
Ода за Шиши Беефффски и "патрЕотичното" му предизборно грYxтене и к8и4ене пред платените си ми$$ирки и п00дл00ги... Пуснах сълза от умиление от дълбочината на трагичността на лирическия герой,разкрит от знаменитата ни царица на пасквила Кукунела ХристовЪ! С насълзени очи успях да прочета цялото заглавие,но така силно се разчувствувах до дъното на душата си от храбрия подвиг и безкористната саможертва на баш патрЕота Г-н Беефффски...ШЪ си пусна нЕкоя драма по Босфор ТВ :) :)
119
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да не забравяме че Дпс и лично Пеевски гласуваха да вдигнем ветото.Иначе е прав но късно,все едно някоя мацка да се сети че е омъжена,след като вече си е свалила гащите и се е навела
118
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мицкоски си намери сроден тип политик насреща.
117
3
 
5
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 седмица
"Няма да има български премиер, който ще тръгне срещу интересите на България." - тоя другар май има нужда от опресняване на паметта. Съвсем доскоро имахме премиер - Денков - който определено работеше ПРОТИВ интересите на България. Но от друга страна, говори в бъдеще време, та ще е интересно да видим следващия шеф на колониалната администрация, наречена "българско правителство", какви ще ги натвори.
116
3
 
6
 
! Отговори
Параас преди 1 седмица
Пеевски ще гласувам за теб ако премахнеш всички пенсионери от държавните служби и предприятия. Или пенсия или заплата от държавата. Време е данъкоплатеца да се облекчи!!!! Да ходят в частния сектор и тогава да са ако искат на 5 заплати
115
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen 2 преди 1 седмица
До АнонименВ голяма грешка си, ама много голяма!
114
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
Боже,и тоя бил щял да "разрешава и забранява" като оня къдравия !...Кой им "муши фитилите" на тия ? ..Как ще "забраниш"НА МАКЕТАТА да "употребяваг Бг за политически цели" ,бесланинест ?
113
1
 
1
 
! Отговори
само да попитам преди 1 седмица
оставете го наш свети делянчо човекът си върши работата и се грижи за нас обществото скоро пак ще направи някое категорично вдъхновяващо дарение на изстрадалия ни народ...ами нещо някоя промиваща мозъците статия от кумова срама да напишете нещо за ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ????или сега периода не е подходящ че е нещо категорично студено!!!...чакате лятото когато са си нормалните летни жеги да ни проглушите от пропаганда за глобалното затопляне ли...
112
1
 
2
 
! Отговори
Дрън дрън ярина преди 1 седмица
Постановки от селски вечеринки стил КГБ От двете страни на границата съботират ЕС по заповед на Кремъл
111
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пеевски и Борисов се ядосаха на Македония, че дадоха големия Бизнес в Македония на Иво Прокопиев, а не на тях. На практика това беше причината да наложат Вето и да започнат с Анти-Македонската Пропаганда в България. Не се облажиха достатъчни. Иво Прокопиев има бизнес в Македония за над 2 милярда евро, а те нямат и за 300-400 милиона. Това е проблема с Македония. Няма друг.