БСП при президента: В тази тежка ситуация пред нас има два пътя

Ние не се плашим от избори, увери Зафиров
Обновена: 25 юни 2024 11:23 | 25 юни 2024 11:20, Нели Христова
77

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

По време на консултациите се очертаха няколко възможни варианта за разплитане на политическия възел в България - от правителство на малцинството, през експертно правителство, и това, което вашите колеги от "Възраждане" обявиха - ясно изразена анти ГЕРБ - ДПС коалиция. Вие как гледате на възможностите за излизане от политическата криза, които изброих до момента? Убеден съм, че като партия с опит имате и ваши виждания.

Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с представители на БСП.

Преглеждах архивите от последните ни срещи. Имам около 15 тефтерчета от предишните ни срещи. Това е илюстрация на ужасяващата политическа криза, в която се намира обществото ни в последните години. Тя, разбира се, е икономическа, социална, рискува да стане и конституционна. Но е и криза на доверие, обърна се към президента Атанас Зафиров, временно изпълняващ длъжността на лидер на БСП след оставката на Корнелия Нинова.

Ако трябва да бъда откровен, в тази тежка ситуация пред нас има два пътя. Единият е много удобен - да бъдем страничен наблюдател, опозиция, от която нищо не зависи. Другият път е да участваме в тези процеси и сме реалисти по отношение на резултатите, които получихме, продължи той.

Ние сме партия с дълъг, може би най-дълъг от новите партии, политически и парламентарен опит. Продължаваме да смятаме, че изборите не са добро решение и трябва да работим за формиране на една разумна, пробългарска, устойчива власт. Имаме зрелостта да се опитаме да бъде проводник на един такъв диалог и да бъдем балансьор. През годините стоим достатъчно далеч от всякакви залитания във вътрешнополитически и външнополитически план, допълни той.

Преценката на кого ще връчите третия мандат, е ваша. Но от нас може да се очаква разумна позиция. В никакъв случай не е изчерпана възможността за едно пробългарско правителство, увери Зафиров.

Другата алтернатива, с която се плаши обществото са предсрочни парламентарни избори. Ние не се плашим от избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от Политика
Станишев: Безотговорно е отново да отидем на избори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Пред вас пътя е само един. Показа ви го Нинова.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
пътя на бсп е само един - вън от политиката.
46
1
 
1
 
! Отговори
до 46-ти, преди 6 дни
Дори не са се опитали да направят нещо. Само изпълняват от вън каквото им наредят. Не е до компетенции, а това, че до властта се допускат само апаратчици.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Демек вика ако другите са разберат за правителство без герб и дпс, ние сме за. Но тука идват харвардските терикати, без тях неможе. С тях как ще се оправяте.
44
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 6 дни
Крайно време е да се разбере, че пред тази държава с това племе има само един път - надолу към пропастта. Досега не пробвахме ли всичко?
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
закривай
42
1
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 дни
ПРЕД БСП ИМА ДВА ПЪТЯ: 1 КЪМ МОСКВА. 2. КЪМ БЕСИЛОТО.
41
1
 
3
 
! Отговори
Стига уе преди 6 дни
Само на мен ли ми се струва, че Зафиров е заслабнал нещо?
40
0
 
5
 
! Отговори
българина преди 6 дни
с нихилизма си българите не подозират какво ги очаква. и в живота е така, колкото си по непукиз толкова живота ти го набива....
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Извинете, през 3-4 месеца избори, това не е ли ниско цивилизовано общество.
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Възраждане е аут. Никой не може да лъже много хора дълго време, според известен мъдрец. Коцето да прочете Маркс: диалектиката, бате, си важи. Комунизмът- не. Той е само призрак в нечии мечти. Утопия демек!
37
0
 
13
 
! Отговори
У бре преди 6 дни
Единият път е Бузлуджа, другия - под 4% на изборите
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не е ви тежка ситуацията. наесен ще ви стане тежко, след изборите.... тогато ще гледате НС само по тв.
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Възраждане нали само самостоятелно щяха да управляват. Видяха, че електората започна да намалява и обърнаха палачинката и започнаха да говорят за коалиции. Явно са си казали, така и така може и да ни няма до няколко години, поне да се налапаме за последно. Точно както Волен едно време.
34
0
 
16
 
! Отговори
под преди 6 дни
пробългарско правителство тези разбират проруско
33
8
 
4
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 6 дни
БСПЕ ВАЗРАЖДАНЕ ВЕЛИЧИЕ ТВА СА МАРКИ КОНСЕРВИРАНИ ПРДНИ НА ГЕРБ/ДПСЕ !
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
29-годишния Емил Гигов от с. Хаджиево, Пазарджишки, обяви че 90% от теорията за относителността на Айнщайн е грешна. Според Гигов гениалният евреин грещи, като казва, че покоят и движението са относителни и че вакуумът е празно място. На тази база той конструирал двигател, който да отчита движение на обектите спрямо това гравитационно поле. Пластмасова туба с пясък и желязо плува в буркан с вода и следи движението на Слънцето от исток на запад, като источник е гравитационното поле на Слънцето!
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Най-много бесепарци работят на бюро, особено в социалните служби, където е голямото нищоправене. Те отдавна не пазят интересите на народа. Те пазят своите интереси ОТ народа, тия лигльовци бюрократски!
30
5
 
5
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 6 дни
ДО СЕГА НЕ Е ИМАЛО НОРМАЛНО БУЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО !
29
7
 
5
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 6 дни
ЗАСТРЕЛЯИ БСПЕ СПАСИ ТИКВАТА !