Пеевски скочи на Мицкоски: Посоката, в която се тласка РСМ, е опасна

Той призова останалите партии да не са безучастни към думите на премиера
25 юни 2024 08:27, Нели Христова
105
Пеевски скочи на Мицкоски: Посоката, в която се тласка РСМ, е опасна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Новоизбраният премиер на Северна Македония избра конфронтацията и погазването на европейските принципи и от най-високата парламентарна трибуна даде заявка, че смята да отклони  държавата от нейния евроатлантически път с думи, проповядващи вражда и омраза срещу европейска България.

Това пише в своя позиция председателя на ДПС Делян Пеевски.

Ето какво още казва той:

Арогантно декларираният отказ от изпълнение на договора с България, изискващ включването на българите в Конституцията с промени в основния закон, е грубо нарушение на процеса на интеграция на Северна Македония в ЕС.

Преди повече от месец се обърнах с предупреждение към г-н Мицкоски , да не се опитва да употреби България за вътрешно политическите си цели, сега заявявам, че като държава ние няма да останем безучастни към тази поредна провокация.

Очаквам всички депутати от българския парламент и български депутати в Европейския  парламент, независимо от партийната им принадлежност, да не подминават с невнимание тези будещи тревога процеси в съседната ни държава. Защото посоката, в която е тласкана  Република Северна Македония от политическата си върхушка, е опасна. Последиците за тази безотговорност не трябва да понася македонския народ, но отговорността трябва да бъде за самозабравилите се политици, които минират евроатлантическия път на страната.

Не можем да останем равнодушни, когато в критични за Европа и света времена, кризата на европейските ценности в Северна Македония заплашва държавата да се превърне в плацдарм на войнстващ национализъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен А ГЕНЕРАЛА, ПОЛКОВНИКА И КОПЕЙКАТА ЗАЩО МЪЛЧАТ? НАЛИ СА СУПЕР ПАТРИОТИ? ............ кви патриоти, най-обикновени п**********!
85
3
 
3
 
! Отговори
Маке преди 3 месеца
А извини бате, кои си ти да се мешаш во нашите внатрешни работи? По презимето мора да си некои македонец.
84
3
 
3
 
! Отговори
84 преди 3 месеца
До Анонимен Пеевски не е политик, той е престъпник!
83
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А ГЕНЕРАЛА, ПОЛКОВНИКА И КОПЕЙКАТА ЗАЩО МЪЛЧАТ? НАЛИ СА СУПЕР ПАТРИОТИ?
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Трябва да умееш да разграничаваш нещата...В повечето случай ***.. е за лобут,но в случая трябва да се подкрепи....
81
2
 
3
 
! Отговори
Рендето преди 3 месеца
"""""Пеевски скочи......"""""""" -------- Покажете ни как скочи Шишо с туй ш:::::::::кембе!!!! -)))))))
80
7
 
2
 
! Отговори
Стига скача преди 3 месеца
Бе дебел. Ще се изсипеш. И кой ти си, че ще говориш от името на българите, бе еничарино!
79
1
 
14
 
! Отговори
Барселона преди 3 месеца
По казуса РСМ...всички трябва да сме на едно мнение...
78
4
 
7
 
! Отговори
Ицо преди 3 месеца
Страшен парадокс ... най-големият ни корупционер, често е с най-адекватни позиции, на пук на всичките ни "добри сили"
77
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Доста пари са запорирали на евроатлантическото прасе
76
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
29-годишния Емил Гигов от с. Хаджиево, Пазарджишки, обяви че 90% от теорията за относителността на Айнщайн е грешна. Според Гигов гениалният евреин грещи, като казва, че покоят и движението са относителни и че вакуумът е празно място. На тази база той конструирал двигател, който да отчита движение на обектите спрямо това гравитационно поле. Пластмасова туба с пясък и желязо плува в буркан с вода и следи движението на Слънцето от исток на запад, като источник е гравитационното поле на Слънцето!
75
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Май ще излезе че Пеевски е единствения политик у нас който е в час
74
2
 
7
 
! Отговори
Фют преди 3 месеца
Ако Копейкин беше скочил на Мицкоски, а не Пеевски, всички чебурашки щяха да са напикани от възторг. Обаче това няма как да се случи, защото Копейкин никога не би плеснал през ръцете руска държанка.
73
4
 
7
 
! Отговори
Гадняр преди 3 месеца
Шиши скочил? Как е скочил? Той не се е събличал по физическо. Бил е извинен с бележка от мама.
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пеевски скочи и е на земетресение в Турция.Запрете го вече да не скача само поразии прави.
71
1
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Макетата имат подписан договор с Брюксел. Да идат там да се пенят. Ще ги изгонят с шамари сигурно :))))))))))))))))))))) Да отиде Мицко да предоговяра с 27 държави. Ще отнеме едни 10 години минимум :)))))))))))))))))))))
70
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пеевски, защо около 80% от европейските фонове за Кърджали, заминават за Турция и турски фирми, а не за града им в който живеят?
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Еврейско-ислямския проблем се е нанесъл сериозно в Европа, всички европейски държави, трябва да решат този проблем, колкото по-рано, толкова по-добре. Политиката им е, да заемат важни постове, да вземат властта в градовете или държавите в които се настаняват, чрез религия, власт, бизнес, изкупуване на земи и имоти и т.н. Всички европейски държави(без изключение), трябва да решат този проблем заедно, мирно и възможно най-бързо.
68
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До БравоПокрепях ВМРО, докато не разбрах, че продават и раздават български паспорти на Сулльо и Пулльо от разни африкански и азиатски държави. Ердоган ислямизира всички южни руски републики за около четиридесет години и вече вкарват такива хора в европейските държави и Русия, изкупуват земя и жилища, същата политика провежда и на Балканите и мъкнат такива хора, първо като работници, а след това и ще ви превземат като собственици; за турските цели, използват и албанците.
67
3
 
5
 
! Отговори
До 71 преди 3 месеца
Защото тогава ВМРО бяха в правителството, а те защитават българският интерес. Другата причина е, че сключихме Договор за добросъседство и приятелство с Македония с който те се подиграха и решиха да не изпълняват. Ветото беше наложено точно заради това. Ако не бяха подписвали договора, най-вероятно нямаше да имаме причина да налагаме вето колкото и да ни се иска.