Пеевски скочи на Мицкоски: Посоката, в която се тласка РСМ, е опасна

Той призова останалите партии да не са безучастни към думите на премиера
25 юни 2024 08:27, Нели Христова
105
Пеевски скочи на Мицкоски: Посоката, в която се тласка РСМ, е опасна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Новоизбраният премиер на Северна Македония избра конфронтацията и погазването на европейските принципи и от най-високата парламентарна трибуна даде заявка, че смята да отклони  държавата от нейния евроатлантически път с думи, проповядващи вражда и омраза срещу европейска България.

Това пише в своя позиция председателя на ДПС Делян Пеевски.

Ето какво още казва той:

Арогантно декларираният отказ от изпълнение на договора с България, изискващ включването на българите в Конституцията с промени в основния закон, е грубо нарушение на процеса на интеграция на Северна Македония в ЕС.

Преди повече от месец се обърнах с предупреждение към г-н Мицкоски , да не се опитва да употреби България за вътрешно политическите си цели, сега заявявам, че като държава ние няма да останем безучастни към тази поредна провокация.

Очаквам всички депутати от българския парламент и български депутати в Европейския  парламент, независимо от партийната им принадлежност, да не подминават с невнимание тези будещи тревога процеси в съседната ни държава. Защото посоката, в която е тласкана  Република Северна Македония от политическата си върхушка, е опасна. Последиците за тази безотговорност не трябва да понася македонския народ, но отговорността трябва да бъде за самозабравилите се политици, които минират евроатлантическия път на страната.

Не можем да останем равнодушни, когато в критични за Европа и света времена, кризата на европейските ценности в Северна Македония заплашва държавата да се превърне в плацдарм на войнстващ национализъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Затова много манастири, включително в България, Гърция, Черна гора, Италия и др. , а и църкви са построени или направо в скалите или върху скалите. Скалите, планините, хълмовете, курганите , вулканите символизират планината вулкан Меру. Както и пирамидите, строени от времето когато сме били огромна по размер държава Ура и сме били гиганти. Неслучайно в народните ни танци( включително македонските) въртим кърпички, символ на урагана, вятъра, духа на Ур, символизиран от бика, а и от свастиката.
45
2
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 3 месеца
Брей , само дето Пеевски няма такъв речников запас и това е писано от някой друг.
44
1
 
3
 
! Отговори
До Майната Ви преди 3 месеца
Я не се излагай!Ако нямаше значение,защо Пеевски поредна година прави всичко възможно да "излезе"?Защо за всички партии е СРАМНО да заяват подкрепата си за ДПС?Защо Борисов казва,че правителство само с ДПС НЯМА ЛЕГИТИМНОСТ?
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ало авторът защо заблуждавате хората?Шиши не може да скача ,по технически причини!Явно добре ви плаща за да поствате по 3 пъти на ден неговите велики мисли и фантазии.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вярно ли е че преди години Шиши са го спукали от бой руснаци в дубай
41
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Разбира се, богинята огнена орлица Истър ( Искър, Ищар) е придобила човешки образ още в Древността. Има я на много древни монети като жена с крила. Ангелите като образ произхождат от нея. Християнската Мария е нейният земен човешки образ.
40
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Името на божията майка Мария идва от свещената урийска планина вулкан Меру в Арктика, в чийто кратер богинята огнена орлица ( Жар птица, Феникс) Истър прави гнездо. Но Мария е човешкият образ на Искър ( Истър), а Исус е човешкият образ на сина й Хор. ХОРисто, Христо, Христос.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какъв войнстващ национакиьъм от обшо 2 милиона души със старците и децата? Ша на нападат ли?
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бегай с Азис...оня поне заприлича на човек.
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма значение кой размахва пръст, трябва твърда позиция от българска страна.
36
5
 
0
 
! Отговори
Майната Ви преди 3 месеца
Чета как много хора се хващат за закона "Магнитски". Смешни са. Първо: този закон не се прилга извън САЩ. 2. Законът няма правно действие в Европа. Ерго: има стохност на магарешка сянка в мъглив ден. 3. Има доста хора включени в списъка по този закон които са на високи длъжности не само в България, но това не им пречи да си вършат работата. 4. Не смесвайте престъпленията на Шиши със закона "Магнитски". Той няма да бъде съден и осъден по този закон. У нас също няма да го съдят.
35
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Текстът на песента М*а*к*я на слънце говори в ютюб, е написан там, като кликнете на more. Има се предвид урийската българска богиня орлица ( тя е и Феникса, тя е и славянската Жар птица) и нейният син - слънцето, наричано също божието дете бог Хор. Исус е ХОРисто ( Христо) Истинският Хор, слязъл на Земята.
34
0
 
2
 
! Отговори
Абе, за Пеевски преди 3 месеца
всяка посока освен неговата е опасна, така ми се струва.
33
1
 
6
 
! Отговори
Забранете преди 3 месеца
Му секциите на тая лой и ще спре да подскача! Не демонстрации, а дипломация се изсква! Ама слоясал мозък, не нарцис, а магарешки бодил!
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този може да скача на баба си Цуцулана. Подобни изблици са намеса във вътрешните работи на суверенна страна. Мицко ще го прати на 3 букви.
31
3
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 месеца
Как да признаят, че са българи, като гледат македонците на какво приличате и как се държите нечовешки!? Оня ден гледам на стълбището пред магазина двама симпатични господа, с благородни физиономии и приятно излъчване разговарят и си мисля - Ето и сред нас, българите има няколко малко по извисени индивиди...Наближавам и - ужаст! Говорят на английски! Ганев изглежда ето като този, или в по честия вариант е по дребен, но порядъчно трътлест, простоват на вид и съдържание, с поглед нискочел!
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е сега вече на макетата лошо им се пише. Глиги съсипа КТБ, Булгартабак, Лафка, държавата България, какво остава за някаква си Македония....
29
2
 
11
 
! Отговори
Vs преди 3 месеца
Някои от коментарите са браво, дано продължи така! Вие сте ку-ку! Тоя грам не го интересува македонския въпрос! Само неговия интерес е важен! Не си мислете, че се е "поправил"! Добре премерено изказване! Бруталните кражби на бизнеси и държавни пари си остават! Първите му 7 години отдавна са минали! За затвора е *** 100%!
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вчера едната му партия ДПС ходи при президента.Днес другата му партия Възраждане е при президента.След това ще отиде и третата му партия ИТН при президента.
27
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Морето на Посолството заплашва демократично избран политик на една свободна държава Мачкай мюрета на Посолството!