Делян Добрев: Държавата ни е пред разпад, стигнахме дъното

ПП-ДБ нарочно ни докара дотук
4 юли 2024 09:30, Инна Ангелова
159
Делян Добрев: Държавата ни е пред разпад, стигнахме дъното
Снимка: БГНЕС

Делян Добрев, който беше предложен за министър на енергетиката, изрази съмнение, че някой ще подкрепи втория мандат. Допълни, че ПП на практика вече не съществува. По думи му, те са влезли в парламента с гласовете на коалицията ДБ. Шансът за реализация на третия мандат е около 1%.

Пред Нова Добрев допълни, че Борисов и Пеевски не са провалени лидери. "Не знаем какво се случва в ДПС, обяснението вероятно е невинно. 15-те нейни депутати може би не подкрепиха кабинета ни, защото са се разсърдили на Борисов, който каза, че няма да подкрепим втория мандат”.

Добрев допълни, че няма как Борисов да се разпорежда в ДПС, още повече да казва на някого да гласува или не за кабинет. Депутатът със съжаление констатира, че държавата ни е пред разпад. “Струва ми се, че ПП-ДБ нарочно ни докара дотук. Оттук нататък ситуацията само може да се оправя, изглежда сме стигнали дъното. Седми път избори е абсолютно безотговорно, затова хората ни наказаха с 30% избирателна активност", коментира той.

По думите му големият провал на управлението през последните три години е забавянето на влизането в еврозоната. "Ако влезем догодина, то ще е защото ПП-ДБ не участва в управлението. Цялата върхушка в ПП трябва да си подаде оставката, те се провалиха, губейки половината от своя електорат. ГЕРБ предложи кабинет с експерти и потърси отговорни политици. Повече от това не можем да предложим'', смята Добрев.

"Не сме сваляли правителството на ПП, Денков сам си входира оставката. Борисов го призова да не го прави, за да решим заедно как ще продължим напред. Не може да се раздават мандати, ако не сме се разбрали как ще се осъществи ротацията", подчерта Добрев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: ДПСНСГЕРБПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ти не си стигнал дъното, но ще стигнеш като ти вземат биткойните за половин милиард лева
88
5
 
21
 
! Отговори
Право на мнение! преди 3 месеца
Не разбирам фиксацията на Делян Добрев единствено срещу ПП-ДБ?! Такава злоба, завист и комплексарщина го тресе горкия, особено към съгражданина му Асен Василев, направо е обсебен от него в манията си да го обижда и подронва авторитета му. Янто Делян Добрев има някакъв комплекс за малоценност, който се опитва да компенсира с агресия, обиди и клевети срещу по-умните и успелите от него. Методите му будят съжаление и отвращение към Делян Добрев, който е един неудачник, посредствен човечец и некадърник!
87
5
 
21
 
! Отговори
Е що бутнахте преди 3 месеца
Предното правителство бе мозък ? Нали бяхте в него ? От алчност го бутнахте ! От алчност
86
6
 
12
 
! Отговори
Копейкин преди 3 месеца
Не се ли накрадохте, бе Добрев? Или сега ви е шубе да дадете властта на можещи и знаещи хора, за да не ви "на грабят"? Айде взимате се с Бойко и останалите от бандата и към Русия.
85
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До дъното отдавна ни докараха такива като теб и съратниците ти от Герб. За 12 години съсипаха всичко.
84
5
 
27
 
! Отговори
НЕ СМЕ СТИГНАЛИ преди 3 месеца
А ВИЕ НИ ДОКАРАХТЕ. ИМА РАЗЛИКА
83
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако бяха приели закона за лустрацията, както беше в нормалния човешки свят, за тия нямаше да чуе никой. А то само бивши комунисти и техните изчадия днес, независимо от кой цвят са се пребоядисали...
82
4
 
14
 
! Отговори
тома неверни преди 3 месеца
Аз мисля,че можеше да има правителство с мандата на ГЕРБ НО-тюфлека банкянски реши да се направи на гоУем ,и предложи доказано корумпе-състав....Е така не бива на инат.Сега обиден,а??
81
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
не държавата а бившите комунисти вече си отиват. идат нови политици.
80
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така си е, до дъното ни докараха гербавите комунисти...заедно с ДПС. Ако останалите проявят разум и се обединят, гербавите ще са история и нещата може да потръгнат, макар и трудно. Но затова се иска да имат нещо под капата, но уви. Затова на избори-за гъби...
79
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прав е. Междудругото, Делян Добрев е много възпитан човек, виждала съм го на живо. -------- Рая Назарян и тя коментира тука.
78
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали от години тръбите.че ще се борите с корупцията и мафията?-------------------------------------------------------------------------------------Каквото ти каже гербер, си казваш - този цели точно обратното ;)
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ако тиквюна беше руски шпионин и го беше малко еня за бугарищаня щепе да построи оригиналният поток а не руските кораби за тръби да стоят три години в бургас и да чакат. тиквуня е слуга на туркия и арапите дето му държат парите пренесени с авиоотряда в куфари и слугува на който го държи с нещо или му хвърли кинтя. американците го държат за меките топки, руснаците му дават пари, сретен му дава пари, арапите му държат парите и на тех се дупенчи. мижетурка печангеска.
76
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Когато гръм удари,как ехото заглъхва."П.Яворов.
75
1
 
10
 
! Отговори
Хаха ха преди 3 месеца
Неможеше ли вместо делянко вечният администратор , герб да предложи някой -цьрен мигрант инжинерче от -австрия за министърВ духа на атлантизма
74
3
 
12
 
! Отговори
ТИ МИ КАЖИ преди 3 месеца
ЗАЩО СИ ПУСНАЛ ТАЗИ БРАДА ИЛИ КРИЕШ ОХРАНЕНИТЕ СИ БУЗКИ
73
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шайката е в ступор.Така хубаво си бяха разпределили министерствата в които всеки от тях е най-добър в кражбите и така силно се надяваха някой по-алчен от тях да ги подкрепи и заедно да крадат,че когато надеждите им говежди се сринаха с гръм и трясък вкупом ревнаха по студията за радост на народа.
72
3
 
12
 
! Отговори
Жега преди 3 месеца
Мечтата му беше да стане министър на енергетиката,а сега пак е обикновен депутат. Боли много.
71
3
 
10
 
! Отговори
Мазен експерт преди 3 месеца
Борисов и Пеевски изглеждат все по-изнервени. А като са щастливи и тихи значи си крадат добре, по много, и никой не ги тревожи. Явно държавата е на прав път, постепенно да се отърси от *** си , като им намали мазнините течащи към тях.
70
3
 
13
 
! Отговори
! преди 3 месеца
За пръв път съм съгласен с момченцето Делян само с една корекция - заради 15 годишната герберастия!