Нинова: Към момента аз съм председател на БСП, влизаме в сериозна съдебна сага

Решението на съда да ме заличи не е влязло в сила, обясни тя
Обновена: 13 юли 2024 15:10 | 13 юли 2024 10:30, Нели Христова
108
Нинова: Към момента аз съм председател на БСП, влизаме в сериозна съдебна сага
Снимка: БГНЕС

Всеки документ в момента, подписан от друг, е незаконен. Това заяви пред БНТ председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова, която обясни, че технически още се води председател на партията.

"Влизаме в сериозна съдебна сага. Към момента аз съм председател на БСП. Решението на съда да ме заличи не е влязло в сила, тъй като има срок за обжалване. Ще бъде обжалвано. Ще има втора инстанция, не се знае кога, така че влизаме в тежка съдебна процедура", поясни тя.

"Зафиров не е вписан като председател и не може и да бъде вписан като такъв, защото не е избран чрез пряк избор от всички социалисти. Той е вписан като представляващ, каквото и да значи това", коментира Нинова позицията на Атанас Зафиров.

 "Връщане назад няма, това трябва да е ясно. Но докато не мине съдебният процес, аз съм действащият председател на БСП".

"Тревожа се за това, което се случва в партията. Желанието на моите досегашни заместници за бързи постове, за реваншизъм, за някаква необяснима агресия към мен, ще въвлече партията в проблем", обясни Нинова.

"Всеки документ в момента, подписан от друг, е незаконен. Те управляват партията, ще водят разговори за правителство, но не са легитимни. Ще ни вкарат в голяма беля заради ламтеж от бързо овладяване на партията. Няма смисъл, казала съм им, че ще им дам пълномощно, за да управляват партията нормално. Не трябва да съсипват партията заради новороденото им самочувствие. Все едно до сега не бяхме един екип", допълни тя.

Корнелия Нинова официално не е лидер на БСП след решението на съда. Партията се представлява от зам.-председателя Атанас Зафиров, който бе избран от Националния съвет за изпълняващ функциите на председател до провеждането на нов избор на лидер наесен.

Промените в ръководството са вписани в регистъра на политическите партии с решение на Софийския градски съд. То бе обявено в сряда и може да се обжалва в 7-дневен срок.

Нинова подаде оставка след изборния крах, оставил БСП на пето място в парламента и само на 3% от прага за влизане в парламента. На заседание на Националния съвет след това обаче оставката ѝ не бе потвърдена или гласувана, тъй като това може да стане само на конгрес. Пленумът избра временно изпълняващ длъжността, който да организира провеждането на пълен цикъл отчети и избори и нов пряк вот за председател наесен. По устав в стола на оттеглилата се лидерка временно може да седне само зам.-председател, пленумът избра Атанас Зафиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от Политика
Ако ПП вземат втория мандат на колко гласа могат да разчитат?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Като те изгонят от БСП за умишлена ликвидация на партията ще престанеш да се правиш на проста жена, ти си реално такава, не зная защо те търпят Зафиров и компания. Ти където отидеш, след теб остават пепел и отвратителна миризма.
99
0
 
6
 
! Отговори
Капитанът преди 3 седмици
Нинова ,Пеевски и Марков са политически труп**ове вече.
98
0
 
1
 
! Отговори
Лека жена преди 3 седмици
Зафиров го играе "I represent Queen, she was raised down in Brooklyn" ли? Казах ли ви, че NBA top-a ми е с надпис Brooklyn :) Знам, че съм много долна :) The Queen love you! :*
97
0
 
7
 
! Отговори
Импексова преди 3 седмици
Спешно си търся партия! Имам богат опит на СДС-приватизаторка и разрушителка на партия с над 100-годишна история. Сега търся нова политическа сила, която да дава възможности за гювеч! Мога да бъда ненадмината лидерка, няма да съжалявате!
96
0
 
6
 
! Отговори
рико преди 3 седмици
Корни, хващай самолета и заминавай при сина си в щатите, там при лошите американци. Стига си се дупила на путин.
95
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво Нинова, само ти можеш да закопаеш БСП така, че никога повече да не се появи.
94
2
 
9
 
! Отговори
Дядката преди 3 седмици
Чакайте г-жа Нинова , Вие нали напуснахте поста ?Защо сега се правите на умряла лисица и на практика саботирате БСП?
93
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Такъво гадно човече се ражда на 1000 години един път
92
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не иска до последно да пуска кокала Нинчето :))
91
1
 
8
 
! Отговори
Не разбирам такива с преди 3 седмици
претенции за държавници!?Абе виждаш,че хората около теб или под теб НЕ ТЕ ИСКАТ,без значение дали си ръководител,равен или подчинен,доколко си бил добър или лош,особенно след последните избори под нейното "мъдро" ръководство,а ти НЕ,та НЕ!?!Не е ли по-достойно,след като си подала оставка,по-най-бързият начин и тихомълком да се оттеглиш,а не да се инатиш?!?Няма незаменими хора и рано или късно всяко начало си има и край!Без значение дали е агресия,дали е реваншизъм-хората не те искат и това е!!!
90
0
 
10
 
! Отговори
гост преди 3 седмици
Тая крадла на Техноимпекс що не направи нова партия като ДП, та да види колко хора я понасят. Занимавате ни с глупости и *** хватки на некаква дето освен да гепи нещо, нищо друго не може да направи. Между другото е бивша колежка на Делянчо в следствието, щото са изпълнявали едни и същи стъпки от предварително писани професионални биографии. Гнус ме е да гледам това същество. Съжалявам заблудените хора дето са си дали гласа за това влечуго.
89
2
 
9
 
! Отговори
Германец преди 3 седмици
Хахахаха... тая ви направи разногледи бе :) Но те кумунделите, къде гласуват за бекапе, изгъзраждане и прочее кремълски метастази, са с прекъснати невронни връзки и не се осъзнават за какво иде реч.
88
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Време беше. Почти повярвахме, че наистина е подала оставка и наистина се е отказала.
87
5
 
4
 
! Отговори
славов преди 3 седмици
ВСИ1КИ ИЗГОНЕНИ ПИЩАТ ГЛУПОСТИ ЧЕ ДАЖЕ И НАТЕГАЧИТЕ ЗАМ, ИСКАМ ДА ВИ КАЖА КАКВО ГОВОРЯТ ОБИКНОВЕНИТЕ СОЦИАЛИСТИ - КАТО НИНОВА НЯМА ТЯ Е ГОЛЯМ ДЪРЖАВНИК ЗНАЕ И РАЗБИРА ОТ ВСИЧКО КОЕТО ЗАСЯГА ВСЕКИ БЪЛГАРИН НЕ Е КУПУВАЛА ГЛАСОВЕ КАКТО НРАВИ БОРИСОВ И ОЩЕ ИСКАМЕ ДА КАЖЕМ ЧЕ ОТ ЗАМЕСТНИЦИТЕ ХАРЕСВАМЕ САМИ ВИГЕНИН И НЕЩО МНОГО ВАЖНО АКО НИНОВА НЕ Е ПРЕДСЕДАТЕЛ ЩЕ ЗАБРАВИМ ЗА БСП МНОГО СМЕ И РЕЩИХМЕ ЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ ПОВЕЧЕ
86
1
 
14
 
! Отговори
митя преди 3 седмици
ДАВАИ НИНОВА МАЛКО ОСТАНА ДА ЗАТРИЕШ СТОЛЕТНИЦАТА ДА Я ДОКАРАШ ПОД 3 ПРОЦЕНТА ,А ЩО ЛИ НЕ И В ТИНЯТА ГОЛЯМО ПОСТИЖЕНИЕ ЗА ТЕБ ГОЛЯМ РЕЗИЛ ЗА ЧОВЕК СЪС СЪВЕС
85
1
 
13
 
! Отговори
АМИ, КРАЙ КОРНЕЛО.. преди 3 седмици
.....ВЕЧЕ НЕМАШ "ПОРЦИЯ" ОТ ДЪРЖАВНАТА БАНИЦА....ДРОГАРИТЕ, ТИ Я ИЗЯДОХА....ХАХАХА
84
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нали подаде оставка? Сега защо са нужни тези маймунджилъци?
83
2
 
12
 
! Отговори
Кръчматъ преди 3 седмици
Тази е... лелята на БСП-то!!!
82
2
 
11
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
Абе червените бабички не измряха ли вече, кой гласува за тези !? Ако някой си мисли че тези са социалисти които мислят за някаква социална справедливост много се лъже !
81
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Kypвencku истории. В БСП е пълно с тях, а тази от Kpyшoвuцa e ненадмината. Ще довърши склеритата в БСП, ама после никъде няма да я вземат. Ега ти наглата бесепарка, дошла от СДС да довърши столетницата! Успя бе, успя!