Нинова: Към момента аз съм председател на БСП, влизаме в сериозна съдебна сага

Решението на съда да ме заличи не е влязло в сила, обясни тя
Обновена: 13 юли 2024 15:10 | 13 юли 2024 10:30, Нели Христова
108
Нинова: Към момента аз съм председател на БСП, влизаме в сериозна съдебна сага
Снимка: БГНЕС

Всеки документ в момента, подписан от друг, е незаконен. Това заяви пред БНТ председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова, която обясни, че технически още се води председател на партията.

"Влизаме в сериозна съдебна сага. Към момента аз съм председател на БСП. Решението на съда да ме заличи не е влязло в сила, тъй като има срок за обжалване. Ще бъде обжалвано. Ще има втора инстанция, не се знае кога, така че влизаме в тежка съдебна процедура", поясни тя.

"Зафиров не е вписан като председател и не може и да бъде вписан като такъв, защото не е избран чрез пряк избор от всички социалисти. Той е вписан като представляващ, каквото и да значи това", коментира Нинова позицията на Атанас Зафиров.

 "Връщане назад няма, това трябва да е ясно. Но докато не мине съдебният процес, аз съм действащият председател на БСП".

"Тревожа се за това, което се случва в партията. Желанието на моите досегашни заместници за бързи постове, за реваншизъм, за някаква необяснима агресия към мен, ще въвлече партията в проблем", обясни Нинова.

"Всеки документ в момента, подписан от друг, е незаконен. Те управляват партията, ще водят разговори за правителство, но не са легитимни. Ще ни вкарат в голяма беля заради ламтеж от бързо овладяване на партията. Няма смисъл, казала съм им, че ще им дам пълномощно, за да управляват партията нормално. Не трябва да съсипват партията заради новороденото им самочувствие. Все едно до сега не бяхме един екип", допълни тя.

Корнелия Нинова официално не е лидер на БСП след решението на съда. Партията се представлява от зам.-председателя Атанас Зафиров, който бе избран от Националния съвет за изпълняващ функциите на председател до провеждането на нов избор на лидер наесен.

Промените в ръководството са вписани в регистъра на политическите партии с решение на Софийския градски съд. То бе обявено в сряда и може да се обжалва в 7-дневен срок.

Нинова подаде оставка след изборния крах, оставил БСП на пето място в парламента и само на 3% от прага за влизане в парламента. На заседание на Националния съвет след това обаче оставката ѝ не бе потвърдена или гласувана, тъй като това може да стане само на конгрес. Пленумът избра временно изпълняващ длъжността, който да организира провеждането на пълен цикъл отчети и избори и нов пряк вот за председател наесен. По устав в стола на оттеглилата се лидерка временно може да седне само зам.-председател, пленумът избра Атанас Зафиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
11
 
! Отговори
Е, не! преди 1 месец
Какво означава "каквото и да означава представляващ"? Тази вуйна не знае какво е представляващ, а закони кове...
79
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Желанието на моите досегашни заместници за бързи постове, за реваншизъм, за някаква необяснима агресия към мен, ще въвлече партията в проблем", обясни Нинова.===За някаква необяснима агресия? Необяснима? Нинова, ти съсипа партията, агресията е съвсем обяснима. Партията щяла да бъде въвлечена в проблем? Какъв по-голям проблем от теб? Ти ги докара почти извън парламента. Време е да се засрамиш малко и да млъкнеш.
78
3
 
19
 
! Отговори
дедо ви преди 1 месец
тая се надяваше че като подаде оставка целото бсп ше почне да и се моли да не го прави :) да ама не , огромна част се радваха на това . и сега като видя истината почна с неините си номера - не бе , още аз съм шефа и ше ви съдя ако не го признаете . жалка женица !
77
2
 
16
 
! Отговори
от село преди 1 месец
Дала си оставка Нинова ,но мислиш като кокошката където я гони петела.......
76
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо чудно, че псевдопредседателството й завърши с псевдооставка. След като успя да изгони неудобните социалисти, не знам какво се учудва, че там останаха само нагожденци
75
3
 
11
 
! Отговори
ЦК на КПСС преди 1 месец
Другари и другарки , От името на партията и от името на целият отруден народ , ви съобщаваме , че другарката Корнелия Петрова Нинова , е изключена от консомола и партията както като ръководител , така и като редови член . Даваме път на младите ! Нека младежта да заздрави позициите и пролетариата да бъде спокоек , че вече няма кой да краде от касата на партията и да учи децата си в САЩ с нашите, с вашите пари другари и другарки
74
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аман от такива тарикати, които подават оставка, но остават на власт! Каката затри БСП, но още се натиска! Явно иска тя да реди листите за следващите избори и пак да е в на топло в парламента, както и приятелчетата й! Много подло! Избирателите ще ги накажат. Може и да не минат 4%.
73
2
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 месец
" ОСТОВКА " НИНОВА -- ИИ ЕЕЕ---УУУУ АААА УУУ ИИ ЕЕЕ ..... !?!?!?!?!?!?
72
3
 
16
 
! Отговори
абе преди 1 месец
много дълга статия за мрънкащата нинова
71
1
 
11
 
! Отговори
Троглодит преди 1 месец
До Анонимен 57 - дано ти преседнат путиновите пари!
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слава, слава, слава. Ура, другари
69
3
 
9
 
! Отговори
Полк. Марков преди 1 месец
За мен г-жа Минова е председател на бсп
68
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако Путин прати денги, Нинова ще поеме отново БСП
67
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко изчегърта чегъртачите!
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изказването е много точно: Всеки документ в момента, подписан от друг който иска да ме бара по гюзлето за без пари е незаконен. Това заяви пред Българската Народна Банка председетелката в оставка Корнелия Нинова. Трябва да Ви припомня, че по времето на Бай Тошо бяхме безплатни, но сега сме платни!
65
5
 
8
 
! Отговори
е кви дела ма ? преди 1 месец
ДУМАта на нИНОВА нищо не струва ! НИЩО ! БСП сега видя какво са имали в задния двор ! *** НЕКА ! Нека бабите дето реваха против Денков, който само и единствено им увеличи пенсиите , а Бойко 4 мандата едва 2 пъти , нека да видят кой имаше истинска политика за хората , за социала, за развитие ! Не надбавки за коледа 50 лева - всеки месец 50 лева им даде минимално ! И пак бяха недоволни и пак ревяха . Ами ревете баби комунистки ! Виждате Нинова в какво превръща БСП ! Нали оставка даде бе ? Нали ?
64
3
 
4
 
! Отговори
Мария преди 1 месец
Е и?!?!?!?!?! Боже мили!
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз не съм *** и помня че точно Нинова влезе в правителството на умния Кирил Петков. А сега тя обвинява другите, че искали правителство
62
1
 
9
 
! Отговори
Поли преди 1 месец
Аз,аз,аз.. . Бре,бре,бре г-жо Лъжа! Жалка работа!
61
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-добре Нинова начело на БСП, отколкото някой троянски кон на Пеевски, който ще вкара партията в някаква сглобка и съвсем ще я заличи и ще останем без лява партия.